NA GRANICI

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

NA GRANICI

Svežina pomilova goli list i pola butine terajući nogu da se uvuče pod frotir. San umotan u oblačnost jutra navuče prekrivač do vrata. Ne ide se snu nigde. Ostao bi ušuškan u toplini svog zelenog oblaka. Kapci se podigoše......tek neko poslusvesno meko i mirno stanje lebdenja....na granici izmedju tamo i ovamo. Borovi kao graničari nacrtani na golubije plavom nebu nepokretno stoje pospano se smešeći ...mmmm....sklapanje kapaka ispraća ta slika u umu.....tonem...nemam volje da se oduprem...
Mrmljanje koje prati okretanje tela prodre u moju snenu toplinu. Ruka kaže „dodji“. Jednostavnim pokretom me privuče sebi i prekri još hladnu butinu....san se promeškolji, namesti se udobno....još je toplije od tela i daha što pomera vlasi na vrhu mog temena.....mmmm....tonem....nemam volje da se oduprem...

attachment.php

PS Dobro vam jutro blogerski svete.....da krenemo pravilno u ovaj ponedeljak....:kafa: pa......po redu :whistling:

Žao mi je graničara
naviklih da drugačija jutra gledaju
al za sve je kriva msm ...jutarnja svežina
za spavanje duže stvarno milina
ali ...dugačak je dan.ima šanse za sve
pa i za pesme drugačije...
kao ranije ponedeljkom što beše;):D

Dobra ti je ova atmosfera Ljiljo, ali ovakva slika ne bi trebala da stoji sama za sebe.
Nemoj me shvatiti pogrešno, ne pričam o moralu, nego o kontekstu.
Dobro pogođen snažan osećaj, kako si ga ovde opisala, sam za sebe gubi na efektu.
Da je uklopljen u neku priču, bio bi prosto magičan.

Eto...

Stipan Severnjak;bt214244:
Dobra ti je ova atmosfera Ljiljo, ali ovakva slika ne bi trebala da stoji sama za sebe.
Dobro pogođen snažan osećaj, kako si ga ovde opisala, sam za sebe gubi na efektu.

Eto...
Pa šta da priča kad je odmah zaspala,tj prešla granicu
sem da nam ispriča šta je sanjala,ako se seća
il možda šta je bilo pre nego se stiglo do granice
ili šta se pod one tri tačkice podrazumeva a krije ;):D

Stipan Severnjak;bt214244:

Eto...

Samo crtica Stipane...par trenutaka koji pričaju za sebe mojim osećajem spokoja i pripadanja. Cela priča je u knjigici od oko 900 blogova svega....samo život, naš
Shvatam ja tebe pravilno prijatelju i hvala na sugestiji :cmok2:

Back