Na ivici

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fakje

Primećen član
Poruka
854
Da li vam se nekad čini da je sve gore i gore? Mislim, u ovoj zemlji. Kao da svakim danom sve više tonemo, jede nas živi pesak u vidu pohlepnih, poremećenih političara, i u jednom trenutku doći ćemo do situacije da smo previše duboko u pesku i više nema nazad ...

Ja uopšte ne vidim šta bismo mogli da uradimo, to jest, ima ideja ali ne i realnih načina da se konkretizuju. I posle Vučića - Vučić ... Nema šta, mnogi beže odavde, a bogami ti ljudi imaju pravo. Da li i vama deluje kao da je još malo pa to - to, novo dno i jama koju nam kopaju i koja će samo da postaje sve dublja ..?

Ja mislim da je ovaj sadašnji nekako nebeski predodređen da ovo razjebe. Doduše, nije da su njegovi prethodnici u novijoj istoriji išta radili po pitanju našeg opstanka ali mu je ovaj iebao kevu. Kao što su na ovim prostorima nekada bitistvovali Kelti i Iliri, pa onda mi, za nekoliko decenija neće biti nas već ovi Arapi koje je šoravi ponizno dovukao i prihvatio. Tako da će oni i šiptari ovde zauzeti sve a Srbi će polako nestati jer će se ovi (svi) što odu vremenom mešati sa drugima.
Sad, šta da se radi, nepravda jeste ali to je cena koju ćemo platiti.

Ja sam se više nadao da će se javiti neko sa konkretnim idejama koje odmah mogu da krenu da se razvijaju ... Sad, mi smo u takvom glibu da bi pozitivne posledice mogle da se osete tek nakon nekoliko godina (više od 5, rekao bih), ali bolje ikad nego nikad.

Ako se to ne desi, mislim da će Srbi nastaviti da postoje, ali Srbija kao zemlja - ne. Ipak, bez obzira na koleno, srpska krv će i dalje postojati ...

Pitam se da li će pičkousti, nakon svega toga, ijednog trenutka da oseti grižu savesti. Verovatno ne.

Da li vam se nekad čini da je sve gore i gore? Mislim, u ovoj zemlji. Kao da svakim danom sve više tonemo, jede nas živi pesak u vidu pohlepnih, poremećenih političara, i u jednom trenutku doći ćemo do situacije da smo previše duboko u pesku i više nema nazad ...

Ja uopšte ne vidim šta bismo mogli da uradimo, to jest, ima ideja ali ne i realnih načina da se konkretizuju. I posle Vučića - Vučić ... Nema šta, mnogi beže odavde, a bogami ti ljudi imaju pravo. Da li i vama deluje kao da je još malo pa to - to, novo dno i jama koju nam kopaju i koja će samo da postaje sve dublja ..?
Odavno smo na dnu i oko sveta nema pomoci samo ce biti gore ,ko se skloni svega mozda parce zivota jos i oseti

Mislim (i govorim) već godinama da je ova civilizacija na kraju, ne samo Srbija. Tako da nema nikakve svrhe. Same ti izvitoperene vrednosti mogu to reći, ista sr.anja ko i kad su zadnji rimaski imperatori orgijali i proglašavali konje za senatore, (nije isti istorijski period, parafraziram) dok im se carstvo lagano rušilo.

Je l to neko "negativnu selekciju" nazvao civilizacijom?
Takvu civilizaciju ja bih unistio u korenu, a njene pokretace
poslao na pusto ostrvo sve zajedno, pa ko prezivi.

Back