Najbolja knjiga koju ste ikada pročitali

• Začetnik teme Začetnik teme Issa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Хомерова - ИЛИЈАДА и ОДИСЕЈА,
Софоклова - АНТИГОНА,
Сервантесов - ДОН КИХОТ,
Шекспиров - МАКБЕТ,
Толстојева - АНА КАРЕЊИНА,
Достојевски - ЗЛОЧИН И КАЗНА, БРАЋА КАРАМАЗОВИ,
Горки - МАКАР ЧУДРА
Шоов - ПИГМАЛИОН,
Орвелова - 1984.
Хакслијев - ВРЛИ НОВИ СВЕТ
................................................

1984 (orvel)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.....Bukowski 1920-1994!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ljudsko, odvec ljudsko (nice)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Starac i more!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"demijan" i "Narcis i zlatousti" (mrtva trka)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meni su najbolje Da Vincijev kod i sad cita tacku prevare. Nisu bas najkvalitetnije sto se stila pisanja tice (cisto komercijalno) ali su zanimljive, intrigantne. Takodje jedna knjiga, njabolja, od profesora Tihomira Levajca (tek je izasla u RS) - Odsjaj duha - Profesori i ucenici banjalucke gimnazije u anegdotama. To nisu anegdote, vec prave price sa casova. Ismejao sam se do bola. Najstarija datira cak iz 1912., tako su socne i zanimljive, neverovatno. Ako je pronadjete, svakako je preporucujem

...cini se nikada....
Knjiga je onoliko dobra koliko nas pogodi i protrese,dodje u pravom trenutku. Meni su npr. najbolje legle Hemingvejev " Starac i more", Ducicevo "Blago cara Radovana" i "Jutra sa leutara", Kafkin "Proces",Kamijev " Stranac", zatim "Kockar" FM Dostojevski,"Price o obicnom ludilu" Bukovskog,"Od 7 do 3" Kapor...Hese me odusevljava uopste svaki put kad ga citam.. i da ne nabrajam dalje,sve su se nasle pri ruci u nekom specificnom trenutku u zivotu.....a mnoge knjige jednostavno cekaju svoj trenutak,makar to bilo kad ih procitamo 20 put...

Da vincijev kod je zanimljiva knjiga ali, kao sto sam napomenuo u postu, nije najkvalitetnije napisana. Takodje, iako spada u komercijalisticku knjizevnost, ne predstavlja ravu vrednost i bogatstvo.
Poceo sam sad citati Blago cara Radovana i Jutro sa leutara, ali mi je malo dosadna.
Ipak, ukusi su razliciti
:) ;) :)

Nikada necu moci da od bezbroj procitanih knjiga samo jednu izdvojim kao najbolju,ovo je samo trenutni izbor:
Skolice-Hulio Kortasar,
Slika Dorijana Greja-Oskar Vajld,
Slepilo-Zoze Saramago,
Autostoperski vodic kroz galaksiju-Daglas Adams,
Dolazim po tebe i vodim te sa sobom-Nikolo Amaniti,
Besnilo-Borisav Pekic,
Opsada crkve Sv.Spasa-Goran Petrovic...
:oops:

Back