Moj savet je da koristis Kompozer

1.Besplatan je

2.Lako se slike u njemu pomeraju i lako se tekst formatira

3.Ja za sada samo njega koristim
.....
Sto se tice dreamw sacekaj jos malo da savladas bazu.
Ja ga imam instaliranog. Ponekada ga otvorim da ga procackam i vidim koliko sam mu dorastao i stvarno istina je da ima super opcije ali mislim da sto se DREAM-a tice, treba tu sesti malo ozbiljnije i zagrejati stolicu.
Pozdrav
Milose, procitao sam nekoliko tvojih postova ovde, ali nisam imao ni vremena ni volje da ti pisem ono sto je vec ko zna koliko puta napisano a tice se greske u koracima koju pravi sigurno 90% pocetnika u web dizajnu.
Posto vidim da te jos nije neko usmerio (ovaj deo foruma je izgleda i zvanicno propao), odvojicu koji minut.
Jednostavno, sajt se ne pravi na taj nacin. Vidi ovako.
Pocecemo od index strane jer je ona najbitnija i predstavlja 95% dizajna sajta (95% grafike ali ne i celog sajta jer ostaje kodovanje). Uradi se slika u Photoshopu, isecka se na delove i ti delovi zajedno sa tekstom se sloze uz pomoc
HTML-a i
CSS-a u web stranicu.
Grubo receno, HTML su elementi stranice a CSS sluzi da elementima da izgled.
To je osnovno sto moras znati da bi napravio makar najjednostavniji sajt a da bude normalan.
Nikakav program nece bez greske moci da generise web stranicu na osnovu onoga sto ti nalepis. Ako bi bilo moguce onda to moze da se radi i u Word-u (ima opciju "save as web page"). To je web page koliko je i zastavin fica - forumla. Mislim, ima 4 tocka i volan... sta ce mu vise

.
Taj tvoj kompozer je glupost. DW je napredan i ima najcistiji kod ali uvek ce postojati boljka - razlicito prikazivanje u razlicitim browser-ima. Da bi se to resilo mora se rucno izmeniti kod.
Ovo je osnovni web dizajn gde se od programa koristi Photoshop (ili neki drugi program za obradu slika) i tekst editor, recimo Notepad++. Moze i DW ali za kucanje u delu "code" a ne krojenje u delu "design".
Ako zelis da sajt nesto radi, da se klikom u pozadini obavi neka logicka radnja kao sto je logovanje, anketa, ocenjivanje, komentari, da cuva podatke u bazi itd. moras koristiti adekvatan programski jezik, recimo PHP i da poznajes neku od sql baza..
Jos jedan programski jezik je veoma bitan i omogucava da se neke operacije odvijaju u samom browseru posetioca (neke zbog rasterecenja servera, a neke jer je samo tako moguce izvesti ih). To je JavaScript.
www.w3schools.com
www.php.net
www.mysql.com
Sajt takodje mozes da uradis u Flesh-u. E to mozes i moras da koristis program predvidjen da radi samo to. Adobe ima veoma dobro resenje.
E sad, zarada. Da bi sajt ostvario prihod prvo moras imati vise nego dobru ideju jer je danas sve vec iskoristeno (ili pocnes nesto kao taj vas spiker, pa mozda se neko upeca). Profitabilan sajt cini sadrzaj sa dizajnom sajta koji mora da odaje ozbiljnost, a to tvoji sajtovi nece sigurno sve dok ih budes radio tako kako radis.
Ta varijanta koju si pronasao je samo za uzimanje novca. Apsolutno nikakve razlike nema izmedju tog sistema i bilo kog drugog koji ima piramidalnu strukturu. Dovedes nekog i uzimas procenat, pa onda on dovede nekog itd. Sve te varijante su iste. Da je u tvom slucaju drugacije postojala bi fiksna clanarina za sve bez obzira preko koga si dosao i koliko si doveo, kao sto je slucaj na mnogim forumima gde IT ekseprti pomazu u resavanju problema i dele vrlo vazne informacije sa ostalim clanovima zajednice/foruma.
U samom startu nacin na koji vi pravite sajt je debelooo pogresan i tu bi trebala da se zavrsi prica.
Nemoj pogresno da me shvatis, pogledao sam tvoj video.. vidim da si se uneo u to pa mi je malo zao da uzalud trosis vreme. Ako i uzmes neku kintu na onima koje odvedes tamo, znaj da nisi nikom pomogao, samo si ga usporio u ucenju web dizajna... a usporavas i sebe.
@svi ostali
Ljudi, shvatite da morate zagrejati stolicu i nauciti materiju ako imate nameru da pravite sajtove u buducnosti. Sta mislite, da mi neopravdano naplacujemo 300-700e (nekda i vise) po sajtu, da je nama stiglo znanje preko noci, da smo prevaranti i da to sto mi napravimo moze "Perin mali sto zna sa kompjuterima"? Diskutovali smo na jednoj temi skoro... Sve mora da se uci, instant resenja zaboravite.
Uvek cete dobiti pomoc kada zapne ako radite na ispravan nacin. Svaki put kada svratim napisem po koji post ako je neko zakocio negde pa trazi pomoc. Ima ovde jos ljudi koji se profesionalno bave web dizajnom i web programiranjem i siguran sam da su voljni da pomognu. Mada... slabo se pojavljuju u poslednje vreme, nema ni moderatora.. izgleda da je tacno ono sto pisu da je ovaj deo foruma totalno pukao.
Ali nema veze, postoji dosta foruma koji su potpuno orjentisani ka Informacionim Tehnologijana a ne sareno kao ovde na krstarici.
edit:
e da, to sto pokusavas da uglavis u potpis je HTML, a forum razume samo BB Code.