Najbolji srpski istoricar

Bi2:
Ništa neobično u poslednje vreme. Još jedan koji je ušao sa promajom. :roll:

Nego, ja bih opet da pitam isto. Od Istorije svi beže, niko je ne uči - teška smaračina,
al kad se povedu razgovori, svi sve znaju ? Ljudi, u čemu je kvaka???
I još jedno, ako nisam bezobrazna. Kako to, da bilo koju temu započnemo, mi je završimo sa raspravom odakle su Srbi došli ???
Jbt, zbog ovakvih postova naprasno postadoh astrolog.. :roll:

vole ljudi bajke
narochito ako su oni u njima "viskoki i zgodni princhevi" ;)

evo... mene jedan poklonik deretica ismejavo jer obozavam lik i delo tolkina...
al ja se njega ne pridrzavam na Istoriji, to sam razgranichio ;)
on nije! ;)

(a tvrdim da je istorija evroazije po tolinu verovatnija od dereticeva bar 1000 puta :D :D :D )

srb:
Predlog moj je da dodjes do prepiske a mozda je vec i imas neznam izmedju Cara Teodosija i Nikete remizijanskog da ti pomognem ima ih u pisanijama onog vaseg novinara sto je sad u Beograd i onda ti se mnoge stvari razjasne.Pozdrav.
malo sam se raspito...
knjiga je 100% fikcija
prepiske su izmishljene

neko izgleda trazi deo kolacha na "Den Braun" trzishtu...

AKHENATON:
Ma Den Braun je genije. Uzeti onolike pare za jedan pisljivi krimi roman, to je genijalnost.
da znash!
i to onoliko glupa i besmislena pricha
a prodata u onoliko primeraka...
strashno!

ej molim te
nashli parche papira
i ucenili crkvu
a onda chuvali lesh 2000 godina za DNK analizu
:D a shto je najcrnje, lesh bi mozda dokazao veze s njom, al ne i s njim ;)

i kad pogledash kolko je poklonika ta besmislica imala i na ovom forumu...
da se najezeish!

ljudi, aj od sutra da pochnemo neku knjigu ;)
dogovorimo se oko neke misterije
dopishemo neku besmislicu
al gledamo da je glavonja kog pljujemo shto jachi...
i mlatimo pare!

ko oce?

Одлична идеја, ја баш сада написа нешто о Краљевићу Марку, и кад прочитах ово одмах сам помислио да је Марко одлична личност, коју још нико није одгонетнуо. А назвати Марка издајицом, па макар да је издао и Турке, то се још нико није усудио него тај Влашки историчар,или тако нешто. Само напред па се нешто можда и оствари.

Вујадин

vujadin:
Одлична идеја, ја баш сада написа нешто о Краљевићу Марку, и кад прочитах ово одмах сам помислио да је Марко одлична личност, коју још нико није одгонетнуо. А назвати Марка издајицом, па макар да је издао и Турке, то се још нико није усудио него тај Влашки историчар,или тако нешто. Само напред па се нешто можда и оствари.

Вујадин
svashta...

А како би било наставити причу Ден Брауна, јер он није открио тајну, а овде се шири прича да је Митеран био примат и да је ископао Св. Грала из Лувра и преселио га у Нову библиотеку Која је по њему добила и име, или тако нешто, машта може много да уради.

Вујадин

Bi2:
Misliš, mašta može svašta? A, ne. Ne dam mog da Vinčija, nikako. Ili, misliš na neki srpski kod?

I ja sam za neki srpski kod, za neke nerazjasnje okolnosti iz nase srednjovekovne istorije, ali nikako da to bude nesto vezano za poreklo Srba. Najbolje za period Nemanjica ili period posle raspada njihove drzave do recimo konacnog pada pod tursku vlast.

Ja sam malo skromniji.
Sto u svetu, moze i kod nas.Izaberemo neko planinsko seoce
od par kucai proturimo buvu da je sa Rovina jedan stitonosa
dotle doneo zlatni sestoperac Kraljevica Marka koji je sada od
neprocenjive vrednosti i kako ga je sakrio ali... napadnu ga vukovi i
zakolju i sada se kroz planinu cuje njegov glas Markov buz...
i tu su ga preklali. U neku guduru ubacimo magnetofon sa
vucijim urlanjem i glasom tog stitonose da se automaski pali
oko 00 h. Duh sara planinom radoznalci dolaze oko 22-23h i
posle dozivljaja moraju negde svratiti.Mi prvo otvorimo kafanicu
pa posle hotel unapredjujemo turizam i mlatimo lovu.Cak ni
viza ne treba. Leti okrecemo prasice i ladno pivce zimi skijanje
Stitonosa peva svako drugo trece vece svoj ponocni repertoar
pa oni koji su culi ubedjuju one koji nisu culi. Odstampa se par
pricica iz Markovog zivota. Coveku povratimo slavu a mi polako
dozvoljavamo da nas gosti cascavaju a ja kao najstariji pricam
kako sam video i senku koja trci preko planine.
Samo dobro slozena i proturena prica.
Pa vidite li sad po novinama ove vracare te cica hakim-baba
kurana narod je sklon da veruje u svasta.

AKHENATON:
I ja sam za neki srpski kod, za neke nerazjasnje okolnosti iz nase srednjovekovne istorije, ali nikako da to bude nesto vezano za poreklo Srba. Najbolje za period Nemanjica ili period posle raspada njihove drzave do recimo konacnog pada pod tursku vlast.

ja sam pre ya svetske shirine...
vece tryishte
ovde i tako svi kopiraju knjige ;)

vujadin:
А како би било наставити причу Ден Брауна, јер он није открио тајну, а овде се шири прича да је Митеран био примат и да је ископао Св. Грала из Лувра и преселио га у Нову библиотеку Која је по њему добила и име, или тако нешто, машта може много да уради.

Вујадин

ma pricha je tolko trula d to nije normalno

a bilo bi trulex i da damo neko drugo vidjenje "shta je to shto su templari nashli..."

stvarno moze da odradimo neshto :D

ja sam uvek ima extra mashtu!

sto se tiche zarade bolje je napraviti nesto kao "gospodar prstenova"

evo sada treba da izadje neki strip o Slovenskoj mitologiji (od strane izdavaca koji su vec napravili neki SF strip koji se prodaje shirom srbije a cuo sam i shire)

pre toga je izasla neka drustvena igra (napravio sam i ja pre 2-3 godine nesto slicno) sa kartama kao ona japanska Yugio. Tematika je naravno bila slovenska mitologija.

toliko ima vishe bogova, cudovistanca i raznih dzidza midza nego u laponskoj da "tolkin moze samo da zavidi". :)
napraviti neki marketing, napraviti video igru, drustvenu igru, neku knjigu
sve sa istim likovima (karakterima).
I ETO...
pre toga da nadjemo sponzora... ;) ;) ;)

Back