Најбоља Цецина песма посматрано са аспекта уметничке поезије

Која Цецина песма је најпоетичнија?

• Ukupno glasova
    24
jedno od mnogo zala...valjda se kaže zala...koje je snašlo Srbiju poslednjih tri decenija
da je ovo država ona bi odavno bila u zatvoru
Знаш, ја сам другачијег мишљења.

Мислим да је једно од највећих зала које је снашло Србију и Србе у последње 3 деценије - оперисаност од хумора.

Мени је жао таквих људи и искрено се надам да ће своје фрустрације смирити и купити контало на пијаци, да би се вратили на прави пут.

А ти си, пријатељу, жестоко оперисан.

Mada i onaj iz 2006. je jak.. Kao i raniji iz 90ih... Ma nema sta, to je Ceca brate, niko nikad nece imati toliko hitova
Таб ме је ограничио на само девет опција, што је у случају Цеце смешна бројка.

Могло би до бесконачности.

Ово је тема посвећена Светлани ''Цеци'' Ражњатовић, Српској мајци, Краљици народњака, бившој председници ФК Обилић, титуле бих могао набрајати до сутра, односно њеним песмама и уметничким вредностима тих песама.

Гледао сам пар епизода оне серије Комшије и ту је Миле Поштар рецитовао песме Мирослава Илића, које су звучале веома поетично и лепо када их је интерпретирао на тај начин.

Сада питање за вас: Који текст Цециних песама је најпоетичнији и има највише уметничке вредности?

Списак је стварно предуг, Хероина је издвојила неки њен топ избор, па ћемо то искористити као костур.

Ако смо нешто пропустили, сугеришите, додајте, одузимајте.

Мој фаворит је Кукавица.

Ebeš Cecu (iz mojih usta u Božije uši, znam :kez: molim i drugi put)
Gde je Doda?

nasa srpska majka je pokazala na ovim prostorima nevidjen talenat a pesma koja me bas onako dira u srce i uvek izazove lavinu emocija je
CVETAK ZANOVETAK .... tako malo seljace goljoo devojce pa jos sa tom frizurom ma milina.
sve te reci kao da me ponesu.
tako sam opcinjen evo recimo ovim redom reci

"ja sam cvetak, cudan cvetak"... koliko tu ima misterije recimo koje cvece planinsko , bastensko, saksijsko ?
ja sam cvetak ... da li je sa dalekih meridijana da li iz blizih nam krajeva ?
da li moze da se susi i prelije toplom vodom ne bili dobili neki lepi lekoviti caj?

bas me ljuti sto nije usla u bukvar ove godine da mogu i pokoljenja da se raduju tim nebesko dirljivim recima.

cudan cvetak....sad dolazi do zamrsaja sta ako je ta travka nedozvoljena za eksponiranje u javnosti , kako sakriti njen pravi naziv?

i tako su se neki ganjali jurili okopavali ograde preskakali baste i PRC zamalo osta svetlana suve ribe ali tad pocese hitovi da se redjaju i da naviru neverovatni autobiografski tekstovi sve da se natopis suzama sve da se noZovima iseces sve nekako ...ma romantika cista.

evo prvi potpisujem peticiju da se napravi i spomenik doticnoj dok je ziva da se i sama rasplace pred istim jer armije i milioni obozavalaca ce kupovati cvece i donosti da joj cast odaju kako je red a ne kao neke buve na pijacama. i mozda da se pred tom bistom posadi neka engleska trava kada budemo klecali da se kolena ne nazuljaju.

TOP SRBSKE LIRIKE I LJUBAVNOSENTIMENTALNIH PROZA satkane u tom umetnickom delu sa pazljivo biranim notama taj hit nad hitovima naj naj naj top na vrh brate

cvetak...

p.s.koje pratio moja pisanja a znam da ima na 1000 dokonih znace da se od "cvetak" lako moze doci do CVETKO

nasa srpska majka je pokazala na ovim prostorima nevidjen talenat a pesma koja me bas onako dira u srce i uvek izazove lavinu emocija je
CVETAK ZANOVETAK .... tako malo seljace goljoo devojce pa jos sa tom frizurom ma milina.
sve te reci kao da me ponesu.
tako sam opcinjen evo recimo ovim redom reci

"ja sam cvetak, cudan cvetak"... koliko tu ima misterije recimo koje cvece planinsko , bastensko, saksijsko ?
ja sam cvetak ... da li je sa dalekih meridijana da li iz blizih nam krajeva ?
da li moze da se susi i prelije toplom vodom ne bili dobili neki lepi lekoviti caj?

bas me ljuti sto nije usla u bukvar ove godine da mogu i pokoljenja da se raduju tim nebesko dirljivim recima.

cudan cvetak....sad dolazi do zamrsaja sta ako je ta travka nedozvoljena za eksponiranje u javnosti , kako sakriti njen pravi naziv?

i tako su se neki ganjali jurili okopavali ograde preskakali baste i PRC zamalo osta svetlana suve ribe ali tad pocese hitovi da se redjaju i da naviru neverovatni autobiografski tekstovi sve da se natopis suzama sve da se noZovima iseces sve nekako ...ma romantika cista.

evo prvi potpisujem peticiju da se napravi i spomenik doticnoj dok je ziva da se i sama rasplace pred istim jer armije i milioni obozavalaca ce kupovati cvece i donosti da joj cast odaju kako je red a ne kao neke buve na pijacama. i mozda da se pred tom bistom posadi neka engleska trava kada budemo klecali da se kolena ne nazuljaju.

TOP SRBSKE LIRIKE I LJUBAVNOSENTIMENTALNIH PROZA satkane u tom umetnickom delu sa pazljivo biranim notama taj hit nad hitovima naj naj naj top na vrh brate

cvetak...

p.s.koje pratio moja pisanja a znam da ima na 1000 dokonih znace da se od "cvetak" lako moze doci do CVETKO sto mi je omiljeni naziv za "e bas vajduga"

Back