Nacionalni i licni interesi

Recimo, taj nacionalni interes Hrvata se uopste ne poklapa sa licnim intersima Hrvata i to ne moze dugo da traje. Ljudi na kraju SHVATE.

Nikako nije cilj ugostitelja u Hrvatskoj da im Srbi ne dolaze kao turisti.

Itekako im je to cilj.

Boli uvo nekog NORMALNOG Hrvata da li je Hrvatska nezavisna drzava ili nije!

Sta on LICNO ima od toga??? Nista! Ama bas nista!

Ali, ima licno od toga da li su mu sve sobe izdate ili nisu. To vec udara po dzepu...

Ili nekog seljaka u Slavoniji boli uvo da li je HDZ na vlasti u Zagrebu....Njemu je vazno da dobije jeftino djubrivo i da skupo proda svoj proizvod...

(Da ne bude zabune: ovo se isto odnosi i na Srbiju!)

Naivno i previse naturalno postavljas stvari .
Hrvat je uvek hrvat i nikad nije nista drugo .
Nema tih NORMALNIH Hrvata .

najveci problem nase drzave je taj sto nije definisala svoj nacionalni interes...kad bude definisala svoj nacionalni interes i u skupstini postigla koncenzus...ostaje joj samo da iznedri vodju koji je spreman po svaku cenu da svoj licni interes podredi nacionalnom interesu...kad se to bude desilo drzava srbija ce krenuti krupnim koracima napred....kako su sada na politickoj sceni iskljucivo licni interesi bez jasno definisanih nacionalnih interesa----svi politicari da bi odbranili svoj licni interes pred narodom kriju se iza floskule nepostojeceg nacionalnog interesa.....

najveci problem nase drzave je taj sto nije definisala svoj nacionalni interes...kad bude definisala svoj nacionalni interes i u skupstini postigla koncenzus...ostaje joj samo da iznedri vodju koji je spreman po svaku cenu da svoj licni interes podredi nacionalnom interesu...kad se to bude desilo drzava srbija ce krenuti krupnim koracima napred....kako su sada na politickoj sceni iskljucivo licni interesi bez jasno definisanih nacionalnih interesa----svi politicari da bi odbranili svoj licni interes pred narodom kriju se iza floskule nepostojeceg nacionalnog interesa.....
Треба сазвати Свесрпски Конгрес и на њему прокламовати националне интересе Србије. Ми сада немамо дефинисане националне интересе тако да и немамо стратегију наступања на светској политичкој сцени, што није добро ни за један народ поготово за народ који се налази у оваквој ситуацији као ми.
Наравно неће свако благонаклоно гледати на националне интересе Србије, јер се косе са њиховом стратегијом посредног наступања на просторима Балканског полуострва, али што пре прокламујемо националне интересе као народ лакше ћемо се снаћи у вртлогу светских дешаваља.
Основни проблем је што тренутно немамо здраву елиту која би тај национални програм прокламовала али ми је као народ морамо изнедрити ако хоћемо да опстанемо на овим просторима.

Recimo, taj nacionalni interes Hrvata se uopste ne poklapa sa licnim intersima Hrvata i to ne moze dugo da traje. Ljudi na kraju SHVATE.

Nikako nije cilj ugostitelja u Hrvatskoj da im Srbi ne dolaze kao turisti.

Itekako im je to cilj.

Boli uvo nekog NORMALNOG Hrvata da li je Hrvatska nezavisna drzava ili nije!

Sta on LICNO ima od toga??? Nista! Ama bas nista!

Ali, ima licno od toga da li su mu sve sobe izdate ili nisu. To vec udara po dzepu...

Ili nekog seljaka u Slavoniji boli uvo da li je HDZ na vlasti u Zagrebu....Njemu je vazno da dobije jeftino djubrivo i da skupo proda svoj proizvod...

(Da ne bude zabune: ovo se isto odnosi i na Srbiju!)

Овај пример ти је контрадикторан.

Кажеш , није сељаку битно која је странка на власти.

Али пошто му је важна цена ђубрива, за њега је итекако важно која власт му је такву цену обезбедила, или ће обезбедити.Значи није баш да га боли уво.

А још мање мислим да вас боли уво за то, да ли вам је држава независна, или не.

Нарочито после песме "Данке Дојчланд".

Cesto se ovde cuje rec "nacionalni interes".

Ja ne znam sta je to ustvari ?

To mi mirise na interes jedne (male) grupe ljudi koja drzi vlast, pa objasnjava onoj drugoj, mnogo vecoj grupi, kako je to ustvari i njen LICNI interes...A oni gotovo nikad nisu u korelaciji....

Zato nacionalni interes treba da bude ispred licnog interesa ?

U cemu se on ogleda, odnosno KAKVE KORISTI obican mali covek ima od "nacionalnog interesa"?

Nije ni čudo što ti kao ljubitelj ********* ne znaš šta je to nacionalni intres...

Nacionalni interes sigurno nije dići se protiv nemačke zbog toga što je napala sovjetski savez...

Kada licni identitet ne postoji ,lako ga zamenjuje grupni......

ili kad nemas pojma ko si io sta si kao licnost potreban ti je grupni identite da bi bio NESTO....

Ja ne mogu da kazem "pobedili smo" kada kosarkasi pobede nekog,jer nemam pojma sa kosarkom.
Ja nikoga nisam pobedio.....

To isto vazi za interese
Moj je interes da zivim u zemlji u kojoj nema fasizma i "idiotizma"....
ili se bar sankcionise....

Sve sto je jednom nastalo jednom ce i nestati.Tako ce biti i sa nacijama u jednom duzem periodu.Evropa moze slediti primer SAD-a,Brazila i drugih.
Evropa je dugo bila klanica naroda,a Balkan je i sada to,jer moze eksplodirati.
Normalno, nista ne treba raditi nasilno.To su slozeni i dugi procesi.
Valjda je bilo dosta deljenja i ratova.Uostalom Evropa ako se ne ujedini postace sporedan igrac u svetu.
No,mislim da ove price treba obavezno prenositi van granice nase zemlje.Tek onda mogu imati pravu tezinu.

Треба сазвати Свесрпски Конгрес и на њему прокламовати националне интересе Србије. Ми сада немамо дефинисане националне интересе тако да и немамо стратегију наступања на светској политичкој сцени, што није добро ни за један народ поготово за народ који се налази у оваквој ситуацији као ми.
Наравно неће свако благонаклоно гледати на националне интересе Србије, јер се косе са њиховом стратегијом посредног наступања на просторима Балканског полуострва, али што пре прокламујемо националне интересе као народ лакше ћемо се снаћи у вртлогу светских дешаваља.
Основни проблем је што тренутно немамо здраву елиту која би тај национални програм прокламовала али ми је као народ морамо изнедрити ако хоћемо да опстанемо на овим просторима.

upravo sam i sam hteo ovo napisati u narednom postu....tako sad nema potrebe se ponavljati sve si rekao...

Cesto se ovde cuje rec "nacionalni interes".

Ja ne znam sta je to ustvari ?

To mi mirise na interes jedne (male) grupe ljudi koja drzi vlast, pa objasnjava onoj drugoj, mnogo vecoj grupi, kako je to ustvari i njen LICNI interes...A oni gotovo nikad nisu u korelaciji....

Zato nacionalni interes treba da bude ispred licnog interesa ?

U cemu se on ogleda, odnosno KAKVE KORISTI obican mali covek ima od "nacionalnog interesa"?

Видиш..проблем се и јавља када лични интерес нију у правцу са националним.
Људи(Срби) су пре имали свест да све што раде , раде у СЛАВУ СРБИЈЕ..као што можемо приметити код наших истакнутих научника, песника и уметника...који су своје животе и каријере били спремни да одбаце у СЛАВУ СРБИЈЕ...док данас на жалост то је све мање случај...али код научника и других интелектуалаца јесте још увек слава Богу...

Back