Na šta najviše trošite na putovanjima?

Ni na sta posebno. :)
Mislim,u svemu nabrojanom sam skromna u troskovima.
Mozda jedino na neke izlete ili ulaznice za nesto.
mislim da sam i ja do sada najvise trosila na te izlete, atrakcije...uvek sam gledala da vidim sto vise mogu kada sam vec tamo negde, cesto zanemarujuci vreme odmora....ili je bilo kombinovano ali ti izleti su mi definitivno bili najskuplji...ako izuzmemo avionske karte :D

Na sva putovanja koja sam isla , isla sam u "jeftinoj" varijanti.Nikad nikakav luksuz.
Obicno je to bila duga voznja busom,skroman ili osrednji smjestaj,prosjecna hrana...skroman soping...ali ne zalim. :)

U Spaniju sam recimo putovala u busu,36 sati bez nocenja usput.Bila je to studentska ekskurzija.Ne znam sad da li bih mogla tako.

takodje, nisam previse trosila na smestaj, hranu i tome slicno...mislim ne racunam poslovna putovanja...ali zalim za kvalitetnim stvarima koje nisam kupila i koje su tamo negde jeftinije nego kod nas...
kao sto je svila, biseri, opali...1 komad, 1...ali vredan...mislim nije da mi fali ali...kada pomislim na tu prelepu, divnu svilu....meku i prozracnu i super jeftinu...ne znam sta mi bi pa je nisam kupila...a najverovatnije nikada vise necu tamo...

Najvise na benzin jer putujem motociklom i pravim prosecno po turi oko 1500-2000 km.
Smestaj nije skup jer uzmem apartman pa kad podelimo troskove to je ok a hranu i ne racunama ali svuda padnu neki cevapi kao omiljeno nam jelo.
20200901_184828_IMG_1094.JPG

Na smestaj i hranu. Retko kombinujem odmor putovanja i soping. Skoro pa nikad.

Takodje...mozda i pazarim nesto usput, ako me bas privuce ili je vreme lose pa se sklonim od kise ali namenski retko.
Na putovanjima volim da potrosim na udobnost, da mi je hotel zgodno postavljen, ulaznice kupljene i pored znamenitosti volim da sedim u kaficima i posmatram svet koji promice.
Volim i knjizare!

Back