goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Rusija je teško osvojiva zemlja po svakom kriterijumu...Čak i da tamo recimo živi 150 naroda među kojima može da se izazove razdor a ne 10.-ak kao danas opet bi bilo teško to osvojiti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hitler je bio visok 175 cm,u odnosu na njega sam čak i viši 2 cm ali nemam preko 180,zbog Kromagnoidnog - Alpidskog uticaja,imam plavu kosu doduše,i zeleno-plave oči.
I ovo je grb HJ istoričaru moj,ne LAH.

Касније је 1943. године признао у салон вагону краљу Финске Да никада не би напао Русију да је знао да Руси имају на Уралу 36 000 тенкова, што е овековечила финска тјна служба видео записом.Муњевити рат је нешто друг то је војна доктрина која примењује брзину, мобилност и изненађење иначе у детаље је описана у холандском издању "Други светски рат" где је описано садејтво авијације и копнених снага уз примену захвата по крилима оклопно-механизованим снагама.
Међутим та доктрина се у Русији показала погрешно јер није предвиђала начине снабдевања трупа на великим удаљеностима уз стално ометање партизанских група у позадини.
Уједно Руси су имали маршала Жукова који је шамарао Јапанце у Манџурији да ови нису знали шта их је стрефило, пар година пре варварске најезде Хитлероваца на Русију.
Маршал Жуков је одрастао у сиромашној руској радничкој породици и од командира вода догурао до маршала одликован као четвороструку херој СССР-а и на бојном пољу је поразио најобразованије и најелитније високе официре Запада који су углавном потицали из богатих племићких породица Запада.
Руси су имали предност у квалитетнојој техници и квалитетнијем официрском кадру што је добитак у самом старту, а обавештајна служба је била научна фантастика за Абвер и цео РСХА, додуше ту их Немци нису потценили сам Хитлер је више пута навео да је свестан да Руси имају бољу обавештајну службу од Немачке али да по њему она у великом сукобу не може битно да утиче на исход сукоба.
Зашто, па зато што Запад и даље плаче за својим настрадилм хитлеровцима у Русији.
ТВ канали, интернет, видео игре, књиге су пуне приказа једне "дисциплиноване", "добро-организована", и "добро вођене" војске сваки млади човек који је социјално незрео се са таквим приказом поистовећује.
На нашим програмима се мало приказује дисциплина те војске која је вешала Србе у центру Београда на сред Теразија, да је та тзв. добро организована војска Вермахт стреља српску децу и да је вршила у окупираној Србији одмазду 100:1, да је та добро вођена војска била под водством човека који је патолошки био искомплексиран Србима као народом који воли слободу.
Тога нема, и онда за последицу имамо оно што имамо, уз то Србија не развија своју аутохтону мисо већ се увозе разне друге мисли и идеје које никакве везе немају са Србима и Србијом.

Ebga moj goxy duga je to priča (a ne znam jesi li primjetio da sam nešto indisponiran ovih dana@krauterbox
Kako su nacisti raspolagali oduzetom imovinom jevreja...Kuće fabrike radnje novac dragocenosti...Jel to išlo u neki poseban fond ili deljeno pljačašima?
).У филмовима западне продукције
Ko nije???Ebga moj goxy duga je to priča (a ne znam jesi li primjetio da sam nešto indisponiran ovih dana).
To spada pod tzv. pojam arijanizacije (ali i ne samo to).
Zakonski je ozvaničen u nov. '38. (mada ga je bilo naravno i prije) sa Zur Verordnung Ausschaltung dер Juden aus dem Deutschen Wirtschaftsleben.
Jevrejske firme su zvanično pripale državi, da bi ih onda ona prodavala arijevcima ispod cijene.

То једноставно није тачно. Филмови где се Вермахт приказује у позитивном светлу су реткост.
Познат ми је на пример филм Cross of Iron, главни ликови су група немачких војника иза непријатељских линија на Криму 1943.године. Снимљен седамдесетих године у СФРЈ.
Број немачких војника је варирао од 9,5 милиона до 13 милиона у зависности од године, преко 75% тих снага је отпадао на Источни фронт.
Док су се немачки Панцери ваљали према Москви САД су редовно Немачки Рајх снабдевали свим потребним сировинама све до објаве рата САД 8. децембра 1941. године од стране Немачке.
Вермахт је по сведочанству људи са терена од федмарашала до солдата поражен пред Москвом јесен-зима 1941. године, Западни Савезници су се укључили озбиљно у рат на Европском континенту 6. јуна 1944. године извевши Операцију Врховни господар (Operation Overlord).
Ali u svom primarnom obliku arijanizacija se odnosila na Jevreje.Ko nije???
Tako sam i mislio...Sad tek vidim da je razmera pogroma i ''čišćenja'' bila mnogo šira samo od jevreja...Tu je bilo bar 10.-ak grupa koje su postale zakonski građani drugog reda.
Јес вала, без Американаца Немци не би могли до Моске. Па колико су ти исти Амери помоћи послалу СССР-у? Колико је енглеских и америчких трговачких бродова, пуних робе, упловило у Мурманск, не пример у току рата?
Да не спомињем Северну Африку, Сицилију, италијански фронт, Оверлорд, Драгун,...
Закључак је следећи:
Да би победили немачку армију, морали су да се удруже Черчил, Рузвелт и Стаљин, без њих тројице уједињених, Немачка не би била побеђена. А и Совјети су могли да захвале зими и снегу, да је Операција Барбароса покренута почетком маја на пример све би било потпуно другачије.
А шта је са ова два које сам поставио?
И тај филм Гвоздени крст је снимљен од стране Велике Британије и Немачке са њиховим новцем.
О документарној продукцији где се кука на Хитлеровцима и њиховим сатрапима и где се криви зима за пораз у Русији нећу бре ни да дискутујем.
О књигама где се промовише та злочиначка идеја типа "Моја борба" која је у Руској Федерацији забрањена такође је смешно дискутовати.
Hanter, hajd' fino nađi kada je prva pomoć došla u SSSR, kao i od čega se sastojala (pa da se zajedno smijemo).Јес вала, без Американаца Немци не би могли до Моске. Па колико су ти исти Амери помоћи послалу СССР-у? Колико је енглеских и америчких трговачких бродова, пуних робе, упловило у Мурманск, не пример у току рата?
Да не спомињем Северну Африку, Сицилију, италијански фронт, Оверлорд, Драгун,...
Закључак је следећи:
Да би победили немачку армију, морали су да се удруже Черчил, Рузвелт и Стаљин, без њих тројице уједињених, Немачка не би била побеђена. А и Совјети су могли да захвале зими и снегу, да је Операција Барбароса покренута почетком маја на пример све би било потпуно другачије.
Па јел видиш да и сами генерали и федмаршали Вермахта тврде да од 25. септембра 1941. кампања Барбароса нема изгледа на успех изгубили су до тог датума преко 1 000 тенкова и 300 000 војника, ти губици су по њима ненадокнадиви јер се радило о најелитнијим трупама Вермахта.
Шта је Рус мога са Матилдом II да ради у сукобу са немачким Панцерима III и IV, а када седне у Т 34/85 то је брале већ песма.
Та помоћ која је стизала са Запада од зиме 1941. године је симболична и није од пресудног значаја јер је кичма Вермахта већ сломљена они пред Москвом осим артиљерије ништа више нису могли да употребе јер су се уља и мазива која су они користили смрзла, а снабдевање горивом није било у тој мери да би техника нон-стоп радила и одржавала радну температуру као што су Руси радили.
Гвоздени крст је снимљен у СФРЈ, док је Тито био жив.
Да је немачки напад отпочео неких месец, месец и по дана раније, Немачка би победила.
У Русији данас имаш више ''неонациста'' него у В.Британији, Француској и САД заједно. Тако да ти то и није нека земља за ''пример''.
Tačno brate!Па јел видиш да и сами генерали и федмаршали Вермахта тврде да од 25. септембра 1941. кампања Барбароса нема изгледа на успех изгубили су до тог датума преко 1 000 тенкова и 300 000 војника, ти губици су по њима ненадокнадиви јер се радило о најелитнијим трупама Вермахта.
Шта је Рус мога са Матилдом II да ради у сукобу са немачким Панцерима III и IV, а када седне у Т 34/85 то је брале већ песма.
Та помоћ која је стизала са Запада од зиме 1941. године је симболична и није од пресудног значаја јер је кичма Вермахта већ сломљена они пред Москвом осим артиљерије ништа више нису могли да употребе јер су се уља и мазива која су они користили смрзла, а снабдевање горивом није било у тој мери да би техника нон-стоп радила и одржавала радну температуру као што су Руси радили.
Hanter, hajd' fino nađi kada je prva pomoć došla u SSSR, kao i od čega se sastojala (pa da se zajedno smijemo).
Švabe se nisu toliko plašili zime koliko jeseni, kišne sezone i blata.
A kao za inat sovjetima te godine padavine su bile daleko ispod uobičajenog za taj period godine. Zime i mrazeva praktički nije bilo do prestanka druge (i posljednje) etape Tajfuna.
Hladnoće su u stvari počele neposredno pred sovjetsku ofanzivu.
Значи ипак је зима запечатила судбину Немцима, а замисли да су напали тамо крајем априла, почетком маја.
Ma kakva zima!Значи ипак је зима запечатила судбину Немцима, а замисли да су напали тамо крајем априла, почетком маја.
Pa šta sam ja drugo i rekao - zahladilo je "pravo" tek pred sovjetsku kontraofanzivu.Децембар 1941. је само за нијансу био топлији од просека.
Од 10.11. (када је температура била позитивна) па до 8.12. максимална дневна температура је само у два наврата била на нули(30.11. и 1. 12.), да би од 9.11. наступио период од 4 ''топла'' дана са температурама у благом плусу, а затим је уследео низ ''ледених дана''(у метеорологији, дан са негативном максималном дневном температуром) који је трајао до 13.2.
Јесте па шта и играо је Славко Штимац али тај филм је остварио ону намену његових твораца да се изврши индоктринација и ако се базира на фантазији са мало реалности која је приказана у животу немачког војника.
По сведочанствима српских партизана у Дрвару Немци су били опасни борци и врло крволочни према непријатељу (типа обесе партизана за дрво и жицом му вежу тестисе на којој је цигла, уз пут обесе и воденичара српске националности), приликом заробљавања ако је у опште и дошло јер су немачки падобранци практиковали да се не предају већ када су у безизлазној ситуацији седну на ручну гранату и разнесу се, показали су велику мржњу и ако су у заробљеништву знали су везани да се залете на стражара и да га ударе у плексу главом или да уједу стражара за нос, ухо, то су сведочанства припадника НОП-а. То нема у филмовима Западне продукције, као ни пљачкање српске архивске грађе, српских цркава и прекрајање српске историје и њеног филовања у Бечу где је и био центар нациста за такво деловање.