na putu za Emaus

Matori ljudi kao dacina mama se ne uce primerima, ali Dacha se uci primerom svoje majke,
zato kasnije mora da se dresira, jer kasni u razvoju.
Ova prica mi je poznata, ali jos ogoljenija i ruznija, a pocinje jos od obdanista....
Istina je da je dobra prica kada ljude ne delis, ali ja sam sklon da delim ljude
po vise osnova, tacnije svako mi je za sebe onakav kako sam ga video ili ga nisam ni primetio,
pa mi je reper postupak.
Tako da iako je dachina mama sirova glupacha, krivac za incident je onaj ko je ostavio dete bez nadzora,
pa je umesto peska dete moglo da se stvarno povredi.
Druga ideja koja govori o podeli prostora, svakako je jos sirovija, mozda i istinitija, ali govori o prisvajanju prava
sto je karakteristika ljudi naviklih da je njihovo sve ono sto mogu da brane i da nesto javno i zajednicko ne postoji.
Obicno se taj deo resava tako sto pobedi jaci, pa ako se ne osecas jacim bolje je ostaviti stvari kakve jesu.

Poslednja izmena:
na putu za emaus komšija je zakačio uznemirujuću poruku zadenutu na brisač mojih kola
kaže
nemoj da se qurčiš i ostavljaš svoja kola parkirana na mom mestu.
u pitanju je inače javna površina.

nisam se qurčila ali od kako su mi odvrnuli šrafove na točkovima kola ostavljam u drugom kvartu.
toliko o tome šta se dešava na putu za emaus.

Narodskim jezikom rečeno, Dačina mama je idiot koji će verovatno odgojiti idiota.
Od moći idiotske porodice će zavisit prečnik štete koju će napraviti.
A najveći idiotizam u svemu je što će otići kući i živeti u ubeđenju da su u pravu i da su "tamo nekim crvima pokazali njihovog boga".

A takvima kad se suprotstavi ispravno dete ili mama (ili tata) - mora biti posledica. A toga je širok spektar.

Poslednja izmena:

Back