Na kojim protestima ste sve učestvovali?

Na kojim protestima ste sve učestvovali?

• Protiv Slobe

glasova: 18 54,5%
  • Protiv Tadića

glasova: 6 18,2%
  • Protiv Vučića

glasova: 18 54,5%
  • Na nijednim

glasova: 8 24,2%

• Ukupno glasova
    33

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.392
Već preko tri decenije česti su protesti u Srbiji. Svaki režim ih je imao od tada. Neki se ponose učešćem na njima a neki se kaju. Postoje i ljudi koji nikada nisu išli na njih. Pa da krenemo redom:

Protiv Slobe:

Deveti mart/Plišana revolucija 1991.
Studentski/Vidovdanski 1992.
Protesti opozicije 1993.
Studentski protesti 1996/97.
Protesti opozicije 1999.
Peti oktobar 2000.

Protiv Tadića:

Protiv nezavisnosti Kosova 2008.
Protiv hapšenja Karadžića 2008.
Protiv gej parade 2010.
SNS mitinzi i protesti 2011.
Protiv hapšenja Mladića 2011.

Protiv Vučića:

Protiv Briselskog sporazuma 2013.
Protiv rušenja u Sava Mali 2016.
Studentski protesti 2017.
1 od 5 miliona 2018/19.
Protiv policijskog časa 2020.
Protiv Rio Tinta 2021/22.
Protiv Ohridskog sporazuma 2023.
Srbija protiv nasilja 2023.
Protiv Rio Tinta 2024.
Studentski i prosvetni 2024/25.

Kako vidite sve te proteste i koji su vam bili najbolji a koji najgori? Da li su za vas protesti smisleni ili smatrate da se jedino na izborima može nešto menjati?

Anketa je sa višestrukim izborom.

Poslednja izmena:
Ucestvovao aktivno 1996/97 i 1999/2000. kao srednjoskolac i student.
Posle izlazio na protest protiv hapsenja Karadzica 2008, kada su Dveri organizovale za izbornu kradju 2012. i protiv Briselskog sporazuma 2013.
Poslednji put izasao na protest Dveri-DSS protiv prodaje Telekoma 2014.

Petooktobarska desavanja 2000e jedina koja su dala sustinske rezultate, ovo nakon 2008. u principu sve mlacenje prazne slame bez vecih efekata.

Ucestvovao sam na protestima 96/97 protiv Milosevica, nisam vise bio student ali sam redovno isao na Trg Republike uvece posle radnog vremena (radio sam u firmi koja je imala kancelarije u blizini pa sam posle 4.00h popodne blejao sa suprugom i drustvom po Knezu i okolini dok protest ne pocne). Odes sa ekipom na Trg, odslusas Pesicku/Djindjica/Draskovica i polako kuci. Posle sam isao sa mladjim bratom i njegovim drustvom sa ETF-a na par studentskih setnji a onda mi je stigla iseljenicka viza i rekao sam "aufwierdesen". 1999 sam ucestvovao na protestima koje je nasa dijaspora odrzavala protiv NATO bombardovanja Srbije, mislim samo jednom sam dosoa na tu setnju jer mi je bilo daleko (morao sam na na trajekt i kolima 70km u jednom pravcu).

Rusenje Milosevica sam docekao u iseljenistvu ali sam se vratio pred Djindjicevo teroristicko smaknuce i vrteo se po Srbiji jos par godina. Ponovo sam se iselio u vreme dok je Kostunica bio premijer, zapravo pred kraj njegovog mandata, tako da nisam docekao neke druge demonstracije/proteste. Od tad se nisam vracao u Srbiju sem turisticki ali sam bio 3-4 puta na protestu koji odrzava nasa dijaspora ovde na kraju sveta a u znak podrske studentima u Srbistanu.

Već preko tri decenije česti su protesti u Srbiji. Svaki režim ih je imao od tada. Neki se ponose učešćem na njima a neki se kaju. Postoje i ljudi koji nikada nisu išli na njih. Pa da krenemo redom:

Protiv Slobe:

Deveti mart 1991.
Studentski 1992.
Studentski 1996/97.
Peti oktobar 2000.

Protiv Tadića:

Protiv gej parade 2010.

Protiv Vučića:

1 od 5 miliona 2018/19.
Studentski 2024/25.

Kako vidite sve te proteste i koji su vam bili najbolji a koji najgori? Da li su za vas protesti smisleni ili smatrate da se jedino na izborima može nešto menjati?

Protiv Slobodana

Napravicete ga od blata

Protiv Slobe:

Deveti mart 1991.
Studentski 1992.
Studentski 1996/97.
Peti oktobar 2000.

Protiv Tadića:

Protiv gej parade 2010.

Protiv Vučića:

1 od 5 miliona 2018/19.
Studentski 2024/25.

96 te
napadao me ceda prasak i dos ekipa koja zavela narod i mladost koaj je mislilia da su to promene srbiji a u stvari ista kuhinja, kurta murta...

96 te
napadao me ceda prasak i dos ekipa koja zavela narod i mladost koaj je mislilia da su to promene srbiji a u stvari ista kuhinja, kurta murta...
ista ekipa opet na vlasti sa rezimom trenutnim... draskoviceva zena gl odbor nisa preko 7000 e prima...
draskovicev brat jedan od najbogatijih
seselj i dalje uloga pudlice...
ceda prasak u ekipi... sutanovac ambasador...

Protiv Slobodana

Napravicete ga od blata
Da, pogotovo mi koji smo zbog njega izgubili godine zivota. Oni koji su zbog njega izgubili clanove porodica, zavicaje, kuce pa i same svoje zivote imaju drugaciji dozivljaj nego mi koji smo recimo izgubili samo te godine zivota.

No, nikako ne mogu da mu oprostim to sto su se moji roditelji zlopatili 90-tih pa sam im ja pomagao platom tesko zaradjenom u Rusji, zasto je moja majka plakala nad njenom platom od 10DEM za koju nije mogla ni rucak da skuva ili plati vestacki kuk svojoj majci koja je zbog toga umrla nepokretna. Takodje ne mogu da mu oprostim ni ujaka koji je ubijen negde u Hrvatskoj, zajedno sa svojim drugovima iz voda, ostavljen na polozaju u avgustu 1995-te.
Na stranu sto ja nisam mogao da dobijem vizu za Italiju i Nemacku 1995/96-te, na stranu sto sam bio uskracen za mnoge stvari koje sam sebi mogao da priustim ili obezbedim u nekoj normalnoj dzravi.

Ukratko, ova umrlica je sve ono sto treba reci o njemu:

Slobodan-Milosevic-citulja-Politika.jpg

Studentski 1996/97.
Samo nisam bio student, nego dete od 10 godina.
Išao sa ćaletom redovno, koji je 90-tih bio za Vuka do kostiju.

Onda je Đinđić iza leđa Vuku i narodu na ulici pregovarao sa Slobom i od tada do 5.oktobra bio omražen. Malo njih se sada toga seća. Zato je gurnuo Koštunicu ispred sebe.

Posle su žuti crtali magareće uši na posterima glasačima i bojkotovali izbore, inače bi Milošević pao i pre i ne bi bilo ni bombardovanja.

To su mu jedini i poslednji protesti.

Da, pogotovo mi koji smo zbog njega izgubili godine zivota. Oni koji su zbog njega izgubili clanove porodica, zavicaje, kuce pa i same svoje zivote imaju drugaciji dozivljaj nego mi koji smo recimo izgubili samo te godine zivota.

No, nikako ne mogu da mu oprostim to sto su se moji roditelji zlopatili 90-tih pa sam im ja pomagao platom tesko zaradjenom u Rusji, zasto je moja majka plakala nad njenom platom od 10DEM za koju nije mogla ni rucak da skuva ili plati vestacki kuk svojoj majci koja je zbog toga umrla nepokretna. Takodje ne mogu da mu oprostim ni ujaka koji je ubijen negde u Hrvatskoj, zajedno sa svojim drugovima iz voda, ostavljen na polozaju u avgustu 1995-te.
Na stranu sto ja nisam mogao da dobijem vizu za Italiju i Nemacku 1995/96-te, na stranu sto sam bio uskracen za mnoge stvari koje sam sebi mogao da pristim ili obezbedim u nekoj normalnoj dzravi.

Ukratko, ova umrlica je sve ono sto treba reci o njemu:

Pogledajte prilog 1724447
96 te
napadaju nas dosovci ceda prasak, kojima mladost poverovala da su oni promene. oni su ista kuhinja sistema.
napada te narod dok ti branis poredak izdajnika koji je uveo sankcije rep srpskoj 1994 u avgustu i time doprineo da karadzic mora da potpise saradnju sa tudjmanom radi nafte, jer ne bismo imali ni za kamion da pokrenemo... uz obecanje da se nece mesati vojska rs oko sukoba ustasa sa krajinom...

tesko sra.nje rode...

a biju te oni koje predovde djubrad udbe toboz opozicija, ista kuhinja

tako je i danas...

Studentski 1996/97.
Samo nisam bio student, nego dete od 10 godina.
Išao sa ćaletom redovno, koji je 90-tih bio za Vuka do kostiju.

Onda je Đinđić iza leđa Vuku i narodu na ulici pregovarao sa Slobom i od tada do 5.oktobra bio omražen. Malo njih se sada toga seća. Zato je gurnuo Koštunicu ispred sebe.

Posle su žuti crtali magareće uši na posterima glasačima i bojkotovali izbore, inače bi Milošević pao i pre i ne bi bilo ni bombardovanja.

To su mu jedini i poslednji protesti.
Znaci, jedini i iskljucivi problem Srbije su bili Djindjic i DS. Svi ostali su bili u pravu.
Zato je Srbija danas na toj poziciji na kojoj jeste.

No, Djindjica i DS vise nema, zasto onda nema napretka?
Opsss, nema ni SPO-a... mada je Draskovic ziv.

Ucestvovao aktivno 1996/97 i 1999/2000. kao srednjoskolac i student.
Posle izlazio na protest protiv hapsenja Karadzica 2008, kada su Dveri organizovale za izbornu kradju 2012. i protiv Briselskog sporazuma 2013.
Poslednji put izasao na protest Dveri-DSS protiv prodaje Telekoma 2014.

Petooktobarska desavanja 2000e jedina koja su dala sustinske rezultate, ovo nakon 2008. u principu sve mlacenje prazne slame bez vecih efekata.
Izborna krađa 2012? :lol:

U trepči štrajk rudara a u Beogradu protest februara 1989. godine..... ispred tadašnje Savezne skupštine i čuven je po tome što su okupljeni uzvikivali „Uhapsite (Azema) Vlasija” (smenjeni predsednik Saveza komunista Kosova), na šta je Milošević odgovorio: „Ne čujem dobro, ali će biti uhapšen“.
:malav: ..........pa sve do ovih.... studentskih.... preskačem, ali podržavam :)
Nećete me prevariti,hoću svoj deo :malav:

Bio sam prvi put mislim 93 kao srednjoškolac na onim gde je ubijen policajac ispred skupštine, tada smo svi kao klinci bili u fazonu za Vuka Manitog
96'97 kao brucoš sam baš aktivno učestvovao na studentskim protestima skoro do kraja i studentskim šetnjama i kordonu u Kolarčevoj i na protestima koalicije Zajedno...generalno dosta sam vremena proveo na ulici te zime
Tokom 99/2000 na nizu protesta opozicije ,otpora, protiv otimanja studia b...bio u otporu, radio ankete i još poneke logističke aktivnosti
5 oktobra finale

nadao sam se da više neću nikada morati ali jbg...Srbi izglasali Vučića :fdlan:

Nisam se mešao u sukob DSS-DS, u tom periodu mislim da ni na glasanje nisam izlazio sem jednom do tamo 2008

Nekako mi je ponos da nisam učestvovala ni na kojim protestima, a sad, možda je trebalo na nekim, a možda bih bila ozloglašena da sam učestvovala na drugim.
Dolazi mi sestra, dobro potkovana, sa vešću-svaka od protestantskih glava zapravo ima 5-6000din dnevnicu (u Beogradu). Nije 6000din možda izvan,. ali u Beogradu, svako od tih aktivista je plaćen dnevno, brat bratu 50E.
Eto.
Čovek ima cenu.
Lepo radiš posao za 50e po danu.

Nekako mi je ponos da nisam učestvovala ni na kojim protestima, a sad, možda je trebalo na nekim, a možda bih bila ozloglašena da sam učestvovala na drugim.
Dolazi mi sestra, dobro potkovana, sa vešću-svaka od protestantskih glava zapravo ima 5-6000din dnevnicu (u Beogradu). Nije 6000din možda izvan,. ali u Beogradu, svako od tih aktivista je plaćen dnevno, brat bratu 50E.
Eto.
Čovek ima cenu.
Lepo radiš posao za 50e po danu.
Jadna majko

Back