Najbolji ex-yu igrac po vasem misljenju ?

Kao i Piksi i Savicevic i Prosinecki..Neosnovane price..

Mijatovic je 1990 trebao doci u Hajduk za kojeg je do tada i navijao, ali zbog tadasnje politicke situacije je otisao u Partizan. A sto se Prosenicekoga tice... tko zna za koliku lovu ga je Ciro Blazevic prodao u Zvezdu. Sluzbena verzija je da Ciro u njemu nije vidio nikakvog talenta i izjavio je da ako ovaj postane igrac da ce on pojesti svoju trenersku diplomu.

Iza rata: Vukas, Bobek, Šekularac, D. Jerković
70-e i 80-e: Džajić, Sušić, Stojković, Slišković
Otkad gledam: Boban, Savićević, Jarni, Mijatović
Danas: Vidić, Modrić, Džeko

Bilo je tu mnoštvo drugih igrača koji su uzimali i titule prvaka Europe i još koješta ali ovo su bili majstori....

70-e i 80-e: Džajić, Sušić, Stojković, Slišković
Otkad gledam: Boban, Savićević, Jarni, Mijatović
Danas: Vidić, Modrić, Džeko

Bilo je tu mnoštvo drugih igrača koji su uzimali i titule prvaka Europe i još koješta ali ovo su bili majstori....

Hahahahaha koliko ti znas fudbalsku istoriju pokazuje tvoj izbor igraca

Mijatovic je 1990 trebao doci u Hajduk za kojeg je do tada i navijao, ali zbog tadasnje politicke situacije je otisao u Partizan. A sto se Prosenicekoga tice... tko zna za koliku lovu ga je Ciro Blazevic prodao u Zvezdu. Sluzbena verzija je da Ciro u njemu nije vidio nikakvog talenta i izjavio je da ako ovaj postane igrac da ce on pojesti svoju trenersku diplomu.

Svi navijaju za splitski Hajduk, ipak je to svetska velicina :)

Kad vec spominjes tu temu Blaz Sliskovic i Safet Susic su trebali da predju u Partizan, kao i Pancev

Znam da su ga iz Partizana vrbovali...ima i slika Save M. sa njim gde su bili zagrljeni na proslavi Partizanove titule i gde je Savo izjavio da mu je Darko obećao da će preći kod njih.
Evo,naknadno sam našao sliku:

musketarili8ax7.jpg
Vidim da su bili izrazito trezni..:D

Što, šta fali izboru igrača? Verovatno nisi čuo za Vukasa pa ti je to čudno ali to je tvoj problem. Ne treba zato da se podsmevaš.

Cuo sam za Vukasa ali sam cuo isto i za Milosa Milutinovica, Rajka Mitica, Boru Kostica, Marka Valoka...

Kapiras sad zasto sam napisao da mu je izbor los ?

Mijatović je tada trebao da pređe u Hajduk jer je Asanović iz Hajduka trebao da pređe u Partizan...zbog ratnih nagoveštaja odustalo se od dovođenja Asanovića (Zvezda je u isto vreme trebala da dovede Jarnija) i Mijatović je krenuo putem Beograda.

Kakvi Savicevici kakvi Bobani....Dragan Stojkovic Pixi je za sve fudbalere sa tih prostora bio jednostavno za klasu bolji, ukljucujuci sve generacije.

Znaci da remiziramo.... Dragan Stojkovic Pixi .... pa 10 praznih mesta, pa onda mozete da nabrajate, totalno je nebitno kojim redosledom.

svaka čast piksiju ali u kojim to je on klubovima igrao

svaka čast zvezdi i marseju ali ima i većih klubova za koje su naši jugovići igrali

svi ti koje ti spominješ su napravili veće karijere od piksija

Dragan Stojković
Драган Стојковић Personal information
Date of birth March 3, 1965 (1965-03-03) (age 46)
Place of birth Niš, SFR Yugoslavia
Height 1.75 m (5 ft 9 in)
Playing position Attacking Midfielder, Striker
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1981–1986 FK Radnički Niš 70 (8)
1986–1990 Red Star Belgrade 116 (54)
1990–1994 Marseille 29 (5)
1991–1992 → Hellas Verona (loan) 19 (1)
1994–2001 Nagoya Grampus Eight 183 (57)
Total 417 (125)
National team
1983–2001 SFRY / FRY[1] 84 (15)
Teams managed
2001–2005 Yugoslav Football Association (President)
2005–2007 Red Star Belgrade (President)
2008– Nagoya Grampus
Honours[show]Competitor for Yugoslavia
Men's Football
Bronze 1984 Los Angeles Team Competition

Robert Prosinečki Personal information
Date of birth 12 January 1969 (1969-01-12) (age 42)
Place of birth Schwenningen, West Germany
Height 1.82 m (5 ft 11 1⁄2 in)
Playing position Midfielder
Club information
Current club Red Star Belgrade (head coach)
Youth career
BSV Schwenningen
1974–1979 Stuttgarter Kickers
1979–1986 Dinamo Zagreb
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1986–1987 Dinamo Zagreb 2 (1)
1987–1991 Red Star Belgrade 117 (24)
1991–1994 Real Madrid 55 (10)
1994–1995 Oviedo 30 (5)
1995–1996 Sevilla 20 (4)
1996–1997 Barcelona 19 (2)
1997–2000 Croatia Zagreb 50 (14)
2000 Hrvatski Dragovoljac 4 (1)
2001 Standard Liège 21 (4)
2001–2002 Portsmouth 33 (9)
2002–2003 Olimpija Ljubljana 23 (3)
2003–2004 NK Zagreb 26 (5)
Total 400 (82
National team
1987 Yugoslavia U20 5 (1)
1989–1991 Yugoslavia 15 (4)
1994–2002 Croatia 49 (10

nije isto bilo devedesitih igrat u realu i barci i u japanu

Poslednja izmena:
svaka čast piksiju ali u kojim to je on klubovima igrao

svaka čast zvezdi i marseju ali ima i većih klubova za koje su naši jugovići igrali

svi ti koje ti spominješ su napravili veće karijere od piksija

Dragan Stojković
Драган Стојковић Personal information
Date of birth March 3, 1965 (1965-03-03) (age 46)
Place of birth Niš, SFR Yugoslavia
Height 1.75 m (5 ft 9 in)
Playing position Attacking Midfielder, Striker
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1981–1986 FK Radnički Niš 70 (8)
1986–1990 Red Star Belgrade 116 (54)
1990–1994 Marseille 29 (5)
1991–1992 → Hellas Verona (loan) 19 (1)
1994–2001 Nagoya Grampus Eight 183 (57)
Total 417 (125)
National team
1983–2001 SFRY / FRY[1] 84 (15)
Teams managed
2001–2005 Yugoslav Football Association (President)
2005–2007 Red Star Belgrade (President)
2008– Nagoya Grampus
Honours[show]Competitor for Yugoslavia
Men's Football
Bronze 1984 Los Angeles Team Competition

Robert Prosinečki Personal information
Date of birth 12 January 1969 (1969-01-12) (age 42)
Place of birth Schwenningen, West Germany
Height 1.82 m (5 ft 11 1⁄2 in)
Playing position Midfielder
Club information
Current club Red Star Belgrade (head coach)
Youth career
BSV Schwenningen
1974–1979 Stuttgarter Kickers
1979–1986 Dinamo Zagreb
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1986–1987 Dinamo Zagreb 2 (1)
1987–1991 Red Star Belgrade 117 (24)
1991–1994 Real Madrid 55 (10)
1994–1995 Oviedo 30 (5)
1995–1996 Sevilla 20 (4)
1996–1997 Barcelona 19 (2)
1997–2000 Croatia Zagreb 50 (14)
2000 Hrvatski Dragovoljac 4 (1)
2001 Standard Liège 21 (4)
2001–2002 Portsmouth 33 (9)
2002–2003 Olimpija Ljubljana 23 (3)
2003–2004 NK Zagreb 26 (5)
Total 400 (82
National team
1987 Yugoslavia U20 5 (1)
1989–1991 Yugoslavia 15 (4)
1994–2002 Croatia 49 (10

nije isto bilo devedesitih igrat u realu i barci i u japanu

Nemoj prijatelju da se glupiras, kad bi isao tim rezonom napisao bi ime Vladimira Jugovica koji bi bio pojam za sve, s'obzirom da je osvojio ligu sampiona sa 3 razlicita tima. Prosinecki iako odlican igrac je za klasu losiji igrac od Piksija, a spominjanje Reala i Barselone je smesno znajuci da je vise bio povredjen nego sto je igrao za te timove.

Zvezda i Marsej su u to vreme bili strah i trepet u Evropi, a Barselona koja je danas pojam za sve je u to vreme bila obican qurac i za CZ i za Marsej.

Nemoj prijatelju da se glupiras, kad bi isao tim rezonom napisao bi ime Vladimira Jugovica koji bi bio pojam za sve, s'obzirom da je osvojio ligu sampiona sa 3 razlicita tima. Prosinecki iako odlican igrac je za klasu losiji igrac od Piksija, a spominjanje Reala i Barselone je smesno znajuci da je vise bio povredjen nego sto je igrao za te timove.

Zvezda i Marsej su u to vreme bili strah i trepet u Evropi, a Barselona koja je danas pojam za sve je u to vreme bila obican qurac i za CZ i za Marsej.

ma kako god ti misliš

a šta fali jugoviću

bio je iniesta prije inieste

to dejo i boban nisu harali sa milanom

a ne zaboravi ustvari mlad si pa neznaš da piksi sa zvezdom nije osvojio finale lige prvaka

nije ni igrao za marsej kad je marsej bio prvak evrope,bokšić je

nekažem da je piksi lošiji od nekoga

poksija obožavam

i nije bio bolji od profe,deje,bobana,bokšića,šukera,pančeva

@TARAS BULJBA

Ja sam Partizanovac tako da podjednako mrzim i Piksija i Prosineckog, obojica su punili Partizan u Zvezdinom dresu

Ali brate moram reci onako posteno - Prosinecki je bio igrac svetske klase ali Piksi je bio najbolji igrac na svetu. 1990. je Lotar Mateus dobio to priznanje ali je Piksi bio bolji igrac od njega, to ti sve govori

Mnogi svetski fudbalski strucnjaci su rekli da je Piksi poslednja prava svetska 10-ka

@TARAS BULJBA

Ja sam Partizanovac tako da podjednako mrzim i Piksija i Prosineckog, obojica su punili Partizan u Zvezdinom dresu

Ali brate moram reci onako posteno - Prosinecki je bio igrac svetske klase ali Piksi je bio najbolji igrac na svetu. 1990. je Lotar Mateus dobio to priznanje ali je Piksi bio bolji igrac od njega, to ti sve govori

Mnogi svetski fudbalski strucnjaci su rekli da je Piksi poslednja prava svetska 10-ka

puno toga su rekli svjetski stručnjaci

ali nemože niko reći da je piksi za klasu bolji od ostalih

meni nije bolji nimalo

talenat je bio ali ne veći od deje

karijera mu nije vrhunska

sjećam se da je zvezda prodisala punim plućima tek kada je piksi otišao

kako da kažem

piksi je malo stariji od ovih i drugačiji je nogomet bio

bio je velikan i šteta što je završio u japanu u vrime kad je triba ići u top klubove

nije bolji ali nije ni lošiji od ovih 5-6 igrača

ukupno gledajući

ako gledamo šta je ko individualno mogao onda su profa i dejo najbolji u europi

profu su sjebale ozljede ali ipak je napravio veliku karijeru

puno toga su rekli svjetski stručnjaci

ali nemože niko reći da je piksi za klasu bolji od ostalih

meni nije bolji nimalo

talenat je bio ali ne veći od deje

karijera mu nije vrhunska

sjećam se da je zvezda prodisala punim plućima tek kada je piksi otišao

kako da kažem

piksi je malo stariji od ovih i drugačiji je nogomet bio

bio je velikan i šteta što je završio u japanu u vrime kad je triba ići u top klubove

nije bolji ali nije ni lošiji od ovih 5-6 igrača

ukupno gledajući

ako gledamo šta je ko individualno mogao onda su profa i dejo najbolji u europi

profu su sjebale ozljede ali ipak je napravio veliku karijeru

Ja ne znam sta da ti kazem, covek ti je sve gore iznad rekao, a sve to mozes da pogledas na youtube-u.
Ono sto je Piksi radio pre 20 i kusur godina, to danas radi Messi i citav Svet mu se divi.
Svi oni imaju na youtube-u i ljudi su izdvojili njihovo najbolje.
Nije igrao u finalu za Zvezdu jer je godinu pre otisao iz nje, a nije hteo da igra protiv nje u finalu i sreca je, jer kad je usao u 15min je napravio dar mar da se cela Jugoslavija ukenyala u gace tada, secam se utakmice ko da je juce bila (nisam ja toliko mlad, gledo sam ja i Piksija i Vokrija i Sliskovica) ;)

Da ne pricam sta je radio za reprezentaciju, eto ti video snimka, proci ce jos mnogo godina pre nego igraci Holandije, Argentine i Brazila ne budu padali na dupe (bukvalno) pred bilo kojim "nasim" igracem kao pred njim sto su.
Godinama posle, u odelu i cipelama, sve je rekao da mu se naklone do zemlje svi od Platinija do ovih drugoligasa o kojim pricas.

Imas youtube, imas oci....

btw. Sliskovic a kasnije Savicevic su mi ko klincu bili najdrazi igraci, ali Piksi je bio najbolji...

pratim fudbal od 1994.
Naj igrači po meni na ovim prostorima: Piksi,Mijatović,Savičević,Jugović, Šuker,Prosinečki,Zahović.
Ipak čudi me da niko nije spomenuo dvojicu: Zvonimira Bobana i Roberta Jarnija. Ovaj drugi je najbolji ljevi bek na ovim prostorima koje sam ja ikad gledao. A Boban je isto bio svetska klasa po meni nista lošiji od Stojkovića.

Ja ne znam sta da ti kazem, covek ti je sve gore iznad rekao, a sve to mozes da pogledas na youtube-u.
Ono sto je Piksi radio pre 20 i kusur godina, to danas radi Messi i citav Svet mu se divi.
Svi oni imaju na youtube-u i ljudi su izdvojili njihovo najbolje.
Nije igrao u finalu za Zvezdu jer je godinu pre otisao iz nje, a nije hteo da igra protiv nje u finalu i sreca je, jer kad je usao u 15min je napravio dar mar da se cela Jugoslavija ukenyala u gace tada, secam se utakmice ko da je juce bila (nisam ja toliko mlad, gledo sam ja i Piksija i Vokrija i Sliskovica) ;)

Da ne pricam sta je radio za reprezentaciju, eto ti video snimka, proci ce jos mnogo godina pre nego igraci Holandije, Argentine i Brazila ne budu padali na dupe (bukvalno) pred bilo kojim "nasim" igracem kao pred njim sto su.
Godinama posle, u odelu i cipelama, sve je rekao da mu se naklone do zemlje svi od Platinija do ovih drugoligasa o kojim pricas.

Imas youtube, imas oci....

btw. Sliskovic a kasnije Savicevic su mi ko klincu bili najdrazi igraci, ali Piksi je bio najbolji...

netriba meni youtube

ja ću ti sad nabrojat sastav zvezde iz 91

i šta je rekao taj čovik

ja ne laprdam o žungulu ili šekularcu ja pričam o igračima koje sam gledao i pratio iz tjedna u tjedan

šta pričaš ti piksi za marsej u 4 godine nije odigra 30 utakmica čovječe

ej 4 godine 29 utakmica

pa kad pričamo o veličinama tad uzimamo u obzir kontinuitet

po tvojoj logici semir tuce i mitar mrkela bi bili najbolji

piksi kao igrač nije osvoji finale

tj nije igrao utakmicu u timu koji je osvojio finale

nije ni na klupi bio

evo ti link pa vidi ko je bio

http://en.wikipedia.org/wiki/1993_UEFA_Champions_League_Final

a youtube daj klincima

ili pogledaj kako je profa lomio kičme i kako je dejo u finalu l.p lobovao ko na treningu kako je šuker lobovao šmajhela---toliko o youtube

piksi je bio velik ali ni mrvu veći od profe,deje i još nekih

kad spominju jarnija u pravu su

nije bilo boljeg livog beka,belodedić iz zvezde ,srbin koji je igra za rumunjsku bio je bolji od rajkarda,bilo je extra igrača

bolju je tehniku ima svaki naš stoper iz repke nego vejn runi

kad se sitin kako je jozić 90te u italiji zakucava voleje dođe mi da ne pratim nogomet--a bio je jedan anonimac koji je igra obranu

i nemoj prodavat mitove stila svi se usrali kad su ga vidili i slično igra je u finalu zadnji 8 minuta izgubio je i točka

da je zabija partizanu iz kornera -to je

ali šta nije nije

ipak mišljenja sam da je dejo srbin da bi bio daleko isprid piksija na ovoj temi

pratim fudbal od 1994.
Naj igrači po meni na ovim prostorima: Piksi,Mijatović,Savičević,Jugović, Šuker,Prosinečki,Zahović.
Ipak čudi me da niko nije spomenuo dvojicu: Zvonimira Bobana i Roberta Jarnija. Ovaj drugi je najbolji ljevi bek na ovim prostorima koje sam ja ikad gledao. A Boban je isto bio svetska klasa po meni nista lošiji od Stojkovića.

Ocigledno nisi gledao Sinisu Mihajlovica

Back