nacija - Jugosloven

Jerry Ropero:
moje sausesce svim jugoslovenima . meni je drago sto je ta jugoslavija krepala jer su srbi od nje imali samo stete i nikakve koristi.

Je l to izjavljujes saucesce Ratku Mladicu?

Podseticu te da je taj zlikovac i picketina sebe predstavio kao Jugoslovena u jednom od popisa stanovnistva u SFRJ.

Pa Ratko je oduvek bio jugosloven i ********* koji je sidao kokarde dobrovljcima u Kninu jer su za njega bile "fasisticki simbol" zato ga i vole radikali i Seselj je za sebe govorio na partijskim sastancima u Sarajevu da je "izvorni lenjinista "

Obersturmfuehrer:
ne, malo je samo da se podelimo na hrvate i srbe...
ja mislim da treba da se podelimo i po grafodovima i opstinama u kojima zivimo...
sta kazete na to?

..subotica se vec odvojila.....kada udjes u opstinu na radiju ne moze da se nadje stanica na srpskom....udji u olupinu i zahuktaj malo pneumatike do gore.....imaces sta da vidis

Dve pricice:

Kaze meni jedna bibliotekarka, inace najogavnija komunistica, - kinja, sta li, kako je u Jugoslavji, ovo, ono, sve bilo najbolje. A onda se usudi da kaze:

- Za mene je Jugoslavija svetinja.
- A za mene je Jugoslavija psovka. Ako vam je tako dobra, sto ne odete u nju?
- Pa nema je vise, fasisti je razbili.
- Tacno tako. Idite u to nista.

Inace sad je fanaticna pravoslavka… izgubljena dusa, potpuno.

A druga je od mog kuma, odlicnog coveka i normalnog patriote, ogorcenog na srpske gluposti i podele, kad je pokusao da objasni kako je njegovoj porodici pre raspada izgledala Srb i Yu.

Bili smo ponosni na nasu baku Srbiju i bila nam je draga, ali smo hteli da budemo sa dobrom namontiranom devojkom Jugom. Sad kad nas Yuga ostavi, ne mozemo da verujemo da nam je ostala samo baba Srba.

Eto, to je potpuna tragedija, sto su neki ovde sasvim, po meni, dobro ilustrovali. To jugoslovenstvo je toliko promenilo srpski identitet da ce nam trebati decenije da se opet samoorganizujemo i dogovorimo. I sami smo krivi zbog toga, jer nam je elita to htela, a narod nevoljno, pa kasnije dosta voljno pratio. Ja radim na tome koliko god mogu, ali se to biti skoro nemoguce zbog cvrste opozicije 1) nekih, kojih ima puno i na ovom forumu, koji nikad nece moci da se zadovolje onim sto oni smatraju “babom”, a nas “babo_epcima” i silno nas zahebhavau zbog toga, a mene nekako pogadja ta njihova tuga zbog nemanja vece celine, pa se hvataju za tu EU, ocajnicki, stvarno ih istinski zalim zbog tog apatridnog odnosa prema svemu. A iz te njihove nemoci izbija silna zloba. A tu je i problem drugih 2) koji su promenili dres i uspeli sebe da ubede da su cisti Srbi, a zapravo glasaju za radikale koji su cisto, ali cisto jugoslovenstvo, po sklopu, po razmisljanima, po svetonazoru, samo premazano laznim srbovanjem. A iz toga isto izbija silna zloba. Da li bi Srbin ikad pocinio bilo sta u Srebrenici, pa makar bilo i hiljadu pobijenih tamo ukupno? Nikad, to moze samo Jugosloven, kao Mladic. Lazovi i prevaranti, koje jadan narod velica. Iz tog nesrecnog rata i Srpske, najveci patriota je bio Nikola Koljevic, koji joj je i dao ime, a kad je video sta se desilo, covek je pocinio samoubistvo, jer nije mogao da zivi sa sramotom blacena naseg casnog imena, najcasnijeg na Balkanu.

Poneki put kazem da je problem Srbije dobri ljudi sa losom ideologijom i losi ljudi sa dobrom ideologijom.

Sad nam predstoji tezak posao osmisljavanja Srba, Srbije i Srpstva na duzi rok. Kako ujedinite one dve struje koje opisah gore? Treba ostaviti Jugoslaviju proslosti, treba biti strasno ponosan jer smo narod koji se dobrovoljno zrtvovao za visi ideal, ali sad treba voleti svoju deci vise, ostaviti ideale, i graditi Srbiju i praviti pare. EU ce doci sama od sebe.

Упалим ХРТ тамо некаква емисија (заборавих име) са темом "Да ли Хрватска може бити маћеха неким грађанима", прича неки Петар Прерадовић у црном, жали се како га држава РХ не **** ни два посто, како људи за њега мисле да је праваш (ХСП-овац) јер стално носи црно а није због тога, он је ХДЗ-овац од првог дана правда се, већ зато што му син ради у фабрици која само прави црно, онда се жали на неку тамо Минхенску јединицу, како је он ратовао за усташку творевину док су се неки шепурили након примирја и повратка из Минхена. Већ почињем да сажаљевам човека, јесте да је Хрват али му је прича тужна... онда ме тип обара с ногу, он је Србин (океј, Прерадовићи банијски су историјски били ***** невиђене), ожењен Српкињом, и синови су му Срби и били у ЗНГ-ХВ, дакле убијали друге Србе да би се доказали... у том моменту губим сваки осећај сажаљења према њему, псујем на глас телевизор и желим му да цркне, гаднији ми је као Србин (с обзиром шта је све урадио против свог народа) него као Хрват ХДЗ-овац и учесник у агресији над Крајином...

Закључак, нико не воли издајице, наравоученије за Југословене...

Oputne-Rudine:
Упалим ХРТ тамо некаква емисија (заборавих име) са темом "Да ли Хрватска може бити маћеха неким грађанима", прича неки Петар Прерадовић у црном, жали се како га држава РХ не **** ни два посто, како људи за њега мисле да је праваш (ХСП-овац) јер стално носи црно а није због тога, он је ХДЗ-овац од првог дана правда се, већ зато што му син ради у фабрици која само прави црно, онда се жали на неку тамо Минхенску јединицу, како је он ратовао за усташку творевину док су се неки шепурили након примирја и повратка из Минхена. Већ почињем да сажаљевам човека, јесте да је Хрват али му је прича тужна... онда ме тип обара с ногу, он је Србин (океј, Прерадовићи банијски су историјски били ***** невиђене), ожењен Српкињом, и синови су му Срби и били у ЗНГ-ХВ, дакле убијали друге Србе да би се доказали... у том моменту губим сваки осећај сажаљења према њему, псујем на глас телевизор и желим му да цркне, гаднији ми је као Србин (с обзиром шта је све урадио против свог народа) него као Хрват ХДЗ-овац и учесник у агресији над Крајином...

Закључак, нико не воли издајице, наравоученије за Југословене...

nego,kako moze Hrvatska da pravi "agresiju" na SVOJU vlastitu teritoriju?

ako igrom slucaja karikature,tj. tzv.dobrovoljci sv.cara lazara "oslobode" kosovo,
da li ce i oni biti agresori ili osloboditelji.

molim?

xam:
nego,kako moze Hrvatska da pravi "agresiju" na SVOJU vlastitu teritoriju?

ako igrom slucaja karikature,tj. tzv.dobrovoljci sv.cara lazara "oslobode" kosovo,
da li ce i oni biti agresori ili osloboditelji.

molim?
Ne moraš da moliš, Hrvatska je imala pravo da povrati svoju teritoriju, ali nije imala pravo popaliti hiljade kuća, najuriti ili ubijati ljude. A da je upravo to bila namera tadašnje hrvatske vlasti, dokaza ima mnogo.

Back