NADJENO MACENCE,HITNO POTREBNA POMOC

• Začetnik teme Začetnik teme bull
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нашла сам је на сред голе ледине... Могуће је да ју је мама селила негде, па се уплашила, испустила је и побегла...
Немам мачку, имам теријера у стану на 4. спрату...:confused:...и све ми то отежава ситуацију.
При томе - уопште не волим мачке :besna:..и никада не бих држала мачку у кући..али, ето, нашло ми се на путу, нисам могла да га оставим....:(

JAO ... I JA IMAM ISTI PROBLEM.

Juče sam, na ulazu u zgradu, našla jedno malo malo mače (možda 2 nedelje staro). Što je najgore, ostavljeno je na sred stepenica (toliko je malo da nema šanse da je tu samo došlo) i svi su ga preskakali ceo dan i zaobilazili - BEM TI LJUDE. Ja naravno, nisam mali Radojica i nemam tvrdo srce i tvrd stomak za ovakve situacije .. uzmem ga i odnesem na moju terasu (pri tom imam psa koji ne voli mačke) ....

Mače sam hranila mlekom, dala mu malo vode .... ali generalno nisam ljubitelj istih i ne znam šta sa njim da radim.

PRVO: Dajte savet kako da ga hranim i čime, dok ga ne udomim?

DRUGO: Kako da mu objasnim da mi ne ulazi u stan, da li mačke uopšte mogu da se vaspitaju?

TREĆE: Pomozite da ga udomim.

Da li ono može samo da pije mleko....iz texta ne vidim
Ukoliko je baš malo i mora ručno da se hrani....mora da se dobro utopli...mora posle shvakoh hranjenja da se vlažnom vatom masira analni otvor kao da ih mačka liže da bi creva mogla da rade...to je vrlo važno

Mislim da je tvoje mače starije od dve nedelje..ali to je moja predpostavka..

evo mace o kojoj kukam vec danima ...

Prilozi

• SN156336-1.jpg
    SN156336-1.jpg
    48,9 KB · Pregleda: 16
http://www.netbre.info/animals/asc/savetimacke.html

Bolje joj dajte jogurt umesto čistog mleka, jer može od nejga da dobije gliste....ako joj dajete mleko, onda ga pomešatje sa kašičicom pavlake, malo linuna, kašikom šećera...jao neka neko dopuni, davno sam pravila, pa sam zaboravila kako ide.

Ja sam jesenas udomila dva mačeta stara 15-ak dana, othranila ih na špric kravljim mlekom i jogurtom (RC nisam mogla da priuštim) i odlično su rasle.

Recept za mešavinu mleka, vode i šećera sam našla na ovom sajtu, ali sam ipak pozvala prvo gradsku vet stanicu da pitam za savet oko ishrane, a potom Veterinarski fakultet.

U gradskoj vet stanici su mi rekli da razblažim mleko vodom i da ne dodajem šećer jer će od šećera dobiti dijareju.

Na Veterinarskom fakultetu se čovek iščuđavao "ma kakvo razblaživanje mleka vodom, i ovako je mnogo slabije od mačkinog mleka". Savetovao mi je da mleko ne razblažujem i da u njega dodam žumance i pavlaku da bi dobilo na hranljivosti.
Tako sam i radila, nisam dodavala vodu i šećer, i mace su se razbijale od klope i nisu imale dijareju. :) Povremeno sam im umesto mleka davala jogurt pojačan žumancetom i pavlakom.

Poslednja izmena:
Bash lepo shto je tako srecno zavrshilo:heart::heart::heart:
Ja sam odgajila 4 macke na cuclu. Isto sam ih nalazila napushtene, prelepo je kad ga nadjete tako male pa ga odgajite i ono izraste u prelepu veliku macku..:heart:
Ja sam, iz mog iskustva sa prvom nadjenom mackom od 2-3 dana, primetila sama kakvo macetu mleko odgovara. Prvo sam mu po preporuci dala mleko sa jajetom- to nije bilo dobro jer mace nije kakilo uopshte. Tako sam eksperimentisala iz obroka u obrok dok pred jutro sledeceg dana nisam razblazila kravlje mleko sa dosta vode min 1/3 vode. E onda je sve krenulo kako treba..

Back