Najbolje scene iz filmova / serija

ja...k'o kisha...

trivia:suze koje lije james stewart u ovoj sceni su istinite. no fake.manly tears.back when men used to be men.

... sta lupas... danas muskarci ne plachu?... gledao sam proces kako Geri Oldman zaplache... otvori album & gleda slike odrastanja svoje dece...

... ja bi mogao da zaplacem kada bih gledao slike mene i moje prve ljubavi... , na stranu to sto bi kada bi je danas sreo na ulici verovatno razneo dvocevkom...

godfather_l.jpg

Poslednja izmena:
nije problem sto ne placete.
zapravo,vi stalno cmizdrite i ponasate se kao zene generalno.
pickice.
ja bi napravila dogovor; ja cu da kuvam i perem,nije mene problem,a vi se uozbilijte malo. muka mi je od ovih novih muskaraca.
plakanje,sem kad to cini dzejms stjuart,geri oldman ili ko god, na taj nacin,oko ozbiljne situacije, nije dozvoljeno.
vi ne trebate da plachete,kraj.a non stop plachete.narocito kad neko raskine sa vama, onda se raspadnete u sto komada.kako jadno.
sujeta je to.

nije problem sto ne placete.
zapravo,vi stalno cmizdrite i ponasate se kao zene generalno.

stop.
ovo samo zensko moze da napise...
dve kontradikcije i da nastavi dalje kao da se nista nije desilo...

.narocito kad neko raskine sa vama, onda se raspadnete u sto komada

naravno. samo to nema veze sa sujetom. sujeta je posledica inferiornosti. ima veze sa maltene hirurskim vadjenjem srca iz organizma.

* * *

druga stvar na koju mogu da zaplacem je pomisao na najboljeg ortaka koji je umro od raka stomaka u najgorim mukama kada sam imao 12 godina, a on samo 10.
maltene sve ostalo je boza u mom zivotu.

Inace probaj jednu staru tehniku... koriste je shamani... rekapitulacija... rekapitulacija svih proslih dogadjaja u svom zivotu... setices se nekih dogadjaja koje su ubacila duboko u podsvest... a u nekim slucajevima ces se isplakati kao kisa bez ikakve kontrole..

... a iako ne prodjes kroz katarzu... makar ces dobro procistiti sinuse ;)....

stop.
ovo samo zensko moze da napise...
dve kontradikcije i da nastavi dalje kao da se nista nije desilo...

poenta je bila sledeca :lol:
james stewart ej kej ej dzord bejli place u ovom filmu nakon sto su ga citav zivot zajebavali, nakon sto se citav zivot ponasao kao musko-prihvatao odgovornost kad i gdje treba... jos gore, on je jedini htio da ode iz tog grada,na kraju su svi otisli (njegov brat) i uspijeli,a on je ostao.
i onda mu sve u sta je ulagao, propadne i dovede svoju porodicu do dna,a da oni to ne znaju.
I zato place i to je ok.

vi, ne da ne biste to uradili ikad, sto je doticni uradio , nego bi cmizdrili radi neke trivijalne stvari..Poenta shvacena?Poenta shvacena.

naravno. samo to nema veze sa sujetom. sujeta je posledica inferiornosti. ima veze sa maltene hirurskim vadjenjem srca iz organizma.
ne,ne, ima veze sa onim " kako neko mene tako fantasticnog moze da ostavi" ?

druga stvar na koju mogu da zaplacem je pomisao na najboljeg ortaka koji je umro od raka stomaka u najgorim mukama kada sam imao 12 godina, a on samo 10.
maltene sve ostalo je boza u mom zivotu.
pa to je u redu...mada , ko sam ja da kazem sta je u redu sta ne :) samo diskutujemo :) . strasne stvari, enikejs.

ali kad neko place po tri puta zaot sto mu je djed od 84 godine umro (i to se hvali-suzdrzao sam se na sahrani :lol: ) , a nekom drugom khm, i baba i djed boluju od raka,drug (doduse ne tako blizak) se toj drugoj personiubio(doduse ne tako blizak,al svakako mlad i iznenadno) i sve oko raspada,a ta druga osoba ni suzu da pusti, dok magare od 23 godine place jer mu je djed od 84 godine umro....

dzizs krajst.

Inace probaj jednu staru tehniku... koriste je shamani... rekapitulacija... rekapitulacija svih proslih dogadjaja u svom zivotu... setices se nekih dogadjaja koje su ubacila duboko u podsvest... a u nekim slucajevima ces se isplakati kao kisa bez ikakve kontrole..
ne znam dal' ce profunkcionisat' ...al ' sam iz tog razloga gledala Its A Wonderful Life...i vec na pocetku, pricmizdrih...ni pms ni nista...no me film tak'o ...:)

Dzizs Saro... sta ti sve naprica ovde... kako li smo od placha uopste dospeli ovde... svakim danom sve vise podsecamo na -

l.jpg

... a sa ovom pricom bi mislim naterali i arabera da konfesuje :lol: -

Bayliss & Pembleton: "If you cry, you die."

... mis'im da sa ovom scenom tema moze da se komotno i zakljuca...

a sh'o se tiche tvog james stewart ej kej ej dzord bejli... taj bi propishao majcino mleko da mora da uradi ono sto ja moram za 300 jura mesecno u zemlji Srbiji... u kojoj btw ti na svaku tvoju genijalnu ideju ne daju ni hebenih 160 'iljaada dinara na nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje... ej to nije ni 1 600 evra... a ocekuju da pokrenes biznis sa tim parama i sam se skrbis za sebe godinu dana... toliko o tvom cmizdrenju na trivijalne stvari, dzordz bejli bi ovde crko u roku od metar dana .. poenta shvacena ?.. PoJenta shvacena.

ne,ne, ima veze sa onim " kako neko mene tako fantasticnog moze da ostavi" ?

Ne to ima vise veze s tim kako neko ko te u toku veze 400 hebenih puta nazove fantasticnim, nazove te ljubavlju svog zivota bezbroj puta... pa ti u stvari na kraju poverujes u to, da si fantastican :lol:... a na kraju te ostavi...

... ali opet to su druge stvari... i opet ne znam kako smo dosli do toga ... a i nema veze s temom... a i opet si zamumuljila u ancharted voters ... pa se predajem :gace:

My two favorite cops, almost NEVER in a scene alone together. It was rare to see either of these particular entities so relaxed and vulnerable, but this was the genius and rare beauty of HOMICIDE.

An odd little scene but proof positive of why this series was great -- it played out, realistically, and from the start, the way different personalities work together On the Job.

nikakav ingeniozni tarantino dijalog...pjur atmosfir...nalaze se na krovu zgrade, zavila ih noc :mrgreen: gluma oboje...pemblton se ni van kutije ne moze osloboditi svoje persone... sjajno vadi priznanje,ali na kraju,vidi da joj je tesko...kay otvorenija po pitanju ovoga nego kasnijih sezona kad nije htijela da pisne o tome...pricha ona,vidi se da joj je stalo,al ta logika joj ne da da dalje lupeta....i savrsenstvo na kraju......

zasto volim homisajd , to mi je jasno, ali sto sam pocelad a ga gledam?nema nista zanimljivo u onom ogromnom zrnu na ekranu kad ti plopne,ali to nije razlog...ta atmosfera...aj lav d rejni najt....noc je moje doba dana...a atmosfera je ono sto je cinilo homisajd najboljom serijom svih vremena...

@exay znas da :heart:

Poslednja izmena:

nikakav ingeniozni tarantino dijalog...pjur atmosfir...nalaze se na krovu zgrade, zavila ih noc :mrgreen: gluma oboje...pemblton se ni van kutije ne moze osloboditi svoje persone... sjajno vadi priznanje,ali na kraju,vidi da joj je tesko...kay otvorenija po pitanju ovoga nego kasnijih sezona kad nije htijela da pisne o tome...pricha ona,vidi se da joj je stalo,al ta logika joj ne da da dalje lupeta....i savrsenstvo na kraju......

zasto volim homisajd , to mi je jasno, ali sto sam pocelad a ga gledam?nema nista zanimljivo u onom ogromnom zrnu na ekranu kad ti plopne,ali to nije razlog...ta atmosfera...aj lav d rejni najt....noc je moje doba dana...a atmosfera je ono sto je cinilo homisajd najboljom serijom svih vremena...

@exay znas da :heart:

Meni je bas Homicide perpetualni Tarantinov sto iz Reservoir dogs... never ending smart dialog... a bas kako oni tamo raskrinkavaju Madoninu pesmu lejer po lejer do ogoljene sustine:lol:... tako ovi u 4, 5 celih hebenih sezona raskrinkavaju zivot... pjur egzistencijalizam...

Inace Saro... bolja je scena kada Haurdova przi Pembltona da je onaj Zeljko Ivanek... neverovatni stud, bachje, pastuv.kolosalnih razmera.. a Pemblton kroz celu scenu neverue sta mu ova prica ;lol:...

Meni je bas Homicide perpetualni Tarantinov sto iz Reservoir dogs... never ending smart dialog... a bas kako oni tamo raskrinkavaju Madoninu pesmu lejer po lejer do ogoljene sustine:lol:... tako ovi u 4, 5 celih hebenih sezona raskrinkavaju zivot... pjur egzistencijalizam...
Inace Saro... bolja je scena kada Haurdova przi Pembltona da je onaj Zeljko Ivanek... neverovatni stud, bachje, pastuv.kolosalnih razmera.. a Pemblton kroz celu scenu neverue sta mu ova prica ;lol:...
jeste,al govorim o sceni, koja je atmosferski nastrojena ...nije los dijalog samo sto dijalog nije tur de fors ove scene...vec gluma i atmosfera....a slazem se generalno
znam to :lol: to je bilo prije nego sto je kej postala fiercely protektiv o svom privatnom zivotu...dok je manch nije navat'o sa onim kovrdzavim likom kako se ******i :lol:
stavih ovo izmedju ostalog zato sto tu pembleton pokazuje svoju tender stranu :D
nasla sam neki sajt na srpskom o homisajdu i ima ona analiza likova i sve i nije lose,al tu kazu da su se pemblton i kejt hauard stalno svadjali i mrzili
ja ne vidjeh to u svom religioznom gledanju doticne serije...:eek: korekt mi if ajm rong

jeste,al govorim o sceni, koja je atmosferski nastrojena ...nije los dijalog samo sto dijalog nije tur de fors ove scene...vec gluma i atmosfera....a slazem se generalno
znam to :lol: to je bilo prije nego sto je kej postala fiercely protektiv o svom privatnom zivotu...dok je manch nije navat'o sa onim kovrdzavim likom kako se ******i :lol:
stavih ovo izmedju ostalog zato sto tu pembleton pokazuje svoju tender stranu :D
nasla sam neki sajt na srpskom o homisajdu i ima ona analiza likova i sve i nije lose,al tu kazu da su se pemblton i kejt hauard stalno svadjali i mrzili
ja ne vidjeh to u svom religioznom gledanju doticne serije...:eek: korekt mi if ajm rong

ne secam se Saro... morao bih opet sve da poskidam i gledam... a koliko se secam, oni nesto nisu ni imali previse kontakta... s druge strane Pemblton & Bejlis su maltene sezonu koliko se secam bili na noz...

Back