Najbolji srpski istoricar

Srb ! Ne ljuti se ali kod nas je biser i kad neko nesto lupi-
izvali- nakaradno kaze onda se drustvo smeje i to prepricava.
To su ti negativni biseri. I ja sam skupljac bisera za nakaradni
Nemacki koji izvaljuju nasi zemljaci ili kad cujem neku
nevidjenu glupost.Znaci ima i negativnih bisera.

srb:
Tesko da biser moze biti negativan, sigurno u pozitivnom smislu ,pogotovu kad glavu izgubis zbog istorije.

Kao sto rece dadel biser kod nas moze da bide i negativan. Milojevica jedni smatraju odlicnim istoricarem dok ga drugi smatraju njegove knjige za wc papir. Sto se mene tice smatram da ima dosta dobrih stvari kod njega, ali ima i dosta nebuloza, valjda iz preterane teznje da dokaze da srpsko poreklo vodi daleko u proslost.

dadel:
Srb ! Ne ljuti se ali kod nas je biser i kad neko nesto lupi-
izvali- nakaradno kaze onda se drustvo smeje i to prepricava.
To su ti negativni biseri. I ja sam skupljac bisera za nakaradni
Nemacki koji izvaljuju nasi zemljaci ili kad cujem neku
nevidjenu glupost.Znaci ima i negativnih bisera.
Daleko od toga da se ljuitim, ali onda pricamo o dve razlicite stvari ,kada neko izvali nesto onda to kazemo da je biser ovakav ili onakav. Medjutim u ovom slucaju radi se o konkretnoj osobi pa se tesko moze reci da je doticni biser u ovom ili onom smislu. No na stranu to i nije predmet konkretnog pitanja.
AKHENATON do misljenja drugih mi je stalo ko do lanskog snega sto bi reko nas narod. Mozda mozemo pod mikroskop staviti sve sto je Milos napisao , ali jedno stoji da su njegovi radovi pomogli svim ostalim koji su dosli posle njega da imaju od cega poceti i nisu lutali u mraku plaseci se da ne budu ismejani t.j. da budu crni biseri. Drugo je pitanje sto prosecan srbin nije nikad cuo za Milosa ali isto tako dobro zna stvaranje istorije Divljeg Zapada i sve Zvezde Granda .Velike civilizacije kao sto su Maje recimo nisu mnogo marile za svoju istoriju vec su nadolazece pljackaske horde Spanaca mirno pustile da ih opljackaju jer su bile svesne da je njihovo vreme proslo.Mislim da i mi mozemo samo cuvati u sebi istinu o tome ko smo i sta smo jer i nase je izgleda proslo . Da li je Milos bio u pravu kad nase poreklo vodi u daleku proslost ostaje da ga prihvati onaj ko hoce a onaj ko nece smatrace da je ovo jos jedan u nizu bisera.

Изгледа ми да нешто није логично, како један историчар може бити превазиђен, а како један други може бити бисер, а највише ствари је морао узети од превазиђеног, или са истог места где је узео и он, и могло би се питати шта је у ствари историја и ко је историчар, јер како изгледа, има толико историја колико и историчара, а извори увек те исти.

Вујадин

srb:
Daleko od toga da se ljuitim, ali onda pricamo o dve razlicite stvari ,kada neko izvali nesto onda to kazemo da je biser ovakav ili onakav. Medjutim u ovom slucaju radi se o konkretnoj osobi pa se tesko moze reci da je doticni biser u ovom ili onom smislu. No na stranu to i nije predmet konkretnog pitanja.

Zar nikad nisi cuo da ljudi kazu o nekome ko stalno prica gluposti:" Pusti ga bre, on je biser". Ili kad neko prica o nekom svom blamu desava se da mu kazu:"Biser si, jbt"

srb:
AKHENATON do misljenja drugih mi je stalo ko do lanskog snega sto bi reko nas narod.

Pa sto si onda pitao dal smo culi za njega? Sta smo trebali da ti odgovorimo? Spartanski-da culi smo i kraj price? Valjda je bitniji njegov rad i misljenje o njemu i naravno diskusija o tome.

Mozda je i bolje sto prosecni Srbin ne zna za njega jer posto je prosecni Srbin extremni nacionalista prihvatio bi sve sto procita i poceo da se busa u grudi i stvori nekakvu bajkovitu sliku o svojoj proslosti.
Moj savet (mada ti je do toga stalo kao do lanjskog snega) ne veruj slepo svemu sto procitas kod Milojevica.

AKHENATON:
Zar nikad nisi cuo da ljudi kazu o nekome ko stalno prica gluposti:" Pusti ga bre, on je biser". Ili kad neko prica o nekom svom blamu desava se da mu kazu:"Biser si, jbt"

Pa sto si onda pitao dal smo culi za njega? Sta smo trebali da ti odgovorimo? Spartanski-da culi smo i kraj price? Valjda je bitniji njegov rad i misljenje o njemu i naravno diskusija o tome.

Mozda je i bolje sto prosecni Srbin ne zna za njega jer posto je prosecni Srbin extremni nacionalista prihvatio bi sve sto procita i poceo da se busa u grudi i stvori nekakvu bajkovitu sliku o svojoj proslosti.
Moj savet (mada ti je do toga stalo kao do lanjskog snega) ne veruj slepo svemu sto procitas kod Milojevica.

Uhvatio si se tih bisera ko pijan plota ,na kraju uredu u pravu si svatio sam sve sto se tice bisera.
A sto se tice misljenja ,nisi valjda ocekivao da cemo uci u neku raspravu o delu Milosa S. Milojevica,o kome su raspravljale daleko umnije glave od mene i tebe . Dovoljno je to sto je njegov rad sluzio kao polazna osnova Simi Lazicu zatim jednoj velicini kao sto je Olga Lukovic Pjanovic. Gomile studija i tone istrosenih papira da se dokaze starost ovog naroda, ako nije dovoljno to onda ti i dalje veruj u poreklo vrsta ja nemam nista protiv. Smatram da je tema otvorena radi informisanja i da je vecina koja posecuje ovu temu zna dobro ko je Milos .Na kraju da nije njegovog rada mozda bi i ja i ti danas cvrsto verovali da smo se u ove krajeve doselili sa nekakvih planina.

Svaka cast Velikim Glavama ovde se raspravlja na recimo
"Vasem nivou" / sebe ne racunam/ Nije prvi put da su studenti
opovrgli i prevazisli nekog svog predavaca, dekana, dr.
Ako totalno zastupas g.dina. Milosa Milojevica i ne trpis njikakvu
kritiku na njegov rad zasto pitas ? Ti ne trazis misljenje nego potvrdu
.A takvima je mesto u klubu obozavatelja.Ako neko kritikuje ne
moras to prihvatiti, ali dozvoli im da se izjasne.

AKHENATON:

e pirocanac...
(bar nisam primetio...)
kog ti izdvajash od nashih istorichara "po dobru"?

dadel:
Svaka cast Velikim Glavama ovde se raspravlja na recimo
"Vasem nivou" / sebe ne racunam/ Nije prvi put da su studenti
opovrgli i prevazisli nekog svog predavaca, dekana, dr.
Ako totalno zastupas g.dina. Milosa Milojevica i ne trpis njikakvu
kritiku na njegov rad zasto pitas ? Ti ne trazis misljenje nego potvrdu
.A takvima je mesto u klubu obozavatelja.Ako neko kritikuje ne
moras to prihvatiti, ali dozvoli im da se izjasne.

Sigurno na osnovu nekih argumenata predlazem Milosa kao jednog od mnogih ali isto tako nemogu da prihvatim objasnjenje da neko njegove knjige koristi za wc papir a neki ga smatraju za odlicnog istoricara. Iskreno mi je zao ovih prvih.
.

Микула:
Ау брате тебе има и овде. Мани нас на историји Слободана Милошевића. Зар не мислиш да је он нанео највише зла НАМА СРБИМА те смо га зато и скинули ми а не неки западњаци! Дакле не дирај нас у љуту рану. ПОнављам ти никоме он није нашкодио толико колико српском народу!

pa da! nanio je najviše zla upravo Vama
samo vi još toga očito niste svjesni jer da jeste
nebi toliko ljudi u Srbiji bilo na strani Miloševića, njegove desne ruke Šešelja i njegovih radikala
al neka
kad si sami želite zlo i naopako
udrite ijoš jače glavom o zid i glasajte za SRS
šta drugo da Vam kažem

AKHENATON:
Vidis kako sam brižan, i pored toga što ne znam šta će biti sa mnom, uputio sam ga kod istoričara koji može da mu pruži adekvatnu terapiju...
Ja sam tamo nasao vitamine , a ti si koliko vidim popio gorku pilulu. Ali koliko ide ta tvoja zaslepljenost da ne samo da nisi procitao Olgine knjige nego nije cak nijedan ozbiljan argument iznet sve su vec poznate fraze Da si i-ole svatio srpsku istoriju morao bi da znas bar da o pokojniku kazes sve najlepse bar je to ostalo u nasoj tradiciji. Olgini argumenti se iz dana u dan u mojim studijama potvrdjuju sto za razliku kod ovih drugih to nije slucaj.
A ako ti to OrthodoxCelt nije dokazao onda je u pitanju ozbiljan virus a kod njega ne pomaze antibiotik drzace te to jos .

srb:
Ja sam tamo nasao vitamine , a ti si koliko vidim popio gorku pilulu. Ali koliko ide ta tvoja zaslepljenost da ne samo da nisi procitao Olgine knjige nego nije cak nijedan ozbiljan argument iznet sve su vec poznate fraze Da si i-ole svatio srpsku istoriju morao bi da znas bar da o pokojniku kazes sve najlepse bar je to ostalo u nasoj tradiciji. Olgini argumenti se iz dana u dan u mojim studijama potvrdjuju sto za razliku kod ovih drugih to nije slucaj.
A ako ti to OrthodoxCelt nije dokazao onda je u pitanju ozbiljan virus a kod njega ne pomaze antibiotik drzace te to jos .

chekaj...
stani...

ti OrtodoxCelta kapirash kao ozbiljno... ???
:shock:

i ne odgovori mi na ono shto nisam razumeo :(

srb:

Who the **** is Olga? Jel to ona sto je povezala "keltski" sa srpskim?

Back