Najbolji glumac sa prostora ex yu?

Koji je najbolji?

• Danilo 'Bata' Stojkovic

• Zoran Radmilovic

• Pavle Vujisic

• Rade Serbedzija

• Mustafa Nadarevic

• Nebojsa Glogovac

• Srdjan Todorovic

• Zarko Lausevic

• Ljubisa Samardzic

• Sonja Savic

• Dragan Nikolic

• Miodrag 'Ckalja' Petrovic

• Milena Dravic

• Bogdan Diklic

• Nikola Kojo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Čudan uvod praviš...!
Pitaš nas koji je najbolji glumac na ovim prostorima.
Po našoj oceni.
I spominješ "slatke muke" (!?)
Kakve slatke muke ?

Mnogi su bili dobri glumci.
Ima ih još dobrih i aktivnih.
Ali,jedan je i neponovljiv - Zoran Radmilović !
(Niti su bile muke,niti preterano slatke....)

Poslednja izmena:
Odlicno, posto se bira samo najbolji.

al od srdjana svakako..znas sta je bora za njega..gde je bata zivojinovic pored ljubise?
Ovo je subjektivno... sto ljudi, sto cudi.... sto zena, dvesta sisa.... a ima samo 15 polja.
Neko postuje glumce relativno mladjih generacija, neko zeli glumice i stoga je ubaceno par njih. Da nije Srdjan tu, bio bi Djuricko ili tako neko.
mislim mustafa i glogovac ne znam sta traze ovde
Ne mozes svima udovoljiti, ali proguglaj malo ko je Mustafa Nadarevic.

Edit: Manje filozofiraj i glasaj za onog ko te interesuje. Ti ocigledno nisi postovalac novije domace kinematografije (Todorovic, Djuricko, Bjelogrlic, Glogovac, Kojo...), sto je uredu, ali moras shvatiti da poneko jeste i da nisi jedina osoba na svetu.

Poslednja izmena:
nisam fan ni bate stojkovica ni bate zivotinje,mogla bi da obrazlozim,al necu da podrazavam vatru,shvatam ad je reci nesto protiv njih poziv na linch :)

tesko je izabrati od gore navedenih,sve ih postujem i volim. glogovac iz svoje generacije ubijedljivo najbolji...zarko od muskaraca i savicka od zhena po meni (inace su ista klasa).. lausevic bi bio glumchina i u Kurdistanu i u Americi i u Srbiji. njegova gluma lishena je od bespotrebne teatralnosti i patetike.sonja savic je posebna.

vuisic,kao sto reche ArnoldLayne . zaboravlja se i da je Ckalja dobar glumac, samo sto ga niko nije shvatao ozbiljno.cula sam prichu da kad je dosao na sahranu svoje majke, on poceo da plache i ljudi su se smijali jer su mislili da se zajebava :eek: . al to je rekla kazala :)

berchek je odlican-prirodan, posjeduje moc transformacije (ne igra sebe kao vecina nasih "legendi" protiv kojih ne mozes ni pisnut). upravo zato sto je svuda drugaciji i takav, ovdje je cesto ispreskakan.
milena dravic,mozda i najbolja domaca glumica...eto to je to.bolja od dragana nikolica,mada volim ja nikolica (brajovica ne,jer je shmirach klasicni,al je dobar u pozoristu)
manojlovic mi je bio drag,a sad mi se sve manje i manje dopada.
zika todorovic mi nije neki glumac. ponavlja jednu te istu ulogu beogradske face .

Poslednja izmena:
Glasao za Paju, posto sam ga gotivio jos kao klinac (kako sam samo cmizdrio kad su ga streljali u "Salasu")
To odmah, pored Paje, ubrajam legendarnog Zorana, majstora improvizacije, koji je imao jedan poseban, upecatljiv glumacki sarm...
Naravno, Bata Stojkovic je takodje u vrhu, kao i Mija Aleksic, koga nema na listi...
Tu su jos i Petar Bozovic, Bekim Fehmiu, Miodrag Krivokapic, naravno Ckalja, Bata Zivotinja, Bora Todorovic, Predrag Ejdus, od ovih mladjih Glogovac, Kojo...
Od glumica, obozavao sam Radmilu Savicevic od malena, a navescu jos i Radmilu Zivkovic, jako dobra glumica, kao i Ljiljanu Krstic, moju nekadasnju sugradjanku, koja je pomalo zaboravljena, ali izuzetno dobra glumica...

berchek je odlican-prirodan, posjeduje moc transformacije (ne igra sebe kao vecina nasih "legendi" protiv kojih ne mozes ni pisnut). upravo zato sto je svuda drugaciji i takav, ovdje je cesto ispreskakan.
milena dravic,mozda i najbolja domaca glumica...eto to je to.bolja od dragana nikolica,mada volim ja nikolica (brajovica ne,jer je shmirach klasicni,al je dobar u pozoristu)
manojlovic mi je bio drag,a sad mi se sve manje i manje dopada.
zika todorovic mi nije neki glumac. ponavlja jednu te istu ulogu beogradske face .

E da, Berček je odličan glumac, ali ga ne volim (nikada se ne raznežim kad pomislim na njega). Milena Dravić je fenomenalna glumica, prava velika glumica, šta je ona sve glumila, a kako tek ume da bude smešna : ) Od mladih (u stvari sredovečnih) mi se stvarno dopada jedino Branka Katić: kamera je voli (i ona kameru) i jedina mi ne deluje izveštačeno. A Sonja Savić mi je u ono vreme njene prve slave uvek išla na živce - način na koji govori, i to što mi se činilo da ona uopšte ne glumi ulogu, nego uvek prezentira svoju personu. Sada kada gledam njene filmove (Šećerna vodica, ili Una, recimo) mnogo mi je zabavna, i stvarno je posebna - jedan od onih ljudi koji su prosto face, stvarno drugačija, pa nekako ne mogu na nju da se primene ista pravila kao i na ostale...
I moram da spomenem Bandovića, za kraj :heart: To je bila ljubav na prvi pogled.

Glasao za Paju, posto sam ga gotivio jos kao klinac (kako sam samo cmizdrio kad su ga streljali u "Salasu")
To odmah, pored Paje, ubrajam legendarnog Zorana, majstora improvizacije, koji je imao jedan poseban, upecatljiv glumacki sarm...
Naravno, Bata Stojkovic je takodje u vrhu, kao i Mija Aleksic, koga nema na listi...
Tu su jos i Petar Bozovic, Bekim Fehmiu, Miodrag Krivokapic, naravno Ckalja, Bata Zivotinja, Bora Todorovic, Predrag Ejdus, od ovih mladjih Glogovac, Kojo...
Od glumica, obozavao sam Radmilu Savicevic od malena, a navescu jos i Radmilu Zivkovic, jako dobra glumica, kao i Ljiljanu Krstic, moju nekadasnju sugradjanku, koja je pomalo zaboravljena, ali izuzetno dobra glumica...

Bravo za Ejdusa :)

Back