- Poruka
- 39.935
Само се сети кад су се у време Слобе на Тргу републике људи тукли за корицу хлеба. Акоти то треба мени сигурно не. Било не поновило се.
Ili se ne sećaju ili su bili u SPSu i JULu pa su imali beneficije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Само се сети кад су се у време Слобе на Тргу републике људи тукли за корицу хлеба. Акоти то треба мени сигурно не. Било не поновило се.
Svaka rupa nađe zakrpu.Za vreme svih protesta sam bio u ženskom zagrljaju.
Dok Marijači baca betonske table na policiju ja gužvam postelju sa snajkom.Svaka rupa nađe zakrpu.
natravno..gadjani su cak i onim kockama sa ulice.dobijala je udarce i policija, znam licno
ludo vreme, narod koristen od sistema, policija takodje
sistem - pozicija plus opozicija
nista novo nisu doneli jer su im vodje bili agentske njuske,ceda prasak, uz staru njusku draskovica i kompaniju...
imala si srece..tad su dovukli neke sa brda i unutrasnjosti..ti su lupali koga stignu... ni ne gledaju da li si u demonstracijama, samo te udare ako si u dometu pendreka.Da ne poveruješ meni se desilo ovo. Naime u sred dana na Trgu bio protest. Međutim, meni bilo dosadno, non stop sam bila na protesnim šetnjama i izvadila sam skripte neke da čitam dok stojim. U to vidim komešanje svi beže, mene nešto ne dotiče i vidim policija u ful opremi sa pendrecima rasteruje demonstrante. I sad kako sam stajala pored neke kutije sa sladoledima naslonjena da čitam, oni me zaobišli, jedan reče "beži mala odavde", i rasteraše sve trkom a ja ostala
96 ili 97 ne sećam se.
Jok nego će tortama i kolačima da ih gađaju, znaš li ti koja je kriza i nemaština bila? Te kocke su bile čist luksuz parekselansnatravno..gadjani su cak i onim kockama sa ulice.
Obrati paznju na imena potpisana u toj umrlici: Nada, Srecko, Zivka, Sloboda i Vesela - sva su izmisljena sa ciljem, da bi na kraju posle nadanja dosli do srecnog zivota i do slobode vesele.ali vesela
zamisli kad ona odapne i na umrlici pise
umrla vesela![]()
menjali smo se. to je i logika. ne bijes svoj narod, vec iz bg ides u ns i obrnuto... izbegavaju se situacije da naleti komsija na komsiju, rodjak na rodjaka...imala si srece..tad su dovukli neke sa brda i unutrasnjosti..ti su lupali koga stignu... ni ne gledaju da li si u demonstracijama, samo te udare ako si u dometu pendreka.
Pa nisam nikad bio za njegaСамо се сети кад су се у време Слобе на Тргу републике људи тукли за корицу хлеба. Акоти то треба мени сигурно не. Било не поновило се.
A jel ima neko da je bio 1989. na ovom mitingu ?Već preko tri decenije česti su protesti u Srbiji. Svaki režim ih je imao od tada. Neki se ponose učešćem na njima a neki se kaju. Postoje i ljudi koji nikada nisu išli na njih. Pa da krenemo redom:
Protiv Slobe:
Deveti mart/Plišana revolucija 1991.
Studentski/Vidovdanski 1992.
Protesti opozicije 1993.
Studentski protesti 1996/97.
Protesti opozicije 1999.
Peti oktobar 2000.
Protiv Tadića:
Protiv nezavisnosti Kosova 2008.
Protiv hapšenja Karadžića 2008.
Protiv gej parade 2010.
SNS mitinzi i protesti 2011.
Protiv hapšenja Mladića 2011.
Protiv Vučića:
Protiv Briselskog sporazuma 2013.
Protiv rušenja u Sava Mali 2016.
Studentski protesti 2017.
1 od 5 miliona 2018/19.
Protiv policijskog časa 2020.
Protiv Rio Tinta 2021/22.
Protiv Ohridskog sporazuma 2023.
Srbija protiv nasilja 2023.
Protiv Rio Tinta 2024.
Studentski i prosvetni 2024/25.
Kako vidite sve te proteste i koji su vam bili najbolji a koji najgori? Da li su za vas protesti smisleni ili smatrate da se jedino na izborima može nešto menjati?
Anketa je sa višestrukim izborom.
Da ne poveruješ meni se desilo ovo. Naime u sred dana na Trgu bio protest. Međutim, meni bilo dosadno, non stop sam bila na protesnim šetnjama i izvadila sam skripte neke da čitam dok stojim. U to vidim komešanje svi beže, mene nešto ne dotiče i vidim policija u ful opremi sa pendrecima rasteruje demonstrante. I sad kako sam stajala pored neke kutije sa sladoledima naslonjena da čitam, oni me zaobišli, jedan reče "beži mala odavde", i rasteraše sve trkom a ja ostala
96 ili 97 ne sećam se.
Da li ste ikad organizovali neki protest?
Onaj ko organizuje ne ide na proteste.U kom smislu misliš? Da mi sami organizujemo protest?
Bio sam svojevremeno jedan od inicijatora i organizatora jednodnevnog bojkota nastave u gimnaziji, jer nisu zeleli da u neku radnu subotu skrate casove na 30 minuta (sto je ranije bila rutinska praksa, ali je tadasnjem direktoru koji je bio pred penzijom iz ko zna kog razloga dunulo da naredi da se radi po 45 minuta, valjda da se podseti svoje mladosti...Da li ste ikad organizovali neki protest?
Isti slučaj...protiv slobe i kad se to zavrsilo rekao sam dovidjenja politci jer sam shvatio da se svi bore da samo svoje doope smeste u fotelju i da ih zabole za ostale i nemam nameru vise nikom da pomazem da dodje na vlast jer nije nista bolji nego onaj prethodni..zato ni na izbore vise ne izlazim od skidanja slobe.
Da si čitao od početka video bi da imaA jel ima neko da je bio 1989. na ovom mitingu ?
Prvi forum - prozor zgrade.