Nafta na berzama pojeftinila za 30%

tacno je da je cena nafte na berzama nesto sto mi ne mozemo da uticemo

ali vlast moze da smanji akcize

nije posteno da akciza u srbiji bude ista kao u nemackoj

jer je akciza od 0.5 evra a akciza je porez kao i svaki drugi za srbina 10 puta veci porez nego za nemca jer se svaki porezi gledaju i placaju procentualno a ne u apsolutnim iznosima.

Svakako da moze i trebalo bi da snizi. Nego,ostace drzava bez para. Povecace se ihihihi akcize i na cigarete pa ce biti duplo skuplje nego sada.
E sada, ako ljudi amsovno prestane da puse, drzava ce biti u gubitku. Ali znajuci Srbe nece leba da ejdu,ali za benzin i cigarete mora da se ima.
Nego,mnogo se bre voze ljudi po Srbiji. Ranije se islo peske, sada se seda u auto i za 1 kilometar razdaljine.

naravno da bih snizio jer niza cena znaci i vecu prodaju a samim tim i veci profit

uzmimo na primer da mene moj proizvod kosta da ga proizvedem 6 dinara

bolje prodati 10 stvari po 8 dinara nego 2 po 10

u prvom slucaju zaradjujem 20 dinara a u drugom 8 dinara

jedino sto ne mogu jeste da prodajem ispod 8 jer u suprotnom pravim gubitke jer iz mog profita placam radnike poreze harace troskove....

ako vlast spusti cenu goriva automatski imam mogucnost i da spustim cenu

problem je sto Tadic suvise pljacka
Ti nemas pojma o Srbiji. Srbin ce da kupi 100 litara po 50 dinara, a 90 litara po 140 dinara, Srbin uopste ne razmislja na taj normalan nacin, jer u Srbiji uopste ne postoji kultura trzista, Srbin ne zna racionalno da razmislja o trzistu.

Svakako da moze i trebalo bi da snizi. Nego,ostace drzava bez para. Povecace se ihihihi akcize i na cigarete pa ce biti duplo skuplje nego sada.
E sada, ako ljudi amsovno prestane da puse, drzava ce biti u gubitku. Ali znajuci Srbe nece leba da ejdu,ali za benzin i cigarete mora da se ima.
Nego,mnogo se bre voze ljudi po Srbiji. Ranije se islo peske, sada se seda u auto i za 1 kilometar razdaljine.

Ma ljudi sedaju i za 200 metra.

Apsolutno netacno,neznam gde ti zivis ali u mojoj okolini sve se vise voze bicikle.U zadnje vreme dosta likova koje znam odlucuju se na putovanja preko 100 kilometra,i ja sam jedan od takvih,isao sam nekoliko puta po 40 km.U svetu se prave automobili na struju koji novi kostaju po 30 -40000 evra pa su jos preskupi za nas dzep,a oni koji u Srbiji imaju tu kolicinu novca njih briga za cenu benzina i oni jos ne kupuju takve automobile,tako da se mi masovno okrecemo biciklama :).Prilicno napredno,nema sta :)

Back