Najbolja zemlja za ljudski život je Novi Zeland, Srbija na 41. mestu

Tamo se snimao LOTR , ne moze da bude lose :lol:

Ja mislim da iseljenicima najteze pada to sto je Novi Zeland stvarno na kraju sveta, avionske su karte jako skupe, ljudi
verovatno imaju utisak i osecaj da su totalno izgubljeni i usamljeni. Ipak su letovi do Toronta, Njujorka, pa i Venkuvera,
LA najduze 11 sati, a i cene karata su prihvatljive za svaciji dzep.

Procitala sam clanak iz Politike i meni samo nesto kod svih tih ljudi koji odu u Australiju, na Novi zeland, pa i Kanadu ili USA nije jasno.
Kako to da zena koja je autor tog clanka, a koja ima i porodicu i brine se da ce joj dete ostati neobrazovano nije to znala pre nego sto je otisla?
Govori u clanku o nama (Evropljanima) Kinezima i Maorima i nekim drugim, a ko su ti drugi? Dochim, Englezi, ali mnogo vise ljudi iz Srbije
ide u Uk, mnogo manje na Novi zeland, a u UK im ne smeta ni klima ni ragbi ni engleska kuhinja niti njihov mentalitet.

Novi Zeland, ako se ja ne varam, ima nekoliko klimatskih zona, a ima i klimu kao sto je mi imamo ( prolece,leto,jesen,zima)
pa neka svako sebi izabere deo te ogromne drzave gde mu klima odgovara.
Zemlja u kojoj ima i snega, planina, vinograda, vocnjaka , za mene ne moze da bude losa
I da, neka sama gaji paprike i kupus pa neka pravi ajvar i sarme;)

hahahaha teško da se bira bilo šta
Ne znam zašto je žena napisala taj članak, i ko je ko u njemu, ali ima dosta istine u ovome.

Obrazovanje.....pa sistem je drugačiji od našeg.Ima tu svačega. Kao što rekoh, sve je vrlo lično.
Naša druga ćera je bila tamo turistički, tri meseca, nakon što je diplomirala ovde, i reče da ne bi mogla ni da pomisli da tamo živi. Ali, to je mladost :lol:
Mnogi se iseljavaju za Australiju.

ide u Uk, mnogo manje na Novi zeland, a u UK im ne smeta ni klima ni ragbi ni engleska kuhinja niti njihov mentalitet.

Novi Zeland, ako se ja ne varam, ima nekoliko klimatskih zona, a ima i klimu kao sto je mi imamo ( prolece,leto,jesen,zima)
pa neka svako sebi izabere deo te ogromne drzave gde mu klima odgovara.
Zemlja u kojoj ima i snega, planina, vinograda, vocnjaka , za mene ne moze da bude losa
I da, neka sama gaji paprike i kupus pa neka pravi ajvar i sarme;)

U stvarnom zivotu mesto boravka se ne bira po klimi ili pejzazu, vec po ponudjenom radnom mestu.
Ako cete da zivitie na selu i bavite se malom poljoprivredom to mozete u Srbiji isto kao i u NZ.

UK, posebno veliki gradovi su metropole sa desetinama razlicitih nacija i kultura, o Londonu da ne pricamo. NZ u odnosu na UK je selo.

Back