Najbolji SCI-FI film svih vremena

Ima dosta naučno fantastičnih filmova koji mi se svidjaju, ne znam da li bih mogao da izaberem jedan da je ispred svih?

Recimo, tu su
  • Bliski sustret treće vrste
  • E.T.
  • Rat zvezda
  • Alien
  • Povratak u budućnost
  • Blade Runner
  • 2001: Odiseja u svemiru
  • Terminator
  • ...
Kad reče Avatar, da ga podvučem

Pogledajte prilog 1092431

Koji bi vi podvukli ili dodali?
Uh gde bas Avatar, mislim OK je film al je prakticno prica o Kaubojima I Indijancima samo sto ovi drugi izgledaju kao ogromni Strumfovi....

Logan's run
Rolerbol
West world :mrgreen:
Klasici 80tih sf teorije zavere . Kasnije su dosli 13ti sprat , onaj film o predvidjanju zlocina neki report , a danas je to ona serija 2 sezone carbon .

Sf bi definitno trebao da ima podzanrove . Sf teorija zavere , sf utopije , sf distopije , sf socioloski (putovanje), , sf akcija (terminator) , sf triler (carbon) .

Ја волим Содербергов римејк Солариса, мене је лично дотакао више него оригинал, нарочито последња сцена.

Поред набројаних додао бих и Интерстелар и "Месец" из 2009,

као и Карпентерове ране радове који прелазе у хорор или акцију: Dark Star, Starman (ово је нешто као романтика), То, Бекство из Њујорка и Принц Таме.

12 Мајмуна и Магла Стивена Кинга.

Event Horizon

Ukusi su različiti ali teško mi je probaviti da je nekome Avatar najbolji SF svih vremena.

Nešto što mi je na prvu palo na pamet..

- Looper

- Districkt 9

- Čovjek s zvijezda

- Tamna zvijezda

Ovaj posljednji je meni najbolji SF film kojeg sam gledao, onaj kraj kad astronauti pokušavaju logičkim smicalicama i moralnim dilemama uvjeriti bombu da ne eksplodira, pa to je stvarno nešto posebno!!!

Ima dosta naučno fantastičnih filmova koji mi se svidjaju, ne znam da li bih mogao da izaberem jedan da je ispred svih?

Recimo, tu su
  • Bliski sustret treće vrste
  • E.T.
  • Rat zvezda
  • Alien
  • Povratak u budućnost
  • Blade Runner
  • 2001: Odiseja u svemiru
  • Terminator
  • ...
Kad reče Avatar, da ga podvučem

Pogledajte prilog 1092431

Koji bi vi podvukli ili dodali?
Logan's Run
kod nas preveden kao "Loganov beg"

kao što Vučić deli 100€ samo ovima od 16 do 29 godina života tako ni u filmu nije baš dobro kad napuniš 30

odma te eliminišu:

medjutim ispostavilo se da je bila "greška" u softveru... mislim u filmu...

a u stvarnosti sad u inat ovi od 30 pa naviše NEĆE glasati Vučiča jer ih zakinuo za Stoju... nije greška u softveru nego u koracima...

Ја волим Содербергов римејк Солариса, мене је лично дотакао више него оригинал, нарочито последња сцена.

као и Карпентерове ране радове који прелазе у хорор или акцију: Dark Star, Starman (ово је нешто као романтика), То, Бекство из Њујорка и Принц Таме.

Event Horizon
Moon iz 2009 je meni lično sjeo, praktično jedan glumac nosi film.

Poslednja izmena:
Moon iz 2009 je meni lično sjeo, praktično jedan glumac nosi film.

Сем Роквел је одличан глумац, исто је био много убедљив у Три Билборда у Мисурију или како год се звао онај филм.

Добар

Факин Пресавршен
- Čovjek s zvijezda

- Tamna zvijezda

Ovaj posljednji je meni najbolji SF film kojeg sam gledao, onaj kraj kad astronauti pokušavaju logičkim smicalicama i moralnim dilemama uvjeriti bombu da ne eksplodira, pa to je stvarno nešto posebno!!!

Карпентер је Татица. Реално.

HJoj kako zaboravi Interstellar, odličan film!!

Ljubitelj sam Carpnetera, pa bi spomenuo još dva njegova filma, The Thing i Bijeg iz New Yorka.
Naveo sam i District 9 koji je iznimni film, ista ekipa je snimila "Chappie", čitajući o njemu zaintrigirao me, i početak filma mi je bio dobar, ali nekako kasnije sve postalo čudno? District je odličan osvrt na apartheid, dok je Chappie više usmjeren na Južnoafričku republiku poslije apartheida. Zanimljivost filma je da su svi članovi one bande iz filma s kojima je taj robot beba, članovi društven angažiranog banda iz Johannesburga.

Star Trek (sve vezano za ST) , Terminator 2 , Peti Element, Blade Runner, Povratak u buducnost, Predator 1 i 2 , Alien vs Predator 1, Alien, Matriks, Bliski susret trece vrste, Ambis, Ljudi u crnom (ko zna pozadinu prave price njemu film i nije tako smesan:)), ET, They Live (veoma poucan ) Interstellar mi se isto svideo , takodje recimo Valerian i carstvo 1000 planeta mi se isto svideo (iako je mozda po nekima malo onako deciji), onoima ih bas dosta s obzirom da mi je SF omiljeni zanr, recimo kad smo kod animiranih stvari uvek sam bio veliki fan Robotecha, Voltron mi je isto uvek bio super. ;)

2022: The wolf ate the donkey

padne jedan dan sneg stane pola Beograda... a ovi tamo lete li lebde...

jedi-sit.jpg

Event Horizon

Meni je Solaris Tarkovskog daleko najbolja verzija,iako je autor knjige izjavio da nijedna verzija nije ono što je zamislio.

To je tačno međutim Tarkovski je najbčiže ušao u srž same knjige.

Back