Najbolja filmska muzika

• Začetnik teme Začetnik teme dauphin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
612Q1F1H83L.jpg

Honduras, ovi na yt spominju neku seriju Peaky Blinders. Jesi li gledala?

Gledala sam bukvalno samo prvih 5 minuta. Spektakularan početak! Ali sad nemam vremena da se ponorim u seriju, ostavila sam za kasnije... vidim da je ljudi baš hvale...
Vidi stvarno, u trejleru za seriju ista muzika, hah, mora da je prodao na 3 mesta, jer ta tema Martha's Dream koju sam postovala jeste iz filma Proposition, (Marta je žena tog poručnika u filmu)...
Možda je ta saradnja sa Vorenom Elisom nešto što su uradili kao muzičari, pa posle prodali za film i seriju? Ne znam, meni se činilo da je u pitanju originalna muzika za film...

Gledala sam bukvalno samo prvih 5 minuta. Spektakularan početak! Ali sad nemam vremena da se ponorim u seriju, ostavila sam za kasnije... vidim da je ljudi baš hvale...
Vidi stvarno, u trejleru za seriju ista muzika, hah, mora da je prodao na 3 mesta, jer ta tema Martha's Dream koju sam postovala jeste iz filma Proposition, (Marta je žena tog poručnika u filmu)...
Možda je ta saradnja sa Vorenom Elisom nešto što su uradili kao muzičari, pa posle prodali za film i seriju? Ne znam, meni se činilo da je u pitanju originalna muzika za film...

Ne vredi, našao sam je na Popcorn time. Ne gine mi petodnevni maraton sa 3-4 sata spavanja :dash:.

Exay i H., meni je serija sasvim ok. Prva i druga sezona narocito. Treca mozda malo manje, no ni ona nije potpuni disappointment.
Nekako je "slow-paced" u usporedbi sa prve dvije, to je sve.
Mrzi me sada elaborirati i pisati eseje (sorry :) ), no, mozda se javi jos neko ko je seriju gledao i potvrdi ovo sto rekoh. Ili ne (as the case may be)...
Mislim da neki i jesu na temi za preporuku serija.
Soundtrack je definitivno very cool, ovo cisto da ne spamujemo temu... :)

Pogledajte svakako (Exay se vec nameracio :) ) pa donesite svoj sud. :)

I. drago mi je, H., vidjeti te na Filmu opet.
Pdf Knjizevnost je "cudo nevidjeno". : )))
Salim se ja...nego, pade mi sada Velebit na pamet, ehhh!
Velebite, ako ovo citas, nedostajes, samo da znas.

Glint navukao sam se vec posle prve ( pilot ) epizode, mada ne znam da li BBC ima uopste pilot ep. kao sto rade ameri. Svidja mi se sve, muzika*, scenografija, karakteri, fotografija itd.

Honduras, neces verovati, ali Kejv *je prodao muziku ovoj seriji ne samo iz Proposition, vec i iz Kukavičjeg ubistva Džesi Džejmsa... ne mogu da verujem da nije mogao da napravi originalnu muziku, već rasprodaje staru.

Ennio Morricone

Napisao je svojstvene filmske partiture za Leonove špageti-vesterne (Spaghetti Westerns): Za šaku dolara (Fistful of Dollars, 1964); Za dolar više (For a Few Dollars More, 1965); Dobar, loš, zao (The Good, the Bad and the Ugly, 1966) i Bilo jednom na Divljem zapadu (Once Upon a Time in the West, 1968). 1980-ih Morikone komponuje partiture za: horor-film Džona Karpentera (John Carpenter), Stvor (The Thing, 1982); Leoneov Bilo jednom u Americi (Once Upon a Time in America,1984); Misiju (The Mission, 1986) Rolanda Žofea (Roland Joffé); De Palmine Nedodirljive (The Untouchables, 1987) i Kino "Paradiso" (Cinema Paradiso, 1988) Đuzepea Tornatorea.

Njegove novije kompozicije uključuju partiture za: Potpuni zaokret (U Turn, 1997) Olivera Stouna (Oliver Stone); Tornatoreove Legende o 1900 (The Legends of 1900, 1998) i Malena (Malèna, 2000), Misija na Marsu (Mission to Mars, 2000) Brajana de Palme; Fateless (2005) i Barija: kapija vetrova (Baarìa – La porta del vento, 2009). Enio Morikone je dobio dva Gremija (Grammy Award), dva Zlatna globusa (Golden Globe Award) i pet nagrada Entoni Eskuit za filmsku muziku od BAFTA-e u periodu od 1979-1992. Bio je nominovan za pet Oskara za najbolju muziku, originalnu muziku u periodu od 1979-2001. Morikone je dobio Počasnog Oskara u 2007 "za svoje veličanstvene i višestrane doprinose umetnosti filmske muzike". On je bio drugi kompozitor koji je dobio ovu nagradu poslije njenog uvođenja 1928.

Glint navukao sam se vec posle prve ( pilot ) epizode, mada ne znam da li BBC ima uopste pilot ep. kao sto rade ameri. Svidja mi se sve, muzika*, scenografija, karakteri, fotografija itd.

Honduras, neces verovati, ali Kejv *je prodao muziku ovoj seriji ne samo iz Proposition, vec i iz Kukavičjeg ubistva Džesi Džejmsa... ne mogu da verujem da nije mogao da napravi originalnu muziku, već rasprodaje staru.

Blam! I izdaja, u stvari. Baš ružno.

Zvucace cudno,ali ovo su obrade numera nekih od najisturenijih horor i triler filmova xx veka.
izvodi ih superbend FANTOMAS, cudo infant terriblea savremene muzike,majk patona,pevaca faith no more.
Lik je boravio u Italiji,citao strip Diabolik, da bi kasnije saznao da je strip moderno tkanje serijskih francuskih krimi-knjiga po imenu Fantomas.
U prevodu Maskarash....u pitanju je ingeniozni razbojnik koji terorise burzoaski Pariz pred prvi svetski rat, uvek dolazeci do svog cilja bez obzira na bilo sta.
Niko ne veruje da taj uopste postoji, sem jednako visprenog inspektora Juvea,koji pokusava da mu dolija, ali uvek izvisi. Fantomas je bio isnpiracija nadrealista.
Mozda cak i magickih realista: naizgled nespojivi (drustveni) dogadjaji (marginalni ili veliki) otkrivaju svoju neverovatnu povezanost upravo namerom ovog anti-heroja,
koja obicno biva jasna tek na kraju.
Cesto uz kakav zemljotresni kresendo...
Dobar deo ovoga postize kroz sposobnost da preuzme tudji identitet i improvizuje na tragu svoje zamisli,kroz savrsene maske.. Inace je u crnoj odori s krabuljom.
Takodje, ima vernu ljubavnicu,koja jedina zna njegovo lice i identitet i koja mu se divi, cesto i iz strahopostovanja,jer su akcije doticnog vece od zivota...zna i ona s cime se kocka.:)
Pevac je ovde izveo nesto sasvim drugacije od svega sto je dotad cinio: vokal je sveo na dadaisticki, nerazumljiv jezik, u zelji da stripovski portretise nadrealno kretanje Fantomasa kroz Pariz.
Dakle, nema standardnih reci, vec vise stripovskih, nalih na uzdahe, baloncice sa ùh ojh jah`..akcioni dinajal....povremeno,u sav taj agresivno-avangardni galimatijas uleti neocekivana neznost,
koja valjda treba da ilustruje jedini lek za besmisao takvog podviznistva, a to je uzajamni odnos koji ima sa svojom ljubavnicom,...i krhkost toga u zivotu. Enivej, bend cine pomenuti pevac, te
gitarista Melvinsa, Baz Ozborn (stari prijatelj rahmetli Kurta Kobejna i Nirvane), basista Trevor Dan (mr.bungle) i bubnjar Slayera (!) Dejv Lombardo. Da, ovo je izvitoperena tresh death metal muzika, sa
dodatkom pevacevih klavijatura i semplerskih aduta, Ali, jedini album sa recima (tudjim) :) je pomenuti drugi album filmskih obrada, naziva `Director`s cut`.... full album je ovde:
tu su jos obrade filmova kum, rozmerina beba, henri: portet ser.ubice, cape feara, i mnogih ..hteli su kao foru da ubace za kraj flashdance: what a feeling, al nije bilo budzovanske love za prava:)

P.S. Svi vrlo dobro znaju parodiju price o Fantomasu: u pitanju je E.Blejkov Pink Panter kao Fantomas i nenadmasni Cluzo-Piter Selers kao inspektor Juve..:D

Poslednja izmena:
Dobri su Peaky Blinders, zabavni i "slusljivi" pre svega. Druga sezona mi je omiljena, pa prva, i solidna treca za kraj.
Cillian nosi seriju, kvalitetna ekipa, a gostuje i Tom Hardy, pa mozete da uzivate u njegovim Bane nalik bravurama.
Preporuka za ljubitelje ovog zanrovskog tipa serije.

Back