Na koji znak se UVEK mozete osloniti?

Za sve sto je drustveno-socijalnog karaktera moze da se osloni na njih. Najmanje Blizanca doduse jer ko je dosadan - dovidjenja. z:mrgreen:

Na Blizanca cu da se oslonim kada treba da idemo u grad u provod. z:mrgreen: ako se Blizancu nesto postavi kroz igru, odradice to bez ikakvog problema. Bitan je takt, pristup i zanimljivost. Mozda i najmarljiviji znak Zodijaka kada im je po volji.

Na Vagu mogu da se oslonim kada se nesto dogovorimo. z:D Znam da ce zeleti da "posede" uz slatko od belih tresanja. z:D Gomila saveta o dizajnu i skladu boja od njih moze da se pokupi.

Na Devicu mogu da se oslonim jedino i samo ukoliko mogu da izvuku neki novcic iz toga. Znam da ce da pomognu koliko mogu. Dokle god je to uredno i za njih dogledno, po meri odmereno, na odstojanju prikladno. z:mrgreen:
Ako je Devica med. sestra, to je nesto najbolje sto je moglo da zadesi. z:mrgreen: Na takve mozes da se oslonis koliko hoces.

Na Vodoliju ne mogu da se oslonim jer Vodolija u momentu moze da odluci nesto 28-mo da odradi. Znam da ce doci na svirku.

Na Jarca se ne bih oslanjao uopste, ikad. z;) Oni podrska za druge nikad nisu bili, samo za sebe. Hehehe z:mrgreen:

Ti se to posle svake recenice smeskas?Mnogo je to smajlija.

Blizanci su poprilicno dosadan znak,razliciti a isti,lazu i kad to nije potrebno da ih
neko ne bi percipirao kao dosadne osobe,lazu da vide koliko moze da stane pod tepih.
Plitki ne zanimljivi,sablonski razgovori u kojima oni dele informacije o trivijalnim
stvarima da dokazu kako ima mozak funkcionise brzo.
Blizancima je igra i kad je takmicenje.
Jarcevi su najveca podrska,stub,kicma,oslonac,stena,osecaju se potpuno komforno i u najtezim situacijama.
Saturn ih ocvrsne i ojaca.

A taj Saturn ocvrsne i ojaca, ali nije do Saturna, nego je do onoga koga on ojacava. Kada neko nije kapacitet, jednostavno nije....dzaba mu i tri Saturna. Ne daj boze ziveti u zabludi da su Saturnovske metode jedine koje stvaraju nesto jako..pu pu daleko bilo. z:lol:
Ako gledamo iz zivota, ne poznajem Jarca na koga mogu da se oslonim. Ok zilavi jesu i stabilni(za sebe) ali kao oslonac? Tu su mi u klasi sa Ribama i Vodolijama....u toj velikoj seriji (9,10,11,12) generalno, deluje mi kao da svaka individua gubi veliku/znacajnu ulogu.
Odgovor na pitanje se ne moze tako olako definisati. Svaki znak ima predispoziciju za oslonac u svom domenu percepcije, iliti predispozicija koju taj arhetip nosi.
Primer:
Znaci ako Blizanci lazu, na njih mogu da se oslonim da ce lagati (ako zatreba) :lol:, zato sto nekada mi treba oslonac da ce neko da laze za mene.
Dzabe volja da se bude oslonac ako se ne ispunjava norma za taj oslonac, a Jarac...Tnx but no tnx. z:poz:

Poslednja izmena:
Evo recimo ja sam jarac i nemam ove osobine, pogotovo ne samoživost i sadizam.
Кад неко сам за себе каже да не поседује одређене штетне особине, преостале мождане ћелије ми говоре да је управо све оно од чега се дистанцира. Човек који поседује квалитете, неће пред другим људима истицати своје квалитете, бусати се у груди говорећи како поседује особине вредне дивљења и како, наравно, нема никакве штетне и рђаве карактеристике које би га учиниле олошем или скакати ко разуларен када га неко прозове да поседује нешто што нема (ако се нпр. поведе спрдња да је блесав). Квалитетан човек не истиче своје врлине, зато што их је свестан и не мора ником да се доказује. Све што излази из оквира здравог (само)поштовања су несигурности, страхови, комплекси и остале чари психопатологије. Зато је ова доле (којој натал је састављен у потпуности од знака који је познат по рђавости) скочила к`о опарена. Пронашла се.

Тема - Лав је знак на којег човек може да се ослони. Посебан поздрав за Тролерку, надам се да схвата зашто ово пишем. z;)

Poslednja izmena:
therionll, a gde se to baudrillard hvalio svojim osobinama?

- - - - - - - - - -

i taj ti je komentar zeshci, a shta treba da se nagrdi odredjeni znak i nosioci istog da se nadmocno smeshkaju, kao shta ima veze shto se osula paljba... dodushe nekad mi i jeste smeshno, ali stvarno se preteruje sa tim generalizacijama...

Кад неко сам за себе каже да не поседује одређене штетне особине, преостале мождане ћелије ми говоре да је управо све оно од чега се дистанцира. Човек који поседује квалитете, неће пред другим људима истицати своје квалитете, бусати се у груди говорећи како поседује особине вредне дивљења и како, наравно, нема никакве штетне и рђаве карактеристике које би га учиниле олошем или скакати ко разуларен када га неко прозове да поседује нешто што нема (ако се нпр. поведе спрдња да је блесав). Квалитетан човек не истиче своје врлине, зато што их је свестан и не мора ником да се доказује. Све што излази из оквира здравог (само)поштовања су несигурности, страхови, комплекси и остале чари психопатологије. Зато је ова доле (којој натал је састављен у потпуности од знака који је познат по рђавости) скочила к`о опарена. Пронашла се.

Тема - Лав је знак на којег човек може да се ослони. Посебан поздрав за Тролерку, надам се да схвата зашто ово пишем. z;)

Nikada se na forumu nisam busao u grudi hvaleći se, jer ne samo da je to prostački i krajnje odvratno, već ni ne smatram da imam neke vrline koje
su vredne divljenja. I nisam rekao da nemam štetne osobine, imam ih i previše.
I svako ima neke loše osobine, nema to veze sa tim koji je znak u horoskopu.

Ljudi previše verujete u astrologiju, ne mislite da uz pomoć nje možete sve saznati o nekom čoveku.

therionll, a gde se to baudrillard hvalio svojim osobinama?
Evo recimo ja sam jarac i nemam ove osobine, pogotovo ne samoživost i sadizam.
Шта је ово, него посредно и индиректно хвалисање?
Шта стоји насупрот саможивости? Дарежљивост, племенитост.
Шта стоји насупрот садизма? Емпатија.
Baudrillard на веома лукав и суптилан начин поручује како поседује особине вредне дивљења. На моју констатацију да типичан Јарац поседује веома лоше карактерне одлике, је он први скочио и реаговао у фазону - е ово није тачно, ништа од наведеног немам. Шта је био циљ тога, осим неке префињене промоције и хвалисања, за разлику од примитивније реакције која је уследила у посту испод његовог?

i taj ti je komentar zeshci, a shta treba da se nagrdi odredjeni znak i nosioci istog da se nadmocno smeshkaju, kao shta ima veze shto se osula paljba... dodushe nekad mi i jeste smeshno, ali stvarno se preteruje sa tim generalizacijama..

besmisleno je svako generalizovanje, i ne samo u ovoj temi vec gotovo u svim temama ovde...
Овај део пдф-а, ''баналан и нестручан'' и служи за то да се на темама о хороскопским знаковима износе генерализације, уопштене, површне и нестручне тврдње, па и спрдачина. Зато на овом делу имамо масу падобранаца и дилеја који с` неба па у ребра упадну овде и пишу разноразне глупости. Секција која је стручна и у којој се налазе теме које су посвећене предиктивној астрологији, наталној астрологији, компаративној астрологији је област у којој тролови и разни несрећни случајеви не могу да саботирају у смислу писања небулоза, зато што нису стручни и самим тим ако би писали нешто што нема везе са везом, њихови постови би били обрисани. Друга ствар је што они могу да креирају клон налоге и да постављају лажне наталне карте, али код неких се веома лако и брзо уочи какве су њихове намере, па се и то врло брзо елиминише.

А што се тиче нагрђивања одређеног знака и надмоћног смешкања, ту се враћамо на причу о квалитетима и егу. Неко ко је свестан своје супериорности и својих квалитета неће дозволити да неке баналне провокације и приземне прозивке га олако ''баце у ватру'' и да спадне на причу да нпр. о теми о свом хороскопском знаку почне да вили. Мислиш ли да сам ја на милион алузија и отворених провокација требао сваки пут да скачем и да се са небитним људима овде прегањам и трошим своју енергију? 999.999 пута ћу се смејати (јер разлози и јесу за смејање, какве сам ствари нпр. прочитао за мене и неке моје познанике овде и јесу за смејање), а 1 000 000и пут кад ми пукне филм ћу неког да спустим на место и после тога ће бити мир.

Други не размишљају као ја и то је сасвим оправдано и разумљиво. Неко има слаб его и на сваку прозивку скаче и глуми лудило. Сваки пдф на овом форуму је испуњен гомилом обавештења, гомилом казни, зато што је најефикаснији начин деловања на форуму - прозивка и сајбер ратовање, не нека мирољубива коегзистенција и размена ставова. Форум служи за промоцију комплекса и сујете и вребање по темама и смишљање најгенијалнијих начина да се противник зајебе. Кад се изађе са идејом да конкретно овај пдф почне да функционише озбиљно и професионално, са циљем да људима којима заиста треба помоћ, се та помоћ пружи, појаве се троје, четворо дежурних тролова који почну да саботирају. Ту се сасвим јасно види ко какве има намере. Ко има часан циљ, а ко лош.

А астрологија не служи за сазнавање свих ствари о неком човеку, служи за санацију проблема и за откривање оног што будућност носи, за откривање оног што може донети напредак и побољшање човеку.

Шта је ово, него посредно и индиректно хвалисање?
Шта стоји насупрот саможивости? Дарежљивост, племенитост.
Шта стоји насупрот садизма? Емпатија.
Baudrillard на веома лукав и суптилан начин поручује како поседује особине вредне дивљења. На моју констатацију да типичан Јарац поседује веома лоше карактерне одлике, је он први скочио и реаговао у фазону - е ово није тачно, ништа од наведеног немам. Шта је био циљ тога, осим неке префињене промоције и хвалисања, за разлику од примитивније реакције која је уследила у посту испод његовог?

Ovo je potpuna besmislica, napisao sam to jer smatram da nemam te osobine (ali ko zna možda ih i imam, ali zavaravam sebe da ih nemam)
zato što mi je glupo to generalizovanje.
Ali dobro, izgleda da me ti i tvoja astrologija bolje poznajete.
Kakva promocija i hvalisanje, zabole me za to.
Nisam to napisao sa nikakvim ciljem, nemoj praviti dramu tamo gde je nema.

Терионе, нападе ти човека ни кривог ни дужног. Ако би рецимо на теми о Близанцима неко написао да су они дволични и ја рекао да нисам дволичан по твојој логици то би значило да јесам? Па погрешна ти је логика. Ако ти неко каже да су људи са кривим носом лопови, а ти имаш крив нос и кажеш да ниси лопов је л то значи да у ствари јеси лопов?

Ovo je potpuna besmislica, napisao sam to jer smatram da nemam te osobine (ali ko zna možda ih i imam, ali zavaravam sebe da ih nemam)
А које поседујеш особине? Какве мане имаш, по твом мишљењу, пошто си написао у претходном посту да ''имаш превише штетних особина''?
Изнеси став о својој личности, напиши како сам себе посматраш. Не мораш писати искључиво кроз призму мана, напиши и какве поседујеш врлине.

zato što mi je glupo to generalizovanje.
Ali dobro, izgleda da me ti i tvoja astrologija bolje poznajete.
Астрологија је дисциплина која постоји хиљадама година. За то силно време су се искристалисале ствари, створио се један, поуздан систем дефиниција, правила који говори како о природама планета, тако и о природама знакова. На основу проучавања људи који имају архетип Јарца установио се систем дескрипције који се тиче природе тог зодијачког знака. Ја сам изнео оно што у књигама важи за типично дефинисање јарчевских мана, ти си то демантовао, што је мени било прилично безвезно, јер осим тога што си по први пут партиципирао овде (стварно не памтим када си оставио свој пост на темама овде, једино си се активирао, када сам написао тај пост) ти си потврдио да имаш тај јарчевски его, да ти смета када се говори лоше о овом зодијачком знаку. Ако не придајеш значај или уопште не верујеш у астрологију, шта имаш да се јављаш када неки тамо лик уопштено (а не конкретно) пише о томе какви су Јарчеви. Ја тебе нисам прозвао по нику и рекао да си ти овакав и онакав па да ти кажеш - знаш шта ниси у праву, ти си ничим изазван се јавио да демантујеш. Знаш ли какве су гадости писали не само овде, него и на Ани, за Шкорпије? И шта сад, ја сам требао да се јављам на свакој од тих прозивки да демантујем у фазону - шта то лупате, ја као Шкорпион нисам такав. Не проналазим се у описима, јер знам какав сам заиста. Овде се поставља питање, ако у следећем наврату неко још жешће буде прозивао Јарчеве, каква ће бити твоја реакција.

А што се тиче драме - не правим је, износим реално какво је стање у вези ове ситуације а ни не нападам те, јер ти знаш како изгледају моји ''напади''.

Poslednja izmena:
Терионе, нападе ти човека ни кривог ни дужног. Ако би рецимо на теми о Близанцима неко написао да су они дволични
Архетип Близанца и јесте окренут ка (између осталог) - дволичности. Као што је архетип Лава окренут егоизму, архетип Ваге - нарцисизму, Овна - брзоплетости, наглости, Рака - осетљивости, Шкорпије - деструктивности и мраку, Стрелца - просветитељству (да попује, изиграва учитеља). Јер Сунце у астрологији означава свест (ЈА) и вољу. Кад неко у астрологији има Сунце у одређеном знаку, он има склоност ка одређеним особинама које се поклапају са тим знаком. Када наступе незгодни транзити, када планете афликтују Сунце, тј личност одређене особе, тада ће та особа демонстрирати лоше особине свог знака. Близанац ће у одређеним моментима бити дупљак, Ован ће бити исхитрен, Шкорпија ће мрачити, Стрелац држати слово, Рак се распекмезити, итд...

Nemam nameru da pišem o sebi, čemu to.

Ovo je otišlo u nekom potpuno pogrešnom pravcu.
Nemam nameru da se objašnjavam više.
A ovo da li znam kako izgledaju tvoji "napadi", ako je neka pretnja,
reći ću samo da se ne bojim nikoga i nikakvih "napada".

Prijatno.
:zroll:

Превелик значај придајеш себи.
Прво и прво, овај форум није моје приватно власништво па да с` њега терам неподобне.
Друго и друго, ја никад не претим, ја делујем. Чисто да не буде забуне, ово се не односи на тебе, говорим како ја функционишем. Ја нисам пас који лаје.
Треће и треће, чак и да овде постоје напади (што је прилично сумануто за формат форумског типа) не би никад били усмерени на тебе. Јер ти си безначајан и незанимљив лик.

Порадите људи мало на вашим паранојама и делузијама. Намерно ово пишем у множини, зато што се не односи само на тебе, велики број људи овде има проблем са нормалним резоновањем, одакле проистиче неразуман и ничим изазван став да ''однекле долази опасност''.

Желим ти срећну Нову 2019у и да у њој прочиташ више књига него у претходној.

Наравно да ниси дужан никоме да доставиш свој психолошки профил и број крвне групе. Неки овде себи превише придају значаја.
То написа неко ко жарко жели да сазна о ''Лилит'' и ''првом греху''.

i taj ti je komentar zeshci, a shta treba da se nagrdi odredjeni znak i nosioci istog da se nadmocno smeshkaju, kao shta ima veze shto se osula paljba... dodushe nekad mi i jeste smeshno, ali stvarno se preteruje sa tim generalizacijama...

Ljudi su na PDF-u navikli da pljuju tudje i hvale iskljucivo svoje znakove. z:D Oni malo svesniji popljuju i svoje. z:D Na kraju krajeva ko se tu zaista uvredi je totalno van astro price i samo unistava grudvanje drugim ljudima :zimag:

Ucestala pojava koju ljudi imaju, kada ne mogu da se usklade sa sopstvenim arhetipom Zodijaka, tj. onoga sto neko napise, jeste da sebe izdvajaju ili da negiraju sve sto je napisano iz vise razloga

- Nisu ni sami sigurni na koji nacin da apliciraju napisano.
- Ne zele da razumeju odakle dolaze arhetipi.
- Licno se uvrede z:D
- Koriste necije reci da potvrde sopstvenu nevericu u Astrologiju.

To su samo neki od razloga koji su psiholoske note, ali radi se o cinjenici da se dati principu mogu ponavljati ili u samom rezonovanju osobe nadogradjivati u zavisnosti od toga sa koje se tacke polazi.

Najucestalija tacka polaska u mom iskustvu, a koju ljudi koji ne veruju u astrologiju (princip vere z:D hah) gaje glasi : "Opis Blizanca nije tacan jer ja se tu ne pronalazim i zato Astrologija ne radi".

Druga ucestalija pojava jeste "Verovacu kada pocne da mi govori dobro", sto je indirektno omalouvazavanje Astrologije, ili se generalno odnosi na to da je ljudima bitnije ono sto imaju pred sobom pre nego li ono sto je daleko negde u zvezdama zapisano.

I to sve, naravno, proizilazi iz NEZNANJA kom su ljudi vicni. I upravo neciji stav prema Astrologiji kao pojavi moze mnogo toga da kaze o samoj osobi sa psiholoske tacke. Moze da se ustanovi da li je osoba temeljna, da li je osoba verodostojna, da li je svesnija od drugih ljudi ili, zaista, ima opravdane razloga zbog cega se ne moze posvetiti sebi ili drugima, kao i kroz sta sve moze/zeli proci da dodje do cilja koji glasi - Pomagati Drugima kada im je zaista potrebno. A ta pomoc ne moze uvek da dodje u nijansama zhele kocki ili u dopustanju toga da se tudje iluzije ili aluzije shire u smeru bez povratka.

Ljudi generalno imaju probleme sa terminima

- Sudbina
- Volja
- Zelja
- Destinacija
- Zivotni put
- Metafora

Kao i, izmedju ostalog, ostalim stvarima vezanim za Astrologiju.

Da se osvrnem na Tanatosa, princip pisanja me u mnogo cemu podseca na stil koji je svojevremeno Mile Dupor drzao, a to je bio izuzetno ostar i izrecit stil koji je skoro pa uvek pucao na kriticne tacke nekog od znakova, tj. njihovih definicija, iliti onoga kako se neki znak dozivljava, sto ce, naravno, da izazove veliku negaciju kod ljudi koji tu padaju na prvu loptu citajuci negativno o sebi.

Zato, recimo, Mileta Dupora ne bih nikada predlagao iskljucivo pocetnicima, odnosno ljudima koji ce olako da se uvrede za sitnice.

Back