Na šta mirišete danas?

Ja danas na:

AquolinaChocolovers.jpg

Danas naprskala poslednji put: B.U. Icy :mrgreen: Konacno sam potrosila.
Ova toaletna voda mi je trajala najduze do sada.... nisam htela da izbacim, ali mi se ne dopada miris uopste -
Mirise(m) na najobicniji sapun. A kad citam recenzije - devoljke skroz odusevljene mirisom... nije mi jasno zasto :confused:

img-thing

Poslednja izmena:
Ti se baš dobro razumeš u parfeme?

Ne baš toliko :rumenko: ali obožavam parfeme, to je jedan meni jako zanimljiv svet, kao hrana, muzika ili automobili, tu sve postoje remek dela, tako postoje i u parfemima,
ukusi su naravno različiti :)

Miris je jedan od naših osnovnih čula, svi vole da mirišu lepo i da pomirišu lepo, a opet ono što je nekome lepo ne mora znači da je i drugome privlačno.

Takođe mi je zanimljivo i to što žene i muškarci koji prave parfeme - parfemisti - prave mirise za različite dizajnerske kuće koji su na neki način veoma slični, daju tome neki lični pečat, na primer Bvlgari Black, YSL Body Kuros i Boss Botled su različiti mirisi, ali ako se malo udubite videćete da imaju tu neku zajedničku notu, što i nije čudo, jer ih je pravila isti parfemista.

Kao kad čuješ neki remix za Rijanu ili ne znam Marun5 a ti u sebi pomisliš - Hej - pa ovo je radio ili Dejvid Geta ili Arman van Helden, to je taj fazon.

Ljudi koji prave parfeme su u neku ruku umetnici, prave prava mala remek dela.To uošte nije lak posao.Neki od njih ne puše, ne piju, ne jedu začinjenu hranu čak ni na more ne idu kako ne bi pokvarili istančano čulo mirisa od kojeg naravno žive.

Kucajte na youtube BBC Perfume episode 1 - BBC Perfume episode 2 - BBC Perfume episode 3 - BBC Perfume episode 4 .
Ima 4 epizode, svaka epizoda ima 4 dela, znači BBC Perfume episode 1 part 1 of 4 pa BBC Perfume episode 1 part 2 of 4, super je dokumentarac.

Pogledati obavezno :rtfm:

Back