Da, kako da ne od a priori kažnjavanja psihički bolesnih ljudi do eugenike.Ako bi tako nastavili dokle bi stigli ,do fizičkog izopštavanja crvenokosih ljudi?
A zasto da njih izopstimo? Mesas babe i zabe. Po koga su oni opasni? U ovoj temi je primer jasan, ne rasplinjuj se...
Taj proces ne funkicioniše tako.Niko sa sigurnošću ne može da zna da li će takva osoba biti opasna po okolinu.
Znaci, ajd da ga pustimo pa da vidimo hoce li ponovo da ubije devetoro?
Osim toga često su namere takve osobe suicidnog karaktera.
Pa nekako mu bas ruka zadrhtala kad je hteo sebe da ubije, a?
Kao što je Elle rekla rešenje je u edukaciji.Eto izvlačim patetičnu kartu da li bi takav postupak primenio na člana tvoje porodice?Verovatno da ne bi.
A zasto ne bi? Daleko bilo da se to desi, i daleko od toga da bi mi bilo svejedno, ali je ovo ipak neka jeziva stvar. Pa pobio je nevine ljude, otkud znam da na spavanju nece sutra i mene?
I da ja tebi potegnem patetiku: a sta da je neki takav manijak tebi ubio oca, majku, brata? Oprostila bi mu, a?...
I pitanje je da li si ti na nivou takvih osoba ili možda čak i nižem,jer bi ti svesno zalažeš za neku vrstu linča.
Totalno promasena konstatacija, a gore sam ti naveo i zasto. Ili bi mozda ti da odes do Jabukovca pa da objasnis porodicama i prijateljima zrtava kako bi trebalo da predju preko toga? Hvala Bogu pa mi se takve stvari nisu desile, a ni tebi, jer sam apsolutno ubedjen da bi (pu-pu-pu, daleko bilo) drugu pesmu pevala da se neko od tebi dragih nasao tom manijaku na nisanu...
Cini mi se da me nisi najbolje razumela: govorio sam prvenstveno o extremnim slucajevima, kristalno jasnim, kao sto je ovaj. Da li iko moze da da neki razuman argument za ovakav sulud cin? Jednostavno, po kratkom postupku ovakve stvari... pa makar to bili i clanovi porodice. Covece, ubio je devet ljudi, svi videli, sam priznao!!!
Ne kazem da treba ici po redu i ubijati, vec, U OVAKVIM SLUCAJEVIMA, kratak postupak, kao sto je i on presudio drugima.
I dalje tvrdim da u ovakvim slučajevima ima krivice i novinara lešinara.Unose paranoju među običan narod ne nazivajući stvari pravim imenom kao što sam rekla radi senzacionalizma.