Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Надимци се не дају само због исмевања већ и за посебност људи по понашању, изгледу, фамилијарној припадности, ...... и осталих карактеристика да би се разликовали од других који носе исто име или лакшег препознавања када се о њима прича.Ako je po nečemu ova zemlja posebna to je po ismejavanju ljudi i po davanju nadimaka. Većina nas je bila neke Glavonje, Glavče, Buce, Klempavci, Čaplje, Patke... Da li ste imali nadimak neki u mladosti ili možda sada ga još uvek imate?
Većina nadimaka se daje da bi se čovek ili dete ismejalo. Đuza je na primer Guza. Vlastimir Stoiljković. I to ga je pratilo ceo život, umro je sa tim nadimkom.Надимци се не дају само због исмевања већ и за посебност људи по понашању, изгледу, фамилијарној припадности, ...... и осталих карактеристика да би се разликовали од других који носе исто име или лакшег препознавања када се о њима прича.
Od kako znam za sebe nadimak mi je Miša,a i dan danas retko ko zna moje pravo ime,a kasnije na poslu sam dobio nadimak Jole po prezimenu.Mozda u prvom razredu su me bili drugari prozvali "Misic gricko",zbog slanih stapica.To je trajalo kratko.Ako je po nečemu ova zemlja posebna to je po ismejavanju ljudi i po davanju nadimaka. Većina nas je bila neke Glavonje, Glavče, Buce, Klempavci, Čaplje, Patke... Da li ste imali nadimak neki u mladosti ili možda sada ga još uvek imate?
A da li si davao nadimke?Nista spec osim po imenu
A zašto cokula?Jesam,jednom liku cokula
Baš htedoh isto da napišem.Ne znam da li mi je jadnije kad ti se neko predstavi kao npr "Miki",pa se pitaš je li Milojica ili Milisav, ili kad se nekome nametne nadimak.Šta ima neko da me zove Mirka, kad sam krštena kao Stanimirka......a tako lepo ime....Muka mi je od nadimaka.
Miladija je lepše., kad sam krštena kao Stanimirka......a tako lepo ime....
Jes' pa da zovu Miki...Miladija je lepše.
Muka mi je od nadimaka.
Nadimak mi je uobičajena skraćena forma ličnog imena, ali tako su me isprva zvali samo u sklopu familije, sve negde do 15./16.godine. Kad bih čula da me neko ko mi nije ništa naročito oslovljava tako, zabezeknula bih se i malo uplašila jer... to je bilo rezervisano samo za ljude sa kojima sam posebno bliska. Onda su moj nadimak uobičajile moje drugarice i svi ljudi koji poznaju njih, njihovi roditelji, tandara-mandara... i tako, danas sam češće prozvana nadimkom nego punim imenom, čak i od ljudi koji nemaju nikakvog razloga da mi tepaju.
Nedostaje mi vreme kad sam taj nadimak čula samo od ljudi koje volim, i koji me vole, ali dobra stvar u svemu je što doživljavam kao posebne, važne i svečane prilike to kad me neko zove punim imenom.![]()
Moje ime nije tako često... Mislim da sam bila jedina u svojoj generacijI tokom srednje škole. Ipak, nadimak se u jednom trenutku raširio brže nego ime. Sad tek... retko ko mi se obraća imenom. Pa, i poštari/kuriri iz različitih firmi me znaju po nadimku. Ha!Najbolji drug i ja imamo isto ime, da nije nasih nadimaka bilo bi jako konfuzno za sve kada se nadjemo negde.
I kada se vidimo u kucnoj varijanti ako nas vidi neko od kucuna ''domacin'' se odaziva na ime a gost na nadimak.
Samsonight nije los nick...Moje ime nije tako često... Mislim da sam bila jedina u svojoj generacijI tokom srednje škole. Ipak, nadimak se u jednom trenutku raširio brže nego ime. Sad tek... retko ko mi se obraća imenom. Pa, i poštari/kuriri iz različitih firmi me znaju po nadimku. Ha!
Ono, jeste da nastojim da nikom ne budem teška, ali... i poštaru je kao nešto lakše da mi se obrati kraćom verzijom mog imena-odmilja. Lajk...
Živim neku ekstra-patetiku!