Najbolji pristup lecenju ankcioznosti/panike.

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da, još jedna metoda koja je iz mog ličnog iskustva izuzetno efikasna je EFT, Emotional Freedom Technique, poznatije po nazivom "tapkanje". Izgleda šašavo, ali radi. 😁
Cak je i dosta psihijatara na zapadu preporučuju svojim klijentima. Ne znaju tačno kako radi, ali radi. Ne samo za problem anksioznosti već za bilo koji emocionalni ili čak i fizički problem.

Kako se "tapka"?

Kako se "tapka"?
Huh.. , ima ceo besplatan tutorijal na internetu koji je sastavio sam osnivač metode, Gary Craig. Treba biti pažljiv jer na netu i YT ima gomila kurseva koji se naplaćuju. A sam Gary Craig je insistirao da to bude potpuno besplatna metoda. Mislim da je to sad ovaj sajt. https://www.palaceofpossibilities.com/tutorial
Ukratko, EFT se bazira na kineskoj tradicionalnoj medicini i teoriji meridijana koju je osnivač tehnike maksimalno uprostio. Po toj teoriji, traume u životu izazivaju blokade u energetskim tokovima i posledica toga je emocionalni problem, a i fizički. Tehnika radi tako što prvo izazovemo emotivni problem, bilo zamisljanjem situacije koja ga okida ili direktnim izlaganjem situaciji. To jest, prvo uspostavljamo taj (negativni) energetski tok koji nam stvara emotivni problem i kada je on uspostavljen tapkanjem na odredjenim akupunkturnim tačkama razbijamo energetsku blokadu. Posledica toga je rešenje emotivnog problema. Eto, ima tutorijal pa koga interesuje. Jako se brzo uči i primenjuje. Iz mog ličnog (a i drugih)iskustva je fascinantno efikasna.

Back