Na kojim protestima ste sve učestvovali?

Na kojim protestima ste sve učestvovali?

• Protiv Slobe

glasova: 18 54,5%
  • Protiv Tadića

glasova: 6 18,2%
  • Protiv Vučića

glasova: 18 54,5%
  • Na nijednim

glasova: 8 24,2%

• Ukupno glasova
    33
Da ne poveruješ meni se desilo ovo. Naime u sred dana na Trgu bio protest. Međutim, meni bilo dosadno, non stop sam bila na protesnim šetnjama i izvadila sam skripte neke da čitam dok stojim. U to vidim komešanje svi beže, mene nešto ne dotiče i vidim policija u ful opremi sa pendrecima rasteruje demonstrante. I sad kako sam stajala pored neke kutije sa sladoledima naslonjena da čitam, oni me zaobišli, jedan reče "beži mala odavde", i rasteraše sve trkom a ja ostala ;)
96 ili 97 ne sećam se.
imala si srece..tad su dovukli neke sa brda i unutrasnjosti..ti su lupali koga stignu... ni ne gledaju da li si u demonstracijama, samo te udare ako si u dometu pendreka.

ali vesela :rotf:

zamisli kad ona odapne i na umrlici pise

umrla vesela :rotf:
Obrati paznju na imena potpisana u toj umrlici: Nada, Srecko, Zivka, Sloboda i Vesela - sva su izmisljena sa ciljem, da bi na kraju posle nadanja dosli do srecnog zivota i do slobode vesele.

I ime Mile Curcic je naravno izmisljeno (ko je blesav da sebi stavi metu na ledja), mnogi su se posle (kad je prosla opasnost od osvete) otimali da iza te umrlice stoje bas oni ali niko nije dokazao da je bas on sastavljac umrlice.

imala si srece..tad su dovukli neke sa brda i unutrasnjosti..ti su lupali koga stignu... ni ne gledaju da li si u demonstracijama, samo te udare ako si u dometu pendreka.
menjali smo se. to je i logika. ne bijes svoj narod, vec iz bg ides u ns i obrnuto... izbegavaju se situacije da naleti komsija na komsiju, rodjak na rodjaka...
u to doba beograd, epicentar demonstracija, je bio mnogo kriticniji pa je tamo islo vise sa svih strana srbije.

Prvi put 96/97 kad sam bio student prve godine

Posle 5og oktobra ali samo pred kraj prostesta, tada sam prvi put osetio suzavac

A ove godine već sam taj staž višestruko umnožio

Bio sam na prvom protestu ispred RTS-a pa na protestu na Ušću pa Autokomanda pa naravno čuveni i veliki 15 mart... Sa sve mojim forumašicama, i sa ćerkom, bejasmo i na udaru zvučnog topa

A bio sam i na blokadi RTS-a

Lepo iskustvo :aha2:

Već preko tri decenije česti su protesti u Srbiji. Svaki režim ih je imao od tada. Neki se ponose učešćem na njima a neki se kaju. Postoje i ljudi koji nikada nisu išli na njih. Pa da krenemo redom:

Protiv Slobe:

Deveti mart/Plišana revolucija 1991.
Studentski/Vidovdanski 1992.
Protesti opozicije 1993.
Studentski protesti 1996/97.
Protesti opozicije 1999.
Peti oktobar 2000.

Protiv Tadića:

Protiv nezavisnosti Kosova 2008.
Protiv hapšenja Karadžića 2008.
Protiv gej parade 2010.
SNS mitinzi i protesti 2011.
Protiv hapšenja Mladića 2011.

Protiv Vučića:

Protiv Briselskog sporazuma 2013.
Protiv rušenja u Sava Mali 2016.
Studentski protesti 2017.
1 od 5 miliona 2018/19.
Protiv policijskog časa 2020.
Protiv Rio Tinta 2021/22.
Protiv Ohridskog sporazuma 2023.
Srbija protiv nasilja 2023.
Protiv Rio Tinta 2024.
Studentski i prosvetni 2024/25.

Kako vidite sve te proteste i koji su vam bili najbolji a koji najgori? Da li su za vas protesti smisleni ili smatrate da se jedino na izborima može nešto menjati?

Anketa je sa višestrukim izborom.
A jel ima neko da je bio 1989. na ovom mitingu ? 😉

Ne postoji protest na kome nisam učestvovao. Čak sam i razbijao face batinaša, koji su na nas krenuli na Bulevaru Oslobođenja u NS , u vreme anti Rio-Tinto protesta u NS. Krenuli na nas batinaši SLobe Snajpera, a među nama legende Firmaša, koji su im se suprostavili. Ja , kao Zvezdaš sam dobrineo razbijanju SNS navijača, zajedno sa firmšima i ponosni smo zbog toga. Ozbiljno sam iskrivio nekog SNS pajsera i opet ću

Da ne poveruješ meni se desilo ovo. Naime u sred dana na Trgu bio protest. Međutim, meni bilo dosadno, non stop sam bila na protesnim šetnjama i izvadila sam skripte neke da čitam dok stojim. U to vidim komešanje svi beže, mene nešto ne dotiče i vidim policija u ful opremi sa pendrecima rasteruje demonstrante. I sad kako sam stajala pored neke kutije sa sladoledima naslonjena da čitam, oni me zaobišli, jedan reče "beži mala odavde", i rasteraše sve trkom a ja ostala ;)
96 ili 97 ne sećam se.

Meni se nešto slično desilo na protestu ispred Savezne Skupštine, 1993.godine. Protest je organizovao SPO jer je poslanik Mihajlo-Mikica Marković dobio šamar od nekog radikala u Skupštini.

Sa prijateljicom iz opštinskog odbora stajala sam najpre ispred Skupštine, na onom platou.

Zvali su nas neki ljudi iz Gradskog odbora na kafu, nismo otišle. Htele smo da prošetamo. Idemo iza Skupštine i stajemo. Ispred nas kordon policije. Gledamo mi njih i oni nas.
Onda je jedan policajac počeo da se smeje " Ajte žene kući" i kada smo se sklonile dalje čekao nas je muž moje prijateljice. Odvezao nas odmah kući. Uspaničen.

I te večeri sam saznala da su uhapšeni svi koji su bili u prostorijama stranke. Dobro je što nisam prihvatila poziv za kafu.

Da li ste ikad organizovali neki protest?
Bio sam svojevremeno jedan od inicijatora i organizatora jednodnevnog bojkota nastave u gimnaziji, jer nisu zeleli da u neku radnu subotu skrate casove na 30 minuta (sto je ranije bila rutinska praksa, ali je tadasnjem direktoru koji je bio pred penzijom iz ko zna kog razloga dunulo da naredi da se radi po 45 minuta, valjda da se podseti svoje mladosti... :roll:). Strajkovala je samo nasa treca godina, apsolutno niko se nije pojavio, ali posto ostali ucenici nisu bili solidarni, cela moja generacija je bila kaznjena dvojkama iz vladanja na polugodistu.
Medjutim, narednih dana pojedini profesori su nam na svojim casovima bili cestitali na hrabrosti i principijelnosti, a ubuduce su casovi subotom uvek bili skracivani na 30 minuta.

Back