NAJBOLJA SF KNJIGA?

Ajme! aj lav Hiperion...Endimon Dena Simonsa.
i naravno ali naaravno Kurt Vonegat -Kolevka za macu, mala knjižica, kod nas ja mislim da je izašla nekih 70ih ali je jaako dobra.

Naravno spisku pridodajem i Enderovu igru-Orson Skot Kard i Zelaznijevog Gospodara svetlosti...sad sam nešto tako raspoložena:)

Legvin - Leva ruka tame
Diš - Logor koncetracije
Zamjatin - Mi
Lem - Glas gospodara
Pekić - Besnilo (ako je to SF)
Klark - Rajski vodoskoci
Bliš - Zvezdane spore
Pelin - Jan Bibijan na Mesecu (sentimentalo, moja prva SF knjiga)

Poslednje 3 pročitane: (navešću samo osnovnu temu da ne bih kvario uživanje nekom ko želi da ih pročita :)

- Ursula Legvin: Svet se kaže šuma (sjajna knjiga - ljudi kao beskrupulozni osvajači, nadmeni i samouvereni, kompanije željne profita i kompleksan vanzemaljski ekosistem koji pokušava da se spase od uništenja...) Da li se još neko seti odmah Avatara? ;)

- Karl Čapek: Rat ljudi i daždevnjaka (knjiga koja na sjajan način oslikava tamne strane naše civilizacije i čoveka.... slučajno otkriće čovekolikih, inteligentnih bića nalik gušterima negde u Tihom okeanu, i sve ono šta se desilo nakon što su moćne korporacije umešale prste u njihovu sudbinu...)

- Filip K. Dik: Čovek u visokom dvorcu (zanimljiva ideja, prikaz kako bi izgledalo živeti u Americi 15-tak godina nakon kraja Drugog svetskog rata, i to Americi koja je osvojena i čija je teritorija podeljena između Nemačke i Japana jer su te 2 zemlje iz II sv. rata izašle kao pobednici).

Френк Херберт - Дина ( цео циклус )
Исак Асимов - Задужбина ( цео циклус )
Урсула легвин - Лева рука таме
Браћа Стругацки - Тешко је бити бог
Артур Кларк - Крај детињства

Back