Претпостављам да је боље за човјека да једе пријесно месо јер, ипак, керови једу пријесно, еволуција брт. Ипак је човјек као врста дошао ту гдје јесте због своје снаге и адреналина, а не способности да учи нове вјештине и суспрегне природне реакције на спољне надражаје.
Covek je tu dosao jer je poceo da jede proteine pa mu se povecao obim mozga a onda je nasiljem i silom, destrukcijom dosao na vrh lanca ishrane i postao gospodar planete i svih ostalih zivota.
Sva ostala mudrovanja posle tog zlocina su ti - proseravanje.
Ceo sistem se bazira na nasilju i na jacanju prirodnih karakteristika a ne na nekom obuzdavanju.
I covek jeste ucio vestine, ali su te vestine bile u skladu sa njegovom anatomijom i fiziologijom a nije ucio McDOjo borilacke vestine koje su sve samo ne prirodne i upotrebljive.
I poredjenje ti nije dobro, jer ono sto sam ja naveo postoji i kod pasa i kod ljudi, adrenalin je hormon, booster, koji sluzi za prezivljavanje, a tvoje poredjenje preko ishrane ne stoji jer su psi karnivori a mi smo omnivori.
Napravio si logicku gresku Non sequitur, odn "Ne sledi".
Vi takvi sto "suzbijate prirodu svoju" i to trenirate decenijama, na kraju zavrsite isprebijani od obicnog coveka koji nema pojma o borenju ali se jbg iznervirao pa mu skocio adrenalin pa "ubio boga u vama".
Veoam cesto se cuje izgovor vezbaca filozofa - "Dobro prebio je njega, ali malo sutra bi prebio naseg master-trenera sto ima crni pojas taj i taj dan".
E izem ti borilacke vestine kad moras da budes majstor nad majstorima da te ne bi prebio kao vola u kupusu obican covek sa ulice koji ne trenira cak ni stoni tenis.
A da ne postoji salmonela, kvar namirnica i slicno, i za coveka bi bilo bolje da jede presno a ne termicki da obradjuje i da izgubi dobar deo nutritivne slike.
Za voce je npr bolje jesti ga presno nego kuvati, bariti i sl.... Mada , kazem , ne mogu se porediti babe i zabe da bi se napravila poenta, prica se o hormonima i istim karakteristikama zivih bica, a ne o razl ishranama i predispozicijama gastrosistema za odr., vid namirnica.
- - - - - - - - - -
Па сад, ово уопште није тачно, туча се често зна претворити у крљање и неки клинч/рвање, који траје док један учесник не цркне. Чувена је она прича о једној од првих туча Бруса Лија у Америци, која се наводно толико отегла да је био мртав уморан на крају, иако је ваљда добио.
Zato je i cuvena i isto toliko verovatno "istinita".
A je l znas i onu pricu da se pustjao u struju i da ga otruvala ljubavnica? A mnogo je dobar karatista i tepach bijo. Mi to obazavamo da gledamo.