NA KOM JEZIKU NASTAJU NAJLEPSE PESME???

hmm da, i latinski je fantastičan u pesmama (:
naročito kad ga koriste neki metal bendovi tipa haggard, therion, kamelot or epica

-slažem se! :)
-ja najviše volim pesme na engleskom, nemačkom..... ali to mu više dođe da me najviše zanimaju pesme na engl. i nem. ali mi je pre svega melodija! -jer, realno, džaba ti i text i jezik na kojem je napisam, ako muzika sama za sebe ne valja!

Na svakom jeziku mogu da budu dobri tekstovi. Sad, da li to strancima dobro zvuci...

Mada, mislim da odredjene vrste muzike ne idu. Npr. sansona na nemackom (nemacki reperi, to vec ok zvuci. Nasi nesto gore). Metal sjajno mogu da odrade Skandinavci. Sto se tice rock muzike, mislim da je tu, ipak, engleski majka. Na srpskom retko ko ume dobro da peva rock. Nekako, kao da nas jezik ne ide uz tu vrstu muzike, pa se mahom ide na neko razvlacenje samoglasnika, koje zvuci odvratno (primer: Djule Van Gogh). Jeidni koji je to mogao da odradi sa stilom bio je Milan Mladenovic.

Na svakom jeziku mogu da budu dobri tekstovi. Sad, da li to strancima dobro zvuci...

Mada, mislim da odredjene vrste muzike ne idu. Npr. sansona na nemackom (nemacki reperi, to vec ok zvuci. Nasi nesto gore). Metal sjajno mogu da odrade Skandinavci. Sto se tice rock muzike, mislim da je tu, ipak, engleski majka. Na srpskom retko ko ume dobro da peva rock. Nekako, kao da nas jezik ne ide uz tu vrstu muzike, pa se mahom ide na neko razvlacenje samoglasnika, koje zvuci odvratno (primer: Djule Van Gogh). Jeidni koji je to mogao da odradi sa stilom bio je Milan Mladenovic.

I JOHNNY STULIC! :D

A francuske sansone..?
I ruske romanse..?
Ljudi vec ceo vek svecane ruckovove uz tu vrstu muzike...

A sto se tice metala ocigledno niko nije cuo ruski bend epidemija..?
Ovde uglavnom postuju ljudi koji su slusali pesme na Srpskom engleskom i eventualno nemackom i spanskom...
Nas jezik jedino ne odgovara Death metalu...

Zasto?
Jest' da nisam cuo ni jedan srpski death bend (ako uopste i postoji), ali celjad produkcione zvuci odlino... mozda i bolje od engleskog.

Mikoooooo, *... upade u samotnuuuuuu peeeeeec... lol :lol: :D

AMON DIN ti je jedan od nasih najpoznatijih death metal bendova,
pevaju na engleskom,
osim jedne pesme na srpskom,
ali nije otpevana grovom...
Imas i domaci bloodbath, sacrmental blood...
A celjad nisu death...

Back