Национализам

joj ala se vrtimo u krug...nas dvije..pa valjda masa bira vodje..a ne vodje masu..masa bira svoje politicko rukovodstvo ..ali biti ce da je problem u demokratiji,,kao sto moja mama kaze..demokratija je vladanje glupave vecine nad pametnom manjinom...posto je dokazano da je vide glupavih nego inteligentnih na ovome svijetu...prema tome jedini spas vidim u prosvjetljenju i obrazovanju mase..sto vise inteligencije ..sto manje glupavih..omjer se mijenja ..pa tako automatski dolazi i inteligencija na vrh...zivi bili pa vidjeli..:lol:
Маса бира од оног што јој се - нуди.

То ти је слично оном као кад кривиш масу што слуша шунд музику, или се то правда оним: "народ то тражи".

Наравно да "тражи", кад му није истински понуђена права алтернатива.

А при том, они што су с инструментима моћи у рукама, "испирају мозак".

А где је елита, где држава, да води праву политику против шунда?

Може, на врло суптилан начин, да потисне шунд. Да форсира праву уметност.

Медији су врло моћан инструмент.

Али је проблем што - неће, или је немарна.

Ne, nije tačno. Ne postoji razlika između Srba ili Francusza.
naprotiv.
Ono što si ti naveo kao pozitivan nacionalizam, on je svuda takav, pa i u Srbiji. Ono drugo što si naveo kao mržnju, Balkanski nacionalizam, to nije nacionalizam, već- Šovinizam.
Pa ko je sta rekao o Francuzima i Srbima? Stvar zapadne propagande je to da ako se deklarises kao Srbin da si odma' neki divljak, primitivac, da su i srpska djeca od 4 god. naoruzani kamama i bombama, a stvarnost je drugacija. Srbi nisu nista manje "evropskiji" od Francuza, naprotiv, pogledajte geta imigranata po periferiji gradova sirom "la noble France". A u stvarnosti, kad pogledas oko sebe, ima nenormalno puno onih, ja kazem bolesnih nacionalista, a ti sovinista.....a to je isto, i oboje je tacno! 8-):-D

Ма поента је то што ако кажеш да си Србин, одмах добијеш етикету-националиста, ово, оно........

Ево ако не верујеш на www.youtube.com, на неком клипу остави коментар да се поносиш што си Србин и погледај шта ће да ти пишу, а онда када им мало приближиш ствари (ретки су ни који хоће да се упусте у разговор кажу, еј па ми нисмо чули ништа од тога што нам ти причаш!)

Е сад мене је док сам поставао ову тему занимало шта је то националиста, јер људи који немају добро мишљење о твом народу ти то кажу-значи увреда. Сад са неке друге стране мени је логика говорила то је човек који воли своју нацију, па како то онда може бити увреда?
То је једини разлог због које сам је отворио, али видим да се на њој исказују доста супротни ставови које нисам разматрао, па зато молим администратора, модрартора да је не брише или закључава. (опростите ако сам погрешио, не знам за шта је задужен администратор, а за шта модератор)

ej norma bas si mi simpa..ali vrijeme je za spavanje..netko ovdje mora sutra i da radi..:wink:

laku noc ti zelim..

mozda nam do sutra padne sto novo na pamet...mada je u biti vec sve receno..mozemo samo jos da kitimo..:lol:
Хвала. :)
Ово је био доиста интересантан разговор, јер је и тема генерално интересантна и сложена.

А, стварно, што кажеш, треба да се ради, премда је мени рачунар ионако заправо стално "радно место", где мало радим нешто "озбиљно", мало "сврнем" на форум.

А поготово, што је управо ова тема, као и она о помирењу, индиректно, на неки начин везана и с рукописом на коме управо радим, па ми је и тако користила (али, о том потом, можда).

И ево, баш идем опет да тамо "дотерам" неке ствари. 8-)

Лаку ноћ и теби! :)

@Norma Kampl
U redu, i da prihvatim tvoj stav da ne postoji iskonska mržnja među narodima. Ali je očito da postoji OGROMNA MRŽNJA.
Dovoljan je samo WW2. Onakvo svirepo,krvoločno i monstruozno ubijanje naših sunarodnika, od koga su se zgražavali i nemci i italijani??? Takmičenja ko će više da zakolje srba za 1 sat?! Ko će više da dočeka bačenu decu uvis na nož, ko će više da razbije dečjih glava o zid!!! Pa Hrvatska je jedina zemlja u istoriji čovečanstva koja je imala konc-logore isključivo za decu!!! O ostalim zločinima ne treba da elaboriram. Samo ta dešavanja iz tog vremena su dovoljna da daju odgovore na sva pitanja.
Istrebljavati pripadnike jedne nacije na prosto ne zamislive monstruozne načine normalnom ljudskom umu, pokazuje da kod pripadnika jedne nacije (hrvata), ne postoji iskonska mržnja prema srbima. Postoji samo - patološka mržnja. Možda je ona još gora.

Strašno i istinito.

Iako mi je mržnja strana emocija, dovoljno je da pročitam ovako nešto, da se podsetim činjenica, a to jesu činjenice i u najmanju ruku da prema "njima" gajim nepoverenje...ko te jednom izmanipuliše , povredi i prevari - on je loš...ko to uradi dva puta - sam si kriv što si mu to dozvolio.

Nisam nacionalista...ili jesam...zavisi od definicije. Ali jesam patriota, što u mom slučaju znači da volim i poštujem svoju zemlju, njen narod i naciju.

Toliko od mene....a sad odoh i zarađivati, jerbo mi komp služi i za te "radnje", što me ne čini pametnijom u odnosu na druge ovde...svakako....:lol:

ја мислим да наионализам значи волети нацију-народ коме припадашизнад вега осталог, ако је то тако што је појам националиста погрдан? Или национализам пак има неко друго значење?

Назив није погрдан,али је медијским путем намерно упрљан,подсмеван,изједначен са фашизмом и нацизмом и проглашен непожељним из разлога што се не уклапа у процес стварања новог светског поретка.Јер,осећање припадности и љубави(или поштовања) према свом народу(нацији) је,данас,основ за Богом дато вечно осећање потребе за слободом.А,слобода је оно што треба свести на минимум у том процесу глобализације.
То је суштина.

Back