Najbolji operativni sistem

Као што већ рекоше, од корисникових потреба зависи и избор одговадајућег оперативног система.
У суштини не постоји "најбољи" оперативни систем.
Чик и по питању обичног корисника најбољи систем не мора да буде онај који је најзаступљенији јер је заступљеност често условљена не знањем корисника коме најчешће неко други (према свом знању и навикама) уграђује и одржава оперативни систем.
Тако сам нпр више пута био у прилици да у разговору са људима који додатно зарађују од одржавања рачунара по комшилуку искључиво препоручују Виндовсе и то из простог разлога што ту за њих има највише посла.
С моје стране гледишта, као обичан корисник који сам одржава своје рачунаре (што значи да се нисам либио већ научио неке основе и испробао више оперативних система) без неких посебних захтева за професионалним алатима - за мене је најбољи оператвни систем ГНУ/Линукс.

Najbolji operativni sistem je onaj koji nekome odgovara. Meni lično se više dopada Windows jer sam se na njega navikao iako se po mnogo stvari i mogućnosti može reći da je Linux bolji. Nekome će stvar biti obrnuta. A od svih windowsa najviše mi se dopada Windows 7 i XP.

Најбољи је онај који ради без проблема на вашем хардверу.
Упоређивање система, XP са WIN7, 8, 10 нема смисла јер се све тако брзо мења да стари оперативни системи више не могу да се носе са новим захтевима. Можда су они непотребни многима али тако је.
Исто као и са телефонима. И дан данас могуће је користити неки са тастарима али бићете ускраћени за мног опције.
И код паметних, са све већим захтевима, телефони са почетка ере више не могу да се носе са програмима.

Koji je vama najbolji operativni sistem ?
Za mene je najbolji onaj koji je medju najbezbednijima ,pouzdan ,ne zahteva nikakvo odrzavanje i ciscenje,koji moze veoma dugo da radi a da se ne gasi niti restartuje,sve ono sto windows nije.
sistem gde se softver reinstalira sa jednim ili dva klika gde nije potreban revo unnistaler ili ccleaner gde nema defregmentacije ....

Као најбољи оперативни систем препоручујем ово:

Captured001-e1495334783165.png

Platforms32-bit x86
sta je to najbolje u 32 bitnom OS-u u 2021 godini?
edit:
Apple je totalno izbacio podrsku za 32 bitne aplikacije, a ovi ne mogu da naprave podrsku za 64 bitne procesore :P
To ti je neki relikt iz 90ih:P
Поштеном србском домаћину су довољне и 32-битне апликације.

Ово је систем намењен онима које користе OS/2 апликације на модерном хардверу, и за њих је то најбољи ОС.

Углавном се прича своди на 3 десктоп ОС-а, Windows, mac OS, Линукс па сам ја убацио још један ОС, да се не пише увек само о ова 3 система.

Poslednja izmena:
Још један кандидат за најбољи десктоп ОС:

GhostBSD

Screenshot_at_2018-10-20_13-22-41.png

Вероватно су системи из БСД фамилије(они који су намењени десктоп рачунарима) најреалнији кандидати да конкуришу Windows-у, mac OS, и Линуксу.
Остали конкуренти су или недовршени или хоби-системи, са изузетком ARCA OS.

Poslednja izmena:

Back