nadimanje u stomaku

squirrel2

Gost
Poruka
72
Vec tri cetiri dana imam nadimanje u stomaku,stomak mi je kao lopta pijem espumisan,linex,cajeve,preko dana je podnosljivo ali uvece se opet vrati ogromna nadutost.Bude mi lakse posle masaze.Stolica mi je cesta,ali jako mala i imam gasove.Savet pliz!

Vec tri cetiri dana imam nadimanje u stomaku,stomak mi je kao lopta pijem espumisan,linex,cajeve,preko dana je podnosljivo ali uvece se opet vrati ogromna nadutost.Bude mi lakse posle masaze.Stolica mi je cesta,ali jako mala i imam gasove.Savet pliz!

Не мора бити ништа страшно све док је столица у реду, док нема превише слузи или крви у њој.
Највероватније ти се цревна флора малко активирала и то је то. Проћи ће.;)
У случају да почну грчеви, слузаве и крваве столице, повишена температура- наравно, јавићеш се лекару тј. гастроенетрологу.
Еспумисан ти није потребан. То није лек за твоје тегобе, већ за људе са функционалним поремећајима рада црева, онима који имају сталне проливе или константне затворе.

Poslednja izmena:
Zdravo svima!Opisacu svoj problem ovde,jer je nadimanje ono sto me 'ubija' poslednjih godinu dana :(
Probacu da skratim :) 2010.TUR(g I/II),th-bcg(3.godina primanja u toku);biopsija grlica(bo),krioterapija,poz na ureaplazmu - dve ture antibiotika. 2011.svakojaki problemi,pocinje naduvavanje stomaka,povremeno bol u ledjima,heliko bakterija i th za istu,kandida i nistatin (joj :)),temp. 37.5 mesec dana....Fizijatar prepisao vezbe (radim!),kontrolisala stitnu(bo),snimala pluca(bo),krvna slika(bo),kandida-neg.CT pokazuje cisticu na slezini(kaze dr nista strasno),cistu na levom jajniku(ginek. u redu,radjena kolposkopija,brisevi-neg,dr rece da ako su mi ciklusi redovni,cista nista ne znaci?!?!?),kolonografija u redu,anoskopija(unutrasnji i spoljasnji hemoroidi II step.) Gastroenterolog mi prepisuje nolpaza 20mg + tenherbs (pila flobian,probiotik-ne pomaze,espumisan mogu citavu tablu i nista ).
Nadimanje je sve cesce i gore.Probala da izbacim hleb,jaja,mleko....nista.Naduvavam se nezavisno od vrste hrane ili tajminga jela,ponekad se budim k'o lopta :( Neko vreme nisam mogla da se oslobodim gasova,sad mi uspeva uz bolne grceve(kako pijem nolpaza i 10herbs).Stolica mi je u delovima,ponekad tvrdja i cini mi se masna.Prisutan osecaj punoce u stomaku i kao da se nisam dovoljno ispraznila.Ovo sve prestane na po par dana(ne znam od cega!) i onda novi ciklus muka koji svaki put duze traje.Probala i Pancic caj,cinilo se da neko vreme pomaze,onda opet isto.
Moja dr opste prakse kaze da prekidam sa ovom th i da uzmem digestal ili festal.Sta da radim??!?!?!
Hvala. ps Da napomenem jos da od pre mesec dana imam i uzasne bolove u donjem delu ledja,posebno posle spavanja ili sedenja(sedim svakodnevno po 8h),i da nemam bolove u zeludcu,niti me muci kiselina,niti vracanje,ni povracanje....nisam izgubila na tezini(na moju zalost :) ) Najintezivnije 'loptu' osecam u gornjem desnom kvadratu stomaka,recimo odmah tacno ispod dijafragme.

Контрола јетре- вредности трансаминаза и ултра-звук. :)
Такође, тест интолеранције на храну- можда си на нешто алергична па се зато надимаш.

Hvala na odgovoru :) Zaboravila sam da napisem da je radjen ultra zvuk pre godinu dana u urgentnoj,i sve je bilo ok.
A taj test,moze li se uraditi u drzavnoj laboratoriji ili i to moram da platim?Izvinjavam se na ovom pitanju,ali mi je mnogo vazno :(
Prestala sam da pijem nolpaza,sad uzimam samo 10herbs i isto mi je.Nekad k'o loptica,nekad sve ok :)
(inace imam tvrdu stolicu i hemoroide,pa mi je ten herbs za to super resenje,samo se nadam da ne stvara neku vrstu zavisnosti,pa sta cu posleeee :) ...ima malo i sene :( )
Jos jednom hvala i pozzz.

Nemaju moje tegobe veze sa vremenskim prilikama :) Ovo traje od prosle godine,od juna.Jedino za sta mogu da 'vezem' razne probleme je terapija.Sad je primam na svakih 6 meseci,i nedelju dana posle sve nekako 'krene'.Pitala sam na urologiji,kazu da nije od BCGa.Posebno kad sam imala u januaru tu temperaturu koja se nije spustala ispod 37.5,dobih odgovor da su imali slucajeve visoke temperature ali istog dana posle aplikovanja vakcine i to preko 38.(na to su me upozorili jos kad sam pocela sa th).Ja ne umem da th dovedem u vezu sa ovim problemima koje imam(naravno,i nisam lekar),ali ni niko drugi sa kim sam o tome razgovarala(vise lekara).
Sto se tice ostalih problema,naravno da sam i o tome razmisljala,bas sam i gastro rekla da je mozda i moguce da je moj problem psihicke prirode.Za priv. psihijatra/terapeuta novca nemam,a kad sam lekarki opste prakse spomenula da bih otisla na razgovor,rekla mi je da ne lupetam.
Naravno da je doslo do promena...Kad vam neko saopsti da imate tumor,koji je sigurno maligni,neminovno je da do istih i dodje :) Doduse,tad nista nisam znala o toj bolesti.sto sam se vise informisala i stres je postajao manji :) Ali je svakako na neki nacin prisutan,jer moji planovi su uvek za narednih 6 meseci,do kontrole,ali je to tako i prosto sam se navikla.Sto je duzi vremenski period bez recidiva,to je mogucnost istog manja(bar sam ja tako shvatila).Necu vas sad gnjaviti o ostalim promenama,svakako ih je bilo.
Sto se tice posla,efektivno radim 8h,bez pauze.Sto znaci,da ne mogu da jedem kad sam gladna(nego kad mi posao to dozvoljava,radi bolje slike cu samo navesti da se desava da gutam nesazvakanu hranu-zbog vremena,ili da sam cesto prinudjena da ispljunem zalogaj i pricam sa punim ustima),ne mogu da obavljam nuzdu kad je potrebno(izborih se nekako posle operacije bar za malu jer moram da pijem vece kolicine tecnosti posebno kad imam th-naravno da tog dana i radim),pa sve to moze(verovatno i jeste) uzrok svih mojih problema.Jos plus sedim u uzasnom polozaju,naravno da nemamo adekvatne stolice niti visinu stola,koristim dva racunara koji mi nisu 'na ruku' i vise od 70 posto vremena mi je telefonska slusalica izmedju brade i ramena.
Samo neka mi niko ne napise da treba da menjam posao,kao da ja to i sama ne znam,ali zivim u zemlji Srbiji i ne bih trosila reci za opis.A i poslodavci jedva cekaju bas mene,sa 36 godina i bolescu. :) :)
Nadam se da vas nisam smorila :)

Nemaju moje tegobe veze sa vremenskim prilikama :) Ovo traje od prosle godine,od juna.Jedino za sta mogu da 'vezem' razne probleme je terapija.Sad je primam na svakih 6 meseci,i nedelju dana posle sve nekako 'krene'.Pitala sam na urologiji,kazu da nije od BCGa.Posebno kad sam imala u januaru tu temperaturu koja se nije spustala ispod 37.5,dobih odgovor da su imali slucajeve visoke temperature ali istog dana posle aplikovanja vakcine i to preko 38.(na to su me upozorili jos kad sam pocela sa th).Ja ne umem da th dovedem u vezu sa ovim problemima koje imam(naravno,i nisam lekar),ali ni niko drugi sa kim sam o tome razgovarala(vise lekara).
Sto se tice ostalih problema,naravno da sam i o tome razmisljala,bas sam i gastro rekla da je mozda i moguce da je moj problem psihicke prirode.Za priv. psihijatra/terapeuta novca nemam,a kad sam lekarki opste prakse spomenula da bih otisla na razgovor,rekla mi je da ne lupetam.
Naravno da je doslo do promena...Kad vam neko saopsti da imate tumor,koji je sigurno maligni,neminovno je da do istih i dodje :) Doduse,tad nista nisam znala o toj bolesti.sto sam se vise informisala i stres je postajao manji :) Ali je svakako na neki nacin prisutan,jer moji planovi su uvek za narednih 6 meseci,do kontrole,ali je to tako i prosto sam se navikla.Sto je duzi vremenski period bez recidiva,to je mogucnost istog manja(bar sam ja tako shvatila).Necu vas sad gnjaviti o ostalim promenama,svakako ih je bilo.
Sto se tice posla,efektivno radim 8h,bez pauze.Sto znaci,da ne mogu da jedem kad sam gladna(nego kad mi posao to dozvoljava,radi bolje slike cu samo navesti da se desava da gutam nesazvakanu hranu-zbog vremena,ili da sam cesto prinudjena da ispljunem zalogaj i pricam sa punim ustima),ne mogu da obavljam nuzdu kad je potrebno(izborih se nekako posle operacije bar za malu jer moram da pijem vece kolicine tecnosti posebno kad imam th-naravno da tog dana i radim),pa sve to moze(verovatno i jeste) uzrok svih mojih problema.Jos plus sedim u uzasnom polozaju,naravno da nemamo adekvatne stolice niti visinu stola,koristim dva racunara koji mi nisu 'na ruku' i vise od 70 posto vremena mi je telefonska slusalica izmedju brade i ramena.
Samo neka mi niko ne napise da treba da menjam posao,kao da ja to i sama ne znam,ali zivim u zemlji Srbiji i ne bih trosila reci za opis.A i poslodavci jedva cekaju bas mene,sa 36 godina i bolescu. :) :)
Nadam se da vas nisam smorila :)

Jao veruj bas sam ovo pomislio !
NAzalost, razmumem te, i veoma je teska situacija....Posao treba da bude da ispunjava coveka i cini ga srecnim a ne da guta komade nesazvakane hrane.....To je uzas....A pogotovo kada je covek bolestan.

Da li mozes nekako sa direktorom da vidi da sebi poboljsas situaciju? Bar sto se tice hrane, i ne znam kolika ti je pauza, pa da tu pauzu izdelis na po 5, 10 minuta vise puta u toku dana, zbog promene polozaja tela, istezanja, grickanja hrane zbog gladi i tako to?

Jeste veoma teska tvoj asituacija u svakom pogledu, i bas mi ej zao, voleo bih nekako da ti pomognem, ali nazalost menjanje tvog posla je prva stvar od koje bih ja poceo.
U svakom slucaju, nemoj da pricas napamet, radi ti to, a u slobodno vreme "osluskuj" i trazi posao, onako cisto radi reda, da ne bude da kazes samo kategoricki, ma ko ce mene u toliko godina i bolesnu i da to bude a priodi i 100% sigurica da te nece niko.

Evo npr ja da sam poslodavac izasao bih ti u susret i zaposlio, mozda ima jos nekog kao sto sam ja , ko nije previse alav za parama ili rejtingom ustanove gde god radi.

БруЗли, да је могла да се избори, изборила би се. ;)

Него, ако ти је за утеху Девојко са Села (како добар ник! :D), многи ми се жжале у последњих годину дана на надимање. Већ смо на некој теми чак и писали о томе. И заиста ми није јасно о чему се ради па да толики свет има тај проблем. Да л' је лоша вода у питању, храна...у сваком случају, проблем постаје ширих размера.

БруЗли, да је могла да се избори, изборила би се. ;)

Него, ако ти је за утеху Девојко са Села (како добар ник! :D), многи ми се жжале у последњих годину дана на надимање. Већ смо на некој теми чак и писали о томе. И заиста ми није јасно о чему се ради па да толики свет има тај проблем. Да л' је лоша вода у питању, храна...у сваком случају, проблем постаје ширих размера.

I ja ovo primetih.... Kao da ljudi zabe jedu.

Cak i pink non stop reklamira one tablete protiv nadimanja LOL

Jos ce pink da ispopularizuje da je to moderno i cool imati u danasnje vreme, ono nesto kao sto je cool imati "menadzerski stres" jer to kao dokazuje da si velicina i da se bavis odgovornim poslom kojim ne moze svako haha.

Hvala na odgovorima :)
Izvinjavam se na opsirnosti jos jednom,a i sad mi se cini da su moja pitanja u nekoj formi 'kuknjave',a stvarno nisam imala nameru da zvucim tako :) ;)
Posao mi je takav kakav je,bolje ikakav nego nikakav ('iz ugla ruza,Zivka' - to mi je omiljeni citat iz 'Ministarke').To je jedna vrsta usluzne delatnosti i ja ne mogu da odredim(niti iko drugi) kad ce moje posredovanje biti potrebno musteriji,i iz tog razloga ne postoji pauza u toku radnog vremena.Ali ja(kao i vecina mojih koleginica) to isto (bez pauze,u sve tri smene) radim duze od deset godina,a ove probleme imam od prosle godine...Ustvari,zdravstvene probleme uopste imam od pre 3,4 godine(do tada sam bila potpuno zdrava,ili sam bar ja tako mislila,tj.osecala se ;) ).
Sve po malo...nacin zivota,posao,osnovna bolest,nove okolnosti...mislim da doprinosi problemu,ali nekako ne mogu da se pomirim sa tim da nemam dijagnozu,pa tako ni plan lecenja.Duze crevo i ostre krivine imam oduvek,hemoroide vec 15tak godina,stresnih situacija je bilo i bice.....pa se nisam naduvavala.Mada,ako natovarite coveku dzak od 10kg na ledja,neko vreme ce ga nositi,pa ce se savijati i sve teze podnositi teret,tako da :) Znam ja da u medicini nisu uvek dva i dva cetiri,ali me ovo toliko 'ubi' da vise ne znam sta cu.
Najgore je sto sam pocela da imam osecaj krivice za bolest(ako cesto odlazite u dom zdravlja,znacete o cemu pisem).Ne znam na koji nacin da 'izmolim' sad uput za psihijatra jer sam sve ostalo vec izmolila.
I bez zaljenja molim <3 Ja ipak mogu da radim (jos uvek),nekako se snalazim,cekam na preglede i analize,terapija mi nije toliko invazivna....ima i gore,i to mnogo gore.
To sto mi je zabranjen alkohol i nije tako strasno(sad cak! smem casu vina :) ),a i bez koka kole,evo,moze da se zivi :) )
Sto se nika tice,nije samo nik :) I kud ne ostadoh u selu svom,da jesam,sad bi' diskutovala o cvecu i drvecu,stavljala zimnicu,a ne cekala red kod dr i dozivela da mi u gradskom busu ustaju misleci da sam trudnica :) :) :)

Back