НАЦИОНАЛИЗАМ

Ne mogu da zamislim da igde postoji veci fanatik i sektas od tebe, vadis se na Hrista koji je 2 hiljade godina sinonim za sve dobro i mir u svetu, a ti siris mrznju, nacionalizam, sovinizam i fasizam, takvih ekstrema ima jako malo.

Pretpostavljaj i dalje.

I ovo govori osoba koja i u najudaljenijim galaksijama pronalazi vekovne antisrpske zavere, tamo gde ni "Hubble" ne vidi nista :lol:

Samo odgovaram na komentare stari komunisto Mito, Tito je neizbezan predmet diskusije kad je nacionalizam u pitanju, jer kao najveci borac protiv istog, vecita je meta kukavica - nacionalista koji su iz straha i koristoljublja u njegovo vreme bili u partiji, a danas su "hrabri"...

Tito je jedini koji je sa uspehom gusio zlo nacionalizma, kako nema veze sa temom?

Ахахаха... ево ово болдовано сам издвојио као ТВОЈУ ИСТОРИЈУ БОЛЕСТИ... заиста невероватно какве све конструкције у лобањи може да направи онај који је "тиква без корена". Теби нико није крив што ти стицајем животних околности не можеш да кажеш које си националности - па зато одбијаш национално и ******иш пропалу комуњарску идеју о интернационализму. Интернационализам НЕ ПОСТОЈИ, тога нема - жао ми је што ти то није јасно. А и да постоји - са друге стране МОРА ПОСТОЈАТИ И СЛОБОДА ИЗБОРА - а не крвави црвени диктат.

НАЦИОНАЛИЗАМ је пре свега љубав према своме народу, то је традиционализам у најбољем смислу те речи, поштовање предака, историје, вере, културе и стваралаштва, језика, писма...једном речју то је чување онога што смо наследили од предака и преношење ИДЕНТИТЕТА на потомке.

Национализам у себи нема мржњу, јер ако постоји мржња то је шовинизам.
Ако ја, нпр. навијам за "Звезду" - не значи да мрзим "Партизан"... него само да ове прве волим. Али, испеглане вијуге у твојој сивој маси не могу примити нити схватити да је национализам нешто сасвим природно.

У својој немоћи да пронађеш себе и сопствени идентитет - почео си да вређаш на најгори начин пришивајући свакоме који ИМА СВЕСТ О СЕБИ САМОМЕ најгоре "епитете" из широког арсенала комунистичких пропалица. Али, хвала Богу, то време ипак пролази и део историјске срамоте нашега народа полако пада у заборав.

Чињеница је, додуше, да су се управо комунистичке пропалице ПРЕМОТАЛЕ и одједном придружиле Западној аждаји НСП јер су и у њиховој политици агресије и окупације ради исисавања ресурса свих врста видели остварење својих патолошких жеља О УНИШТЕЊУ НАЦИЈЕ на чему су узалудно уз безброј злочина радили 60 година.

Ниси ти мене увредио него оне киоји су напредовали у национализму, Хрватска, Словенија, БиХ, Македонија и Црна Гора. За Шиптаре још није утврђено али су на добром Титином путу, и све на рачун Срба, а не Срба комуниста ни Срба националиста. Њих комунизам више не интересује него их само интересује да Србе истерају из своје средине, а ти још увек очекујеш да ће се братство и јединство вратити.

Medju normalnim ljudima bratstvo i jedinstvo nikad i nije nestalo.

То очекују и они али кад Србе сведу све у Београдски Пашалук. Не знам како можеш говорити у име свих народа. Док ви по Србији пљачкате једни друге, у другим републикама се отишло далеко напред. Док ви одржавате кућицу у цвећу и носате штафете, и сакривате злочине и гробове, други направише аутопутеве и друге објекте. Зато се тамо не може напредовати, а не зато што су тобоже националисти на власти, а већ сам рекао да ови националисти немају ни н од националиста.

Da te pitam, ko je sagradio sve od 1945 do 1990? Toliko...

Имаш доказ о мудростима тих што креирају националну политику у закону за диаспору. По том закону ако Мађар, Хрват или Шиптар живе у иностранству на још увек југословенском пасошу, они се сматрају српска дијаспора, а ја пошто сам политички избеглица немам право ни да подигнем пасош за који сам већ уплатио још у прошлом веку. И ти ту власт називаш националистичком, ваљда по оном познатом рецепту ко није са комунистима тај је антикомунистички шљам, зликовац , фашиста , нациста, четник, усташа, и никад ми није било јасно зашто у ту екипу никад не убројите и балије и Шиптаре. Да ли сам некога заборавио? Или погрешно цитирао?.

Ne pravim razliku izmedju nacionalista, i kad spomenem tu rec mislim na sve, od Vardara pa do Triglava.

Ахахаха... ево ово болдовано сам издвојио као ТВОЈУ ИСТОРИЈУ БОЛЕСТИ... заиста невероватно какве све конструкције у лобањи може да направи онај који је "тиква без корена". Теби нико није крив што ти стицајем животних околности не можеш да кажеш које си националности - па зато одбијаш национално и ******иш пропалу комуњарску идеју о интернационализму. Интернационализам НЕ ПОСТОЈИ, тога нема - жао ми је што ти то није јасно. А и да постоји - са друге стране МОРА ПОСТОЈАТИ И СЛОБОДА ИЗБОРА - а не крвави црвени диктат.

Ako mora postojati sloboda izbora, zasto onda osudjivati one koje biraju da ne mrze? Jer to upravo radis.

НАЦИОНАЛИЗАМ је пре свега љубав према своме народу, то је традиционализам у најбољем смислу те речи, поштовање предака, историје, вере, културе и стваралаштва, језика, писма...једном речју то је чување онога што смо наследили од предака и преношење ИДЕНТИТЕТА на потомке.

Национализам у себи нема мржњу, јер ако постоји мржња то је шовинизам.
Ако ја, нпр. навијам за "Звезду" - не значи да мрзим "Партизан"... него само да ове прве волим. Али, испеглане вијуге у твојој сивој маси не могу примити нити схватити да је национализам нешто сасвим природно.

Ako ovim zelis da kazes kako ne mrzis Hrvate, Albance, Muslimane, Madjare itd...mogu samo da te pohvalim. Dakle treba praviti razliku izmedju extrema i onih koji to nisu u nekom narodu zar ne? Jer sve suprotno od toga je sovinizam. Volis i cenis svoje, ali ne mrzis tudje. To je nacionalizam.

У својој немоћи да пронађеш себе и сопствени идентитет - почео си да вређаш на најгори начин пришивајући свакоме који ИМА СВЕСТ О СЕБИ САМОМЕ најгоре "епитете" из широког арсенала комунистичких пропалица. Али, хвала Богу, то време ипак пролази и део историјске срамоте нашега народа полако пада у заборав.

Dokle god postoje kapitalizam i razno-razne demokratije, ideja i potreba ljudi za komunizmom nikad nece nestati. Dokle god postoje krize, ljudima ce nedostajati "crvena diktatura", i varas se ako mislis da to nestaje, naprotiv, vraca se, mozda ne u onom extremnom obliku kao u CCCP-u, ali se istok i zapad opet polako bude.

Чињеница је, додуше, да су се управо комунистичке пропалице ПРЕМОТАЛЕ и одједном придружиле Западној аждаји НСП јер су и у њиховој политици агресије и окупације ради исисавања ресурса свих врста видели остварење својих патолошких жеља О УНИШТЕЊУ НАЦИЈЕ на чему су узалудно уз безброј злочина радили 60 година.

Znas jako dobro da to nije istina, mislim na to o premotavanju, jedan pravi komunista ce uvek ostati veran osnovnim nacelima svoje partije, jedno od njih je bratstvo i jedinstvo, a ljudi o kojima pricas su oduvek bili nacionalisti, karijeristi kako god, jer oni menjaju uniforme, znamo to i iz iskustva iz WWII zar ne? ;)

Титини робови. А он не само да им није помагао него је и одмагао, трошећи огромне паре на левичарске ратове и сабирања несврстаних, уместо набавке потребних техничких срестава за изградњу. Сећам се случаја изградње Ријечког силоса кад су од Италије изнајмили дизалицу и због нестручне радне снаге запалили је и платили поправак више него што је нова коштала.

Титини робови. А он не само да им није помагао него је и одмагао, трошећи огромне паре на левичарске ратове и сабирања несврстаних, уместо набавке потребних техничких срестава за изградњу. Сећам се случаја изградње Ријечког силоса кад су од Италије изнајмили дизалицу и због нестручне радне снаге запалили је и платили поправак више него што је нова коштала.

Takve price sa dizalicama se svaki dan desavaju svuda po svetu, jel to merilo uspesnosti jednog sistema? Ako je uopste istina...

Sta je sa omladinskim radnim akcijama gde se dobrovoljno islo? Koliko su one kostale? Ljudi su SEBI gradili, ne Titu i partiji.

Tito je zemlju izgradio, nacionalsti su je srusili.

Nesvrstani su bili mirnodobski pokret, za razliku od NATO i Varsavskog pakta, u njemu nije bilo bas nista lose.

Koje silne levicarske ratove je Tito finansirao?

трошећи огромне паре на левичарске ратове и сабирања несврстаних, уместо набавке потребних техничких срестава за изградњу.

SFRJ je proizvodila brodove, velike tankere, kompletna vojna industrija, sve od metka pa do velikog patrolnog broda, firme poput "Rade Koncara" i sl, "Crvena Zastava", traktori i kombajni, prehrambena industrija, jedna od 11 zemalja sveta koja je proizvodila podmornice, "Gorenje", "SOKO" Mostar, Aluminijski kombinat, rafinerije nafte, da nastavim?

Kako je to bilo moguce bez sredstava za izgradnju za koje kazes da ih nije bilo?

Није потребно трошти време теби објашњавајући, јер ти не верујеш него оно што си прочитао, а где? То се лако може одгонетнути.

Kao i obicno, izjavis nesto bez mogucnosti da argumentujes, kazes da su narodi bili robovi, da su samo retki ziveli dobro, da su SFRJ pasosi bili skupi jer ih je bilo tesko dobiti (:dash:), da je Tito finansirao levicarske ratove, pokret nesvrstanih ti smeta (zasto?), da su USA i zapad PRISILJAVALI Tita da im salje svoju radnu snagu (:rotf:), da su "robovi" dobijali radne i boravisne dozvole u inostranstvu pod uslovom da se po isteku ugovora vrate (zasto je onda stotine hiljada ljudi I DALJE dobivalo produzenje pasosa iako je u njima stajala zalepljena boravisna viza sa naznakom "neograniceno"?), govoris da je moja familija uzivala bozanske privilegije iako ne znas ni jedan jedini - najmanji detalj o bilo kome od njih, govoris kako i zivotinje mrze (:sad2: da je tako ljudi bi nestalo jos onda dok su se preobrazavali iz majmuna u coveka), govoris da je Srbija bila najmanje parce u SFRJ (:eek:), da su svi koji su pokusali da putuju van SFRJ bili ubijani, na smrt zlostavljani (:eek::eek::eek:), govoris kako nacionalizam nema nista zajednicko sa nacizmom (koji u u svom pravom nazivu pocinje sa "nacional" :mrgreen:), ima tih bisera jos puno, ovo je samo povrsna analiza onog sto sam se u prvi momenat setio, I NI JEDAN JEDINI DOKAZ ILI ARGUMENT, vrhunac je tvoja tvrdnja kako sam ja "negde procitao" za sve one firme i za sve ono sto sam napisao da je SFRJ proizvodila, i kao "ja znam gde", IZVOLI PA DOKAZI DA GRESIM, meni nije problem ni da postavljam slike, ali vec vidim da ces i za jednu fabriku municije u Bosni u kojoj je radilo desetine hiljada radnika, reci da je komunisticka propaganda i fotomontaza.

Na moje pitanje ko je sagradio sve od 1945 do 1990 odgovaras "Titini robovi", a onda odmah posle kako Tito nije obezbedio sredstva za izgradnju, pa kako su onda "robovi" radili? Poput onih egipatskih sto su pravili piramide?

U svojoj nemoci da bilo sta dokazes toliko si puta demantovao sam sebe, i iako znas sta je istina ne zelis to sam sebi da priznas.

Back