Можемо ли у оквиру ове теме причати о надрнданости дивљих шалтерских корисника, или би за то требало отворити нову тему?
Неко увек буде колатерална штета. Нажалост, то су у овом случају шалтерски службеници, јер се налазе између две ватре. Једни су шефови, који, посебно у приватним компанијама, воде се девизом "клијент је увек у праву", па је се службеници смеше и онда када би вриштали. Са друге стране су клијенти који углавном НЕ ЧИТАЈУ ОНО ШТО ПИШЕ. Па би кад би могли на једном шалтеру и да се ошишају, то би можда био помак у шалтерском службовању. А онда кад их "шалтеруше" лепо врате да допуне документацију, онда је најлакше по њима осути паљбу.
"па зашто, па како, па нисам знао да то треба..." па кад почну да се објашњавају, мени дође да експлодирам, а не некоме ко ради целу смену са таквим и сличним људима.
Најсвежији пример за ово је подизање маркица за здравствену књижицу. Испред мене у реду је било бар 20 људи, од тога 15 враћено са шалтера, јер им послодавци ниси измирили доприносе. И онда иста песма..."па како нису, ја знам да јесу, ви сте погрешили..."

ужас!
Наравно, у сваком житу има кукоља, тако да и у свакој делатности има оних који раде добро и који раде лоше. Кривица није увек једнострана, ако у послу учествују два човека.
Што се мене тиче, на шалтеру не морају ни да ми се смеју, ни да ме поздраве, нека ми заврше посао и ја одох.
А осмех нека оставе за мужа и децу