Najbolja verzija sebe

Citao sam da je duboko disanje dobro protiv anksioznosti, pa me zanima kako ga primjenjiavati npr kad pricas sa ljudima, pise da je najbolje duboko i sporo disati, pa kako to primjenjivati u situacijama kada nesto brzo treba da uradis, kako disati kada igras neki sport?
Ima neko iskustva?

Citao sam da je duboko disanje dobro protiv anksioznosti, pa me zanima kako ga primjenjiavati npr kad pricas sa ljudima, pise da je najbolje duboko i sporo disati, pa kako to primjenjivati u situacijama kada nesto brzo treba da uradis, kako disati kada igras neki sport?
Ima neko iskustva?
Pa kad igraš neki sport dišeš kako telo nalaže.
Zapravo osvešćuješ svoje disanje. U početku činiš mentalni napor da sprovodiš udisaj u stomak, a potom ti postane normala.

Ima neko iskustva?
U takvim momentima pokusaj sa zatezanjem i opustanjem misica. Nekada je dovoljno da jako stezes u pesnicu samo jednu saku, zadrzis par sekundi tako, pa opustis saku. I tako nekoliko puta.
Uopste su takve vezbe dobre za opustanje. Kod kuce to radi sa citavim telom. Zategni i napni misice na nogama, drzi ih tako, pa opusti. Videces da se i um opusta.
A strahove je najlakse „kontrolisati“ kada im se prepustis. Ide napad panike - paa, dobrodosao. 🙂

Back