Na drugu loptu...

Upoznavanje je proces koji mora da traje. Pa čak i kad osoba ode, na kratko ili na duže. Misiš na nju...ja barem mislim na ljude koje srećem :D
Izvrtim lepe trenutke pre spavanja - umesto kamilice :P Jedino ne valja ako se zacenim od smeha, ondaK ode do vraga spavanje :lol:

Ne mora da traje, od toga imaš strah :p A onih koji umeju da čitaju, njih se p'ašite.
Eto, sve sam ti sada rekao..

E da, to je ono kad se sam smeješ, pa te pitaju "A što se smeješ", ja to radim kada me ljudi smaraju i u njihovom prisustvu se isključim. Setim se nečeg smešnog : )

Ponekad nemam utisak o nekome pri prvom susretu... Ili je slab.
Jakim utiscima ne mogu da se otrgnem, čak i kad ih potiskujem.
A potiskujem uglavnom jake negativne utiske o ljudima,
jer mi je neprijatno od toga što vidim loše. :roll:

Treba verovati sebi. Bar ja to treba da činim.
Intuicija ne postoji.
To je sabrano prethodno iskustvo, plus obrada gomile
informacija koje percipiramo u trenutku.

Prijatelje koje imam prepoznala sam na prvi pogled.
I na svaki sledeći. :D

HeBePoBaTaH_:
Ne može da mi bude antipatičan neko koga ne poznajem, to je logički apsurd
Antipatičnost ne uključuje poznavanje svih karakternih osobina, temperamenta, naravi, navika etc. (naočigled) dakle: SVIH..
Ali, Ali...uključuje posedovanje onih, koji kod mene formiraju osećanje odbojosti i antipatije prema pomenutoj osobi.

To je mnogo više od prostog socijalnog antipoda, to je karakterni antipod.

Mnoge stvari znaš - mnoge stvari umeš da prepoznaš zahvaljujući iskustvu.
Ljubaznost je samo površan utisak, jednostavna percepcija prilikom prvog susreta.
Bitan je kvalitet, biće to realizovano kroz formalnosti, to je baš jednostavno.
Često je reč o čistom šmiranju, i zato ja postavljam pitanja, i vladam veštinama donošenja pravilnih stavova, ne UTISAKA o ljudima. Svako zna kada će da ga radi empatija, a kada ne, i prema kakvim vrstama ljudskih primeraka....

Svejevećzauzeto:
Da, pri pri prvom susretu ti je pažnja povećana i usmerena.
Ukoliko je reč o očekivanjima, onda pomnoži sa dva.
Lepa je otvorenost, i toga ne treba da se stidiš, to je dar i gpovori da si zdrava osoba.
Većna ljudi je površna, na to ne možeš da utičeš.

Ovo je bitno: Ne procenjuješ ti ljude pogrešno, oni su zaista takvi.
Ne pripisuj nikada ljudima osobine koje nemaju.

pa moze da ti bude neko fizicki antipatican ili da te podseca na nekog ko ti je vec antipatican pa se projektuje osecanje... a da ne znas coveka.
U pravu si kad pominjes vaznost iskustva. Bez njega smo vodjeni samo emocijama koje mogu biti vrlo varljive...

sensual:
Heh... Valjda je normalno da te ljudi procene razlicito u razlicitim situacijama, zar ne? Ja znam da su me jednom kada sam bila u losem raspolozenju na ulici pitali da li valjam travu i eksere, kad sam srecna onda imaju reakcije- oh sweeeet.. nekada misle da sam jako umisljena a nekada da sam vrlo premazana... Valjda se dogodi da razlicite strane mene dolaze u prvi plan... Sta ja znam...
Ja prilicno dobro procenjujem.. cesto je to samo intuicija i ja joj uglavnom verujem..

na nekom svetskom kongresu psihijatara jedan je rekao da u svakom od nas ima bar 12 licnosti...

koliko??? :lol: kak bwe...
evo sad Jerotić nešto truni na TV...prvo nisam znala da izgleda ko babun :lol: Jao ljudi jel vi verujete u te gluposti? mislim 12....:shock: ma odakle vanm te info? :? kad bih gledala tv morala bih svakodnevno da razmišljam i odvajam štaje rubbish a šta ne. Pitam se šta nije :?

pa teFko mi bilo :) Išla sam prvo u jednu roze zgradu u centru. Pa sam onda popila tekilu sanrajz (da se nagradim za hrabrost! :P ) in da neighbourhood.
Pa sam onda naletela na neki slučajni šoping...prvo pantalona, pa haljine (kakve fancy haljina!!! :P ) i filmova i... trik cvike, kao u filmu "ljubav i moooda". mda :D
a bilo je teško zato što nisam spavala prehodnu noć skoro uopšte :roll:
ali nema veze :D

ja bas volim roze zgrade ne znam koju si konkretno mislila. :D
heh, i tako ja nekako dodjoh do zakljucka da nikad skoro ne procenjujem ljude kako treba, da mnogi pricaju kojesta, misle nesto drugo a rade nesto trece i valjda bi trebalo gledati sta ko radi, jel?

Back