NAJBOLJE SOLO DEONICE

wow pa vi svirate gitaru pa znate
a cini mi se da sam ja pomesala rif i solo :neutral:

nema veze..odlucila sam da kupim gitaru i da naucim kako se to radi :D

Ma ok.....ipak si ti curica a ima nekih koji su kao muzicki kriticari a ovamo navode pesme bez solaze kao najbolju solo deonicu:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Sto se tice gitare samo napred:super::super::super::super:
Za sve ali bukvalno sve sto te zanima pitaj me preko mog profila slobodno bez ustrucavanja...Jel ok:bye:

Uz svo psotovanje Eddie Van Halenu, taj Eruption je tipican primer izdr*avanja i besmislenih solaza....koga zabole da li je upotrebio tapping(koji je upotrebljavan i pre toga), ili je svirao gudalom, kad to zvuci tako...nepotrebno....
Eddie ima hiljadu puta boljih solaza...
Ja bas i ne znam koja mi je omlijena,ima ih dosta...volim npr. Comfortably Numb, ili Voodoo Chile(SRV verzija), Clapton intro u I Shoot the Sheriff live verzija iz Hyde Parka...
od ovih zescih obavezno Ozzy - Crazy Train, ima tu dosta dobrih, posebno od Ace Frehley-a, isto tako ne znam koju da izdvojim od Adriana Smith-a.... Van Halen - Jump je super solaza, nije predugacka,sve je savrseno uklopljeno...ma ima gomila.... :)

Ja ne znam zasto neko ima averziju prema brzim zestokim ALI TEHNICKI/MUZICKI tacnim solazama??????????????????????????????????????????????????????????????
Za vas je sve sto ne mozete da odsvirate izivljavanje i izd'kavanje......Vi mislite da oni sviraju brzo solaze kao vi - tj samo brljaju po vratu sto brze sa sto masnijom bojom pretiskajuci sve redom bez ikakve muzicke doslednosti i pravila......

E pa gresite - Kad neko odsvira lick od 1543 tonova za 3 sekunde,svaki ton je na mestu i svaki ton je ton odredjene muzicke skale i njenog modaliteta (frigijski,eolski,miksolidijanski itd)

A Edi nije uzeo da se izdr'ava na gitari vec tacno zna sta svira i to nije neki glupi taping koji nema veze vec ima muzicki identitet - vec sam rekao ba je Edi kroz taping odsvirao stil Barokne muzike......ko to jos radi pored njega i Malmstina - a da bude lepo za uvo u ponudjeno mainstrimu??

I da ja sam rekao da je EDI svojim tapingom uveo REVOLUCIJU u sviranju gitare a nisam rekao da je on prvi to primenio....sta se palite odmah moj tata je najjaci.......
E sad ko je stvarno to prvi primenio sve su nagadjanja i ne mogu se proveriti jer svako od njih tvrdi da je on prvi - sta cete takvi smo ljudi kao vrsta.....

A ne zanima me dal je neki klasicar to prvi primenio - ovde ja pricam o primeni na elektricnu gitaru sa distorzijom fejzerom i dilejem - a samo takav taping se najlepse i najace cuje - ja ne znam kako vi zamisljate tapping na akustari kad smesno deluje i ne cuje se dovoljno jako jer nema trzaja zice vec "cekicanja" tj hammer on i leve i desne ruke.......

A vi pricajte sta hocete pricajte i da je najbilja solaza uvod Crni leptir od Yu grupe ako idemo logikom sta najvise dira u srce......Ja mislim da je ovde pitanje bilo koja solo deonica je najbolja u muzickom smislu (stil,skala,modalitet,pravac,harmonija,melodija i slicne stvari sa muzicke akademije) a ne u smislu da je najbolja po "meni" jer za bolje i nisam cuo i nemam pojma o muzickoj teoriji i sviranju instrumenta uopste.......To je isto ko da biste mene pitali koji okret je najbolji u baletu......

A i sta cete nisam ja kriv sto je jedan renomirani casopis Guitar World magazine proglasio Eruption kao 2.najbolji solo ikada a i mnogi drugi casopisi,muzicki kriticari itd
Ja sam se samo slozio sa njima,i mogu da kazem da su u pravu.................
Ta pesma deluje oliko inspirativno da nemam reci...............

Comfortably Numb.

Inace te solo deonice, narocito u metal muzici su zestoko izivljavanje i daleko su od pojmova muzika i umetnost.
Ali eto vam i izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

:bye:

C.Numb stvarno jeste genijalna solaza (spora ali stvarno genijalna) priznajem i meni je jedna od omiljenih
ali

Ja ne znam zasto neko ima averziju prema brzim zestokim ALI TEHNICKI/MUZICKI tacnim solazama??????????????????????????????????????????????????????????????
Za vas je sve sto ne mozete da odsvirate izivljavanje i izd'kavanje......Vi mislite da oni sviraju brzo solaze kao vi - tj samo brljaju po vratu sto brze sa sto masnijom bojom pretiskajuci sve redom bez ikakve muzicke doslednosti i pravila......

E pa gresite - Kad neko odsvira lick od 1543 tonova za 3 sekunde,svaki ton je na mestu i svaki ton je ton odredjene muzicke skale i njenog modaliteta (frigijski,eolski,miksolidijanski itd)

A Edi nije uzeo da se izdr'ava na gitari vec tacno zna sta svira i to nije neki glupi taping koji nema veze vec ima muzicki identitet - vec sam rekao ba je Edi kroz taping odsvirao stil Barokne muzike......ko to jos radi pored njega i Malmstina - a da bude lepo za uvo u ponudjeno mainstrimu??

I da ja sam rekao da je EDI svojim tapingom uveo REVOLUCIJU u sviranju gitare a nisam rekao da je on prvi to primenio....sta se palite odmah moj tata je najjaci.......
E sad ko je stvarno to prvi primenio sve su nagadjanja i ne mogu se proveriti jer svako od njih tvrdi da je on prvi - sta cete takvi smo ljudi kao vrsta.....

A ne zanima me dal je neki klasicar to prvi primenio - ovde ja pricam o primeni na elektricnu gitaru sa distorzijom fejzerom i dilejem - a samo takav taping se najlepse i najace cuje - ja ne znam kako vi zamisljate tapping na akustari kad smesno deluje i ne cuje se dovoljno jako jer nema trzaja zice vec "cekicanja" tj hammer on i leve i desne ruke.......

A vi pricajte sta hocete pricajte i da je najbilja solaza uvod Crni leptir od Yu grupe ako idemo logikom sta najvise dira u srce......Ja mislim da je ovde pitanje bilo koja solo deonica je najbolja u muzickom smislu (stil,skala,modalitet,pravac,harmonija,melodija i slicne stvari sa muzicke akademije) a ne u smislu da je najbolja po "meni" jer za bolje i nisam cuo i nemam pojma o muzickoj teoriji i sviranju instrumenta uopste.......To je isto ko da biste mene pitali koji okret je najbolji u baletu......

A i sta cete nisam ja kriv sto je jedan renomirani casopis Guitar World magazine proglasio Eruption kao 2.najbolji solo ikada a i mnogi drugi casopisi,muzicki kriticari itd
Ja sam se samo slozio sa njima,i mogu da kazem da su u pravu.................
Ta pesma deluje oliko inspirativno da nemam reci...............

I muzickom smislu Eddie ima hiljadu puta boljih solaza,a ti da malo bolje citas video bi da sam stavio i jednog Randy Rhoadsa, koji je verovatno svirao i brze i cistije od Eddija....
E da,jos jedna stvar,sad me podseti, na drugog temi si velicao alternativno trzanje zice,i to da se svaki ton odsvira,e pa druskane, Eddie je za vecinu brzih deonica koristio upravo suprotno, tj. legato! Jer je potpuno nepravilno drzao trzalicu,i taj tremolo/alternative picking mu nije bio tako precizan....
a ti sad mozes da pises velikim fontom,i crvenim slovima koliko hoces ;)

Randy Rhoads je bio umetnik za razliku od mnogih danashnjih masturbatora tipa Batio i Chris Impellitteri! Nemam ja nishta protiv toga da neko svira ubitachno brzo i precizno, Malmsteen mi je jedan od omiljenijih gitarosha, ali zaista ima nekih koji preteruju i svi zele da nadjebu Yngwie-a misleci da je samo u pitanju brzina (gore navedeni obojica)!!! I nisam primetio da je neko spomenuo Jason Becker-a ????

e sad ne znam kada je Dave Murry svirao tapping, tj. koji od njih dvojice je pre...ja sam konkretno mislio na Holdswortha, a i uopste flamenco gitaristi su to koristili mnogo,mnogo pre njih... :D
inace uopste nije ni bitno koje prvi svirao,to sam onako sporedno pomenuo... :)

hahaha, ok :)

ali samo da citiram tekst iz jedne knjige : " Iako se Eddie Van Halen smatra "pronalazacem" dvorucne tapping tehnike sviranja, cinjenice kazu da je Murray to radio makar dve godine pre njega "

Da ne bude zabune :P

Randy Rhoads je bio umetnik za razliku od mnogih danashnjih masturbatora tipa Batio i Chris Impellitteri! Nemam ja nishta protiv toga da neko svira ubitachno brzo i precizno, Malmsteen mi je jedan od omiljenijih gitarosha, ali zaista ima nekih koji preteruju i svi zele da nadjebu Yngwie-a misleci da je samo u pitanju brzina (gore navedeni obojica)!!! I nisam primetio da je neko spomenuo Jason Becker-a ????

Sve je na mestu. Stvarno,zaboravljate Beckera....Perpetual Burn je jedan od najboljih gitarskih albuma ikad.....
I slusajte solo album Jeffa Loomisa iz Nevermore-a,razbija. Pogotovo pesma Miles Of Machines,uvod je ......genijalan.

Uh sad sam sesetio jedne pesme....Mozda nije najbolja solo deonica ali sam se duuugo godina divio ovom solu i kad ga cujem poludim dodje mi da ne ispustam gitaru iz ruku 12 sati

Europe - Final countdown

Ne znam zasto ali i dan danas mi je ovo preeeeYyebacka solaza,brza zesca puna adrenalina i euforije a jos se svira na stratu.........

:) Jasta

Isto tako niko ne pominje Marty Friedman-a, ne mislim na njegov rad sa Megadeth-om (i ako je tu dao neki svoj maximum) niti njegov rad sa Becker-om u Cacophony-u nego njegov solo rad, osim chinjenice da je Thunder March "pozajmio" od Viktorije :hahaha: ima i on kvalitetnih pesmica, nije neki guitar shredding freak al' je dobar...

Back