Na pomolu Dayton II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Autorska tema.

Kriza u ex SRBIH pa RBIH a sada BIH je dostigla vrhunac. Blokadom na blokadu je blokiran celi sustav.
Pritisci se vrse sa svih strana i kulminirao je do tacke od koje nema povratka. Sami dajtonski ugovor je skrsen i postao nevazeci. Sve je vise ocito da je to radeno namerno kako bi se rodio....novi Dejton II. Namerno je sluden i srusen(od unutrasnjih i vanjskih faktora) trenutno ugovor kako bi bili primorani stvoriti novo fakticko stanje na terenu.

Hrvati kao vatikanci imaju uvek info iz prve ruke i uvek su najspremniji kada dolazi do novih previranja. Evo katolicka crkva BIH je upravo izbacila novu mapu preustroja BIH
Dakle to je ono ka cemu idemo.

Kakva su vasa misljenja o ovome? Na prvi pogled se cini lose ali ako malo bolje pogledamo ovo je podela BiH i to po sledecem potezu

- Ova crvena regija Banja Luka postaje dominantno srpska. Sama Banja Luka ima vise stanovnika nego celi USK i ovaj potez Drvar-Livno Uz to, Drvar, Glamoc, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo se opet vracaju pod banjalucku to jeste srpsku sferu uticaja. Vec sad Srbi cine 60%+ stanovnistva na tom teritoriju a demografski trendovi su takvi da ce za koju deceniju ciniti 90%+. Srbe ne treba brinuti cazinska Krajina jer bi to bilo slicni nesto Novom Pazaru u Srbiji. Periferna beznacajna opstina sa velikom stopom iseljavanja

- Ova zelena teritorija takode postaje dominantno srpska. Bijeljina danas ima vise stanovnika od Tuzle i ima bolje demografske parametre. Tu su jos Zvornik, Brcko i Doboj kao veci srpski gradovi. A ne treba zanemariti i Derventu, Modricu ili Prnjavor. I na ovom zelenom podrucju Srbi imaju 50%+. Plus sto vise nema price o nekom koridoru i uskom grlu Brckom. I Orasje i Odzak upadaju u ovaj dominantno srpski okrug. Koji spajanjem ce vremenom postati jos vise srpski.

- Ova zuta teritorija bi bila dominantno hrvatska. Istocna Hercegovina je demografski urusena i putno izolirana od ostatka srpskih teritorija. Tu danas zivi oko 60.000 st. i to se topi kao sneg u prolece.Na duze staze to je i tako propalo. Ne zaboraviti da sada oni granice i sa antisrpskom Crnom Gorom. Tu ima i oko 60.000 Bosnjaka ali takode sa losim demografskim parametrima. Hrvati su tu najjaci po svim parametrima i samo ce vremenom jacati svoj uticaj

- Ova narandzasta tetirorija bi bila dominantno bosnjacka. Srbi ovde Gube Focu, Visegrad, Rogaticu,Rudo, Cajnice ali to su propala mesta i tu danas zivi mozda 50.000st ako i toliko. Losi putevi, izoliranost i nepostojeca ekonomija. Mesta koja idu lagano ka nestanku. Srbi gube i Istocno Sarajevo-Pale i Sokolac ali to nisu neka znacajna mesta i tako i tako zivotare od samog Sarajeva. Ovo narandzasto bi u buducnosti bila Bosna-drzava Bosnjaka. Mozda u nekoj buducnosti uz unutrasnje/vanjske pritiske i pregovore prikace i Sandzak i to je to.

1644589967140.png

Plus za Srbe :
- Dobijaju celu Krajinu sto je 50% Bosne.
- Dobijaju tuzlanki baze i sto znaci da vise nema uskog grla i probijanja koridora preko Brckog. Ima jasna i kompaktna veza Banja Luka - Beograd.

Minus za Srba
- Gube Romaniju koja je uvek bila cetnicki kraj
- Gube Istocnu Hercegovinu ali koja i tako nestaje sama od sebe i u fazi je izumiranja

Plus za Hrvate
- Dobijaju celi Mostar to jeste jedan od vecih gradova u BIH.
- Dobijaju kompaktnu teritoriju i ako pogledamo njihov udeo u celokupnom stanovnistvu ovo je i vise nego sto bi dobili nekom silom

Minus za Hrvate
- Potpuno gube centralnu Bosnu ali tu ih je tek oko 60.000 s trendom opadanja
- Potpuno gube nadu za povratak Posavine (oduzima im se i Odzak i Orasje)

Plus za Bosnjake
- Dobijaju siroki pojas oko Sarajeva i gube taj osecaj da je granica Srbije na ulazu u Sarajevo
- Dobijaju trecu granicu sa Crnom Gorom a mozda kasnije pridobiju Sandzak

Minus za Bosnjake
- Gube definitivno Istocnu Bosnu. Iako je i danas ne drze ali bar imaju taj sentiment
- Gube tuzlanski bazen
- Gube Brcko
- Definitivno gube nado o BIH od 51.000km2+

Sta mislite o ovome. Predlog i nije tako los.
Ja bih promenio samo ovo

Bosnjacima bih dodao Konjic, Jablanicu i potez Visoko-Kakanj-Zenica-Tesanj. Tu si i tako i tako 95% Bosnjaci.
Hrvatima bi dodao sve od poteza Mostara do grada Livna(ukljucuci i grad)

I to bi bilo to

Prilozi

• 1644589510908.png
    1644589510908.png
    463,8 KB · Pregleda: 6
Sta fali ovom predlogu? Uzmi moju korigovano mapu. Mislim da je fer. Svako nesto gubi ali i dobija. Neka prebace koje selo tu i tamo. Nije problem

Nema ništa fer

Ne mogu Hrvati da dobiju ništa drugo sem zapadne Hercegovine ,a i to ako daju deo neke druge teritorije gdesu Srbi većina, recimo Baranja,Zapadni Srem i Istočna Slavonija

Хахахаха....на чему си?

Da notiramo daradi za hrvate

jer bi hrvati i opet da trguju sa srpskim teritorijama

Kakav ološ od naroda

Kažu da sada muslimani za sve što im se dogodilo sa Srbima krive hrvate

Srbi za sve šta im sedogodilo sa muslimanima krive hrvate

Zna se koje problem u BiH

Ne može onaj ko je problem da određuje pravila

Hrvati mrš iz Bosne, katolici mogu ostati

Znaci ti bi da se izvrsi podela izmedu Srba i Bosnjaka? Znaci da ovo zuto pripadne Bosnjacima. Znaci ti si za ovako nesto?

1644592228179.png

Znaci ti bi da se izvrsi podela izmedu Srba i Bosnjaka? Znaci da ovo zuto pripadne Bosnjacima. Znaci ti si za ovako nesto?

Pogledajte prilog 1100839

Zato što oni polažu veće i isljučivije pravo na BiH

Porodice moje prababe recimoimaju rođake muslimane istog prezimena sa kojima se graniči zemlja

Dakle i ako su prihvatili religiju okupatora imaju nasledno pravo, za razliku od hrvata koji kao ta etnička zajednica nikada nisu postojali u BiH

23% nek se organizuje kako hoce

Ovo dogovara Hrvatima jedino i nikome više

Nemaju bošnje sa ovim ništa

Sta fali ovom predlogu? Uzmi moju korigovano mapu. Mislim da je fer. Svako nesto gubi ali i dobija. Neka prebace koje selo tu i tamo. Nije problem
Да кољачима припадну све јаме са жртвама да их поново убијете?
Земљу која је натопљена невином крвљу ваших жртава ви би да буде ваша? Да поново у страдале јаме бацате угинуле животиње и отпад, као у врема оне скотине од Тита?

zamolila bih postavljača teme da bez potrebno nas ne bombarduje iznova i iznova ovom nakaznom mapom i time vrši svojevrsnu agresiju kako bi se ista "primila " u svesti

To što on živi od propagande to je njegov problem - nas neka ne maltretira ili ako je plaćeni oglas neka naznači

Zato što oni polažu veće i isljučivije pravo na BiH

Porodice moje prababe recimoimaju rođake muslimane istog prezimena sa kojima se graniči zemlja

Dakle i ako su prihvatili religiju okupatora imaju nasledno pravo, za razliku od hrvata koji kao ta etnička zajednica nikada nisu postojali u BiH

Ovo dogovara Hrvatima jedino i nikome više

Nemaju bošnje sa ovim ništa

Shvatam tvoj pogled a znaci li to da se slazes s ovim? Korekcije tu i tamo su uvek moguce.

Srbi gube Istocnu Hercegovinu i Romaniju ali dobijaju komplet tuzlanski bazen i celu Krajinu. I nema vise uskog grla u Brckom. A onda je tu i Knin na dohvat ruke.

Bosnjaci gube celu Krajinu, tuzlanski bazen ali dobijaju sarajevski bazen i Istocnu Hercegogovinu i trecu granicu. Sa crnogorcima.

1644592527033.png

Shvatam tvoj pogled a znaci li to da se slazes s ovim? Korekcije tu i tamo su uvek moguce.

Srbi gube Istocnu Hercegovinu i Romaniju ali dobijaju komplet tuzlanski bazen i celu Krajinu. I nema vise uskog grla u Brckom. A onda je tu i Knin na dohvat ruke.

Bosnjaci gube celu Krajinu, tuzlanski bazen ali dobijaju sarajevski bazen i Istocnu Hercegogovinu i trecu granicu. Sa crnogorcima.

Pogledajte prilog 1100848

Ne nisu moguće i zamolilabih te da odjebeš satakvim provokacijama

Svako normalan kada se zamoli za nešto ispoštuje , samo onaj poslednji gmaz insistira na nečemu

Sa srpskom zemljom neće više trgovati ni jedan katolički gmaz baš kao ni hrvatski dupeuvlakač

Да кољачима припадну све јаме са жртвама да их поново убијете?
Земљу која је натопљена невином крвљу ваших жртава ви би да буде ваша? Да поново у страдале јаме бацате угинуле животиње и отпад, као у врема оне скотине од Тита?

Pa Jasenovac, gde je pobijeno najvise Srba je u Hrvatskoj. Tako da pusti se gluposti. Gledaj sta je realno

Republika Srpska
Živorođeni / umrli / priraštaj
2020: 8.494 / 16.589 / -8.095
2021: 8.634 / 18.732 / -10.098

Minus od 18.000 u dve godine. A gde su migracije. To je rezultat nesredene situacije. Lagana ali sigurna propast.
Bolje je naci neki deal. Srediti situaciju i terati dalje. Inace je sve propalo

Ne nisu moguće i zamolilabih te da odjebeš satakvim provokacijama

Svako normalan kada se zamoli za nešto ispoštuje , samo onaj poslednji gmaz insistira na nečemu

Sa srpskom zemljom neće više trgovati ni jedan katolički gmaz baš kao ni hrvatski dupeuvlakač

Ok ali sta je tvoj predlog?

Nije.
Ako treba ratovaćemo ponovo.I ponovo.I opet.A onda još jednom.Pa isto.
I onda opet.Pa ponovo.
Koliko god treba puta. :)

Ok

Republika Srpska

Ne treba rat. Nestanak i bez rata jer je situacija zakljucana. Misljenja sam da je bolje naci deal. Meni se ova mapa cini ok. Sa onim mojim korekcijama.

Samo nezavisna Republika Srpska

Ok

Ali odmah ovde imas problem

1644593061385.png

To je samo jedan a ima milion drugih.

Pa Jasenovac, gde je pobijeno najvise Srba je u Hrvatskoj. Tako da pusti se gluposti. Gledaj sta je realno

Republika Srpska

Minus od 18.000 u dve godine. A gde su migracije. To je rezultat nesredene situacije. Lagana ali sigurna propast.
Bolje je naci neki deal. Srediti situaciju i terati dalje. Inace je sve propalo

Ok ali sta je tvoj predlog?

Kako će se hrvati i muslimani dogovoriti u federaciji nije naš problem ...

Što bi se Srbi oko toga brinuli

Po meni muslimani iamju pravo da maknu hrvate iz konstitutivnosti baš kao što su hrvati makli Srbe 1991 - ako je to moglo može i ovo

Takođe imaju pravo daproteraju hrvate iz federacije - ako su hrvati proterali Srbe iz RSK - što ne bi i njih Bošnjaci

Toje moj stav - kako će se oni dogovoriti i rešiti ne znam -

Ostale tvoje baljezgarije me ne zanimaju

Kako će se hrvati i muslimani dogovoriti u federaciji nije naš problem ...

Što bi se Srbi oko toga brinuli

Po meni muslimani iamju pravo da maknu hrvate iz konstitutivnosti baš kao što su hrvati makli Srbe 1991 - ako je to moglo može i ovo

Takođe imaju pravo daproteraju hrvate iz federacije - ako su hrvati proterali Srbe iz RSK - što ne bi i njih Bošnjaci

Toje moj stav - kako će se oni dogovoriti i rešiti ne znam -

Ostale tvoje baljezgarije me ne zanimaju
Али Хрвати су 💪💪💪
Мало реалности, али како стоје ствари ... брзо ћемо сазнати.
biglaughh.gif

Али Хрвати су 💪💪💪
Мало реалности, али како стоје ствари ... брзо ћемо сазнати. Pogledajte prilog 1100857

Sad se nešto mnogo prisećaju kako su ih saveznici "zeznuli" pa nisu sve rešili u njihovu korist

A njihova korist je značila hrvatska do Drine , Bosna sa Bošnjacima do mora

Mada i dalje se nadaju celovitoj Bosni da njima pripadne .. naravno iza su ona gamad od Švaba ..

Али Хрвати су ???
Мало реалности, али како стоје ствари ... брзо ћемо сазнати. Pogledajte prilog 1100857

Da, Ali posto ovo izbacuje katolicka crkva onda je verovatno to ka cemu idemo.
No ocisto da su Hrvati bacili fokus na Hercegovinu. U Bosni motaju kabolve. Gotovo.

Za mene je ok predlog. Samo uraditi one korekcije koje sam naveo iznad.

Ako ne ovo onda rat a tu kako ko prode

Sad se nešto mnogo prisećaju kako su ih saveznici "zeznuli" pa nisu sve rešili u njihovu korist

A njihova korist je značila hrvatska do Drine , Bosna sa Bošnjacima do mora

Mada i dalje se nadaju celovitoj Bosni da njima pripadne .. naravno iza su ona gamad od Švaba ..

Ja sam cuo da je ovaj svabo Schmidt dosao u Bosnu da stvori Hrvatima treci entitet. To je ovo guranju oko novog izbornog zakona.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back