Najbolja zemlja za ljudski život je Novi Zeland, Srbija na 41. mestu

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Novo istraživanje koje je sprovela organizacija „Social Progress Imperative“ pokazalo da je Novi Zeland socijalno najnaprednija država na svetu, prenosi sajt „Metro“.

Iza Novog Zelanda na listi slede evropske zemlje Švajcarska, Island, Holandija, Norveška, Švedska, zatim Kanada, pa opet iz Evrope Finska i Danska, a na desetom mestu se našla Australija.
Među prvih dvadeset su i Austrija, Nemačka, Velika Britanija, Japan, Irska, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Slovenija, Estonija i Francuska.

Srbija se našla na 41. mestu, Hrvatska je na 36. mestu, Bugarska na 44. mestu, Albanija je na 48. mestu, a Makedonija odmah iza nje.
Ispod 50. mesta, od naših suseda su Rumunija, Crna Gora i BiH.
Na začelju tabele su Burundi, Centralnoafrička Republika i poslednji Čad.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/45...udski-zivot-je-Novi-Zeland-Srbija-na-41-mestu
Ту смо, где смо!
Па и није тако лоше, када се узме у обзир ко се све од људи на власти од 2000- те до данас, на држави Србије учио демократији.
У првој смо трећини земаља по критеријумима истраживања: не на основу финансијског раста и БДП већ других показатеља: исхрана, основна медицинаска услуга, приступ чистој води, хигијена, лична безбедност, приступ основном знању, приступ информацијама, комуникација, одрживост еко-система, лична права, личне слободе, права на избор, толеранција и инклузија, приступ напредном знању, ....

Svaki iole normalan covek ovog sveta, narocito ako je taj iz Evrope smatra i zivotni mu je san da zivi u
Francuskoj ili Italiji ( tu je negde i Grcka , ali je jezik nezgodan, a i malo je daleko, ali svejedno,
svet Grcku obozava) i sada po ovoj statistici Italija i Francuska su iza nekakvog Islanda i Estonije:zcepanje:
Ja verujem samo svom zdravom razumu pa sam sigurna da niko iz Evrope ili USA ne bi isao u Japan ili na Novi zeland, o Estoniji
i da ne govorim.

Novo istraživanje koje je sprovela organizacija „Social Progress Imperative“ pokazalo da je Novi Zeland socijalno najnaprednija država na svetu, prenosi sajt „Metro“.

Iza Novog Zelanda na listi slede evropske zemlje Švajcarska, Island, Holandija, Norveška, Švedska, zatim Kanada, pa opet iz Evrope Finska i Danska, a na desetom mestu se našla Australija.
Među prvih dvadeset su i Austrija, Nemačka, Velika Britanija, Japan, Irska, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Slovenija, Estonija i Francuska.

Srbija se našla na 41. mestu, Hrvatska je na 36. mestu, Bugarska na 44. mestu, Albanija je na 48. mestu, a Makedonija odmah iza nje.
Ispod 50. mesta, od naših suseda su Rumunija, Crna Gora i BiH.
Na začelju tabele su Burundi, Centralnoafrička Republika i poslednji Čad.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/45...udski-zivot-je-Novi-Zeland-Srbija-na-41-mestu
Ту смо, где смо!
Па и није тако лоше, када се узме у обзир ко се све од људи на власти од 2000- те до данас, на држави Србије учио демократији.
У првој смо трећини земаља по критеријумима истраживања: не на основу финансијског раста и БДП већ других показатеља: исхрана, основна медицинаска услуга, приступ чистој води, хигијена, лична безбедност, приступ основном знању, приступ информацијама, комуникација, одрживост еко-система, лична права, личне слободе, права на избор, толеранција и инклузија, приступ напредном знању, ....

A Juzna afrika?

najbolja zemlja za zivot je ona u kojoj vozis ferrari a najgora ona u kojoj zivis na socijali ili jos gore.
i u zimbabveu ima milijardera i u svedskoj ima beskucnika.
evo i marko milosevic smatra da je srbija bila najbolja, imao je licencu za legalni uvoz cigareta za celu zemlju i imao je dnevni profit od 100 000 evra, 3 miliona mesecno, 36 miliona godisnje.
pitaj marka i pitaj cigu sto zivi ispod mosta, videces da imaju drugaciji stav o srbiji kao mestu za zivot. isto je i u francuskoj ili bilo gde. za nekoga je dobro, za nekoga nije.
novinari prave svoje rangiranje a novinari ne zive ispod mosta. imaju veze i idu na prijeme po ambasadama, putuju po svetu na racun svog medija, prave emisije o bahamima, daleko su oni od problema koje imaju radnici. a ima i odlican clanak u Danas, danas je radnicka klasa samo 15-25% drustva, gomila ljudi je prekarska klasa to jest osiromaseni radnici, odlican clanak: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo...odernih_robova_21_veka.14.html?news_id=279464

najbolja zemlja za zivot je ona u kojoj vozis ferrari a najgora ona u kojoj zivis na socijali ili jos gore.
i u zimbabveu ima milijardera i u svedskoj ima beskucnika.
evo i marko milosevic smatra da je srbija bila najbolja, imao je licencu za legalni uvoz cigareta za celu zemlju i imao je dnevni profit od 100 000 evra, 3 miliona mesecno, 36 miliona godisnje.
pitaj marka i pitaj cigu sto zivi ispod mosta, videces da imaju drugaciji stav o srbiji kao mestu za zivot. isto je i u francuskoj ili bilo gde. za nekoga je dobro, za nekoga nije.
novinari prave svoje rangiranje a novinari ne zive ispod mosta. imaju veze i idu na prijeme po ambasadama, putuju po svetu na racun svog medija, prave emisije o bahamima, daleko su oni od problema koje imaju radnici. a ima i odlican clanak u Danas, danas je radnicka klasa samo 15-25% drustva, gomila ljudi je prekarska klasa to jest osiromaseni radnici, odlican clanak: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo...odernih_robova_21_veka.14.html?news_id=279464
Пролетери свих земаља, уједините се !

Imam prijatelja koji zivi na NZ i jedva ceka da pobegne. Po njegovim recima NZ je savrsen za domace stanovnistvo ili imigrante iz raspalih azijskih zemalja kao sto je Kambodza.

Ali za ljude koji su odrasli u evropskim gradovima NZ je planacka, dosadna, primitvna i zatucana sredina.

Ako je neka sredina primitivna i zatucana - to je Srbija , tako da je tvoj prijatelj mogao da predje samo sa magarca na konja ,sumnjam da je bilo obrnuto...

Ako je neka sredina primitivna i zatucana - to je Srbija , tako da je tvoj prijatelj mogao da predje samo sa magarca na konja ,sumnjam da je bilo obrnuto...
Svako ima svoje misljenje i svako zeli razlicito, ja sam ti preneo misljenje mog prijatelja koji zivi i radi tamo 6 godina i uskoro ce da se odseli sa NZ iskljucivo iz razolga koje sam pobrojao, ukratko palanka.

Naravno ja verujem svom prijatelju, jer delimo slicna interesovanja i poglede na svet. Iz svega sto sam cuo o NZ od njega ja tamo nikada ne bih ziveo.

nije,al zato znash za shta radish...
znash li mozhda koja su deficitarna zanimanja na Novom Zelandu i kako da se emigrira?

Pa i to je diskutabilno. Sve je zapravo vrlo lična stvar, doživljaj, odakle si ponikao, kako, zašto si otišao, pa sticaj okolnosti itd.
Ne znam. Nikada me nije zanimao postupak. Znam samo da su otišli kao da su pošli na letovanje :lol:
Terali i nas da idemo ranije kad smo bili malo mlađi, kao moj muž ima zlatne ruke, traže se majstori, bravarija...pare da zgrnete...batali. Zvali da ne bi bili sami, u čoporu je sve lakše. Pa tamo sve drvene kuće jer je trusno područje. Klima koja nama ne odgovara, depresivna je. Nema zaposlenja za stalno, sve je na ugovore, malo ljudi i engleska zatvorenost.

Pa i to je diskutabilno. Sve je zapravo vrlo lična stvar, doživljaj, odakle si ponikao, kako, zašto si otišao, pa sticaj okolnosti itd.
Ne znam. Nikada me nije zanimao postupak. Znam samo da su otišli kao da su pošli na letovanje :lol:
Terali i nas da idemo ranije kad smo bili malo mlađi, kao moj muž ima zlatne ruke, traže se majstori, bravarija...pare da zgrnete...batali. Zvali da ne bi bili sami, u čoporu je sve lakše. Pa tamo sve drvene kuće jer je trusno područje. Klima koja nama ne odgovara, depresivna je. Nema zaposlenja za stalno, sve je na ugovore, malo ljudi i engleska zatvorenost.

to shto su drvene kuce,i shto je trustno podruchje,meni ne smeta...
nisam majstor,jebbiga,ali se sve da nauchiti...
engleska zatvorenost odgovara jer i ovako hocu da pobegnem od smaracha ovde! :lol:
posao za stalno nemam ni ovde,e sad jedino ta klima...
mada,priroda je bila izdashna,bar po slikama koje sam mogao da vidim po netu...
i daleko je bash! to mi je u stvari bio najveci podsticaj...nikom nece pasti na pamet da dolazi..:lol:

Procitala sam clanak iz Politike i meni samo nesto kod svih tih ljudi koji odu u Australiju, na Novi zeland, pa i Kanadu ili USA nije jasno.
Kako to da zena koja je autor tog clanka, a koja ima i porodicu i brine se da ce joj dete ostati neobrazovano nije to znala pre nego sto je otisla?
Govori u clanku o nama (Evropljanima) Kinezima i Maorima i nekim drugim, a ko su ti drugi? Dochim, Englezi, ali mnogo vise ljudi iz Srbije
ide u Uk, mnogo manje na Novi zeland, a u UK im ne smeta ni klima ni ragbi ni engleska kuhinja niti njihov mentalitet.

Novi Zeland, ako se ja ne varam, ima nekoliko klimatskih zona, a ima i klimu kao sto je mi imamo ( prolece,leto,jesen,zima)
pa neka svako sebi izabere deo te ogromne drzave gde mu klima odgovara.
Zemlja u kojoj ima i snega, planina, vinograda, vocnjaka , za mene ne moze da bude losa
I da, neka sama gaji paprike i kupus pa neka pravi ajvar i sarme;)

Back