Najbezveznija i najdebilnija stvar na svijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Uzvišeni

Primećen član
Banovan
Poruka
985
Slijedi temeljita poruka o najbezveznijoj i najdebilnijoj stvari na svijetu, kopačkometu (tzv. nogometu).

Naime, kopačkomet je najneatraktivnija, najnedinamičnija, bespredmetna, debilna, bezvezna igra. Apsurdno je koliko se novaca vrti oko nje.

* besmislena sudačka nadoknada
* može se igrat 2 h bez pobjednika
* malo atraktivnih poteza; možeš premutit dva, tri igrača i poslije se spetljaš - u košarci možeš cijelo igralište pretrčat mućeći te na kraju poentirat
* ide vrijeme dok se vratar preserava po terenu
* ovisi o vremenskim uvjetima
* uopće nije nogomet, već kopačkomet; ne igraš svojim pravim, prirodnim dijelom tijela - kvaliteta pucnja ovisi o kvaliteti obuće
* jedini šport u kojem toliko trčiš za loptom da bi je samo bezveze nabio ili dodao
* ogroman gol pa opet neki promašuju jedanaesterce
* ovisi o kvaliteti igrališta
* manje zaleđe nemoguće oučiti
* kad bi se držalo pravila, bilo bi dvadesetak jedanaesteraca po utakmici (namještanje na korner, slobodni pucanj)
...

Naime, atraktivnije je 90 min gledat kako ja skačem i izlazim iz mora nego gledat kopačkometnu utakmicu. Ne postoji igra koja može bit neatraktivnija od kopačkometa. Razjasnimo zabludu da je to sranje najpopularnija igra. Kad bi sve ljude na svijetu pitali koji im je najdraži šport, budite sigurni da ne bi većina odgovorila da je to kopačkomet. U SAD nije ni među prvih 10. U Kanadi se ni ne zna da postoji. U Kini i Indiji (najmnogoljudnijim državama svijeta) također. U Australiji ga igraju samo oni s prezimenima na -ić. **** se svakome za kopačkomet, osim Europljanima i Južnoamerikancima. Na kraju krajeva, zašto je tu najpopularnija igra? Isključivo zbog pranja mozga, nametanja od rođenja (skupljanje sličica, prijenosi svako malo, cilj bit kopačkometaš (nabijač napuhane mješine s ciljem da uđe između tri grede spojene mrežom), reklame, ogromni novci). Mozak ti je od malena ispran kopačkometom. Inače, čim pogledaš jedan skok u more i malo razmisliš o njemu, shvatiš koje je kopačkomet sranje od športa.

Zapitajte se, zašto ovdje primat drži najbezveznija i najdebilnija stvar na svijetu? Zašto uopće postoji?

Da ne bi pomislili da loptanje nogom nije zanimljivo, kažem da je nogomet jedna od najljepših igara na svijetu, ali nogomet, ne kopačkomet. Dva su kopačkometa: na travi i dvoranski. Jedini je pravi nogomet onaj na pijesku i jedini ima pravo postojati. Prosječno bude 11 pogodaka po utakmici. Treba ukinuti kopačkomet i ostaviti nogomet, kako je rukomet na travi zamijenjen dvoranskim, a sad postoji još atraktivnija igra, rukomet na pijesku. Nagledajte se istinskog nogometa:

Svako ima svoje misljenje ali ja bar jedva cekam subotu ili ligu sampiona da bi po ceo dan pokraj malih ekrana gledao fudbal.Prvo tebi je glupo zato sto neznas da gledas,ti fudbal vidis kao 22 lika koji trce po terenu i dodaju se i sutiraju....Fudbal je vizija 2 trenera,jedan protiv drugog koji prave taktiku i menjaju je tokom celog meca...Fudbal je bezbroj duela,fudbal je sudijska greska i kada mali Herkules pobedi veliku Barselonu.Bezbroj utakmica pamtim kao npr.kada je Tottenham osvojio Kaling kup,kada je pobedio Man City i zavrsio kao 4.ti na tabeli,kada smo pobedili Svabe na mundijalu,kada su nasi igraci overili plasman na Svetskom prvenstvu petardom protiv Rumuna.Mogu da kazem da nikad nisam hteo da izlazim sa curom kada je neka utakmica na TV (da nepricam kada mi igra Totenham).Fudbal je carski sport i recicu ti da sam na neki nacin zavistan od njega...

Shvatio sam sustinu......Secam se da smo davnih godina drali " Trim stazu " u sred Rijeke ili Sibenika i to sa sve Nikicom Cukrovim i njegovim bratom...onda nas odvedose na neku plazu i je....... nam kevu ! Sala na stranu ko nije igrao ( ozbiljan fudbal ) na pesku taj ne zna koliko snage i vestine treba samo se kretati a kamoli nesto vise.
Za mene ....je fudbal " Vise od igre "mnogo umnija igra nego puko trcanje za loptom.

Poslednja izmena od moderatora:
Kog be boli kitta za fudbal na pesku....gledao sam ga nekoliko puta i dosadnije mi je nego finale Svetskog prvenstva u sahu...Nevidjena glupost,i to je jos priznata od FIFE...Interesantniji mi je fucal koji je sto lestvica ispod fudbala na travnatoj podlozi...

A najbolji igrac fudbala na pesku je bio nas Dejan Stankovic koji igra za Svajcarsku reprezentaciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back