Na današnji dan pre 66 godina...

eremita:
Не слажем се овде са тобом. Мени данашња ЕУ неодољиво по свему личи на злочиначки Хитлеров режим и то у сваком погледу - али по свом резултату. Једина разлика између тадашњих и садашњих злочинаца је У РАФИНИРАНОСТИ ЗЛОЧИНА - а резултат је потпуно исти тј. потпуно уништење држава и нација, убијање и десетковање народа на перфидан начин, отимачина ресурса, отварање модерних врста логора, тихо убијање народа осиромашеним уранијумом и другим хемијским смртоносним додацима прехрамбеним производима... има безброј примера. 8-)
...i svi su ti katastrofalno neutemeljeni. Kad bi tako nekome pričao van ove zemlje gledali bi te kao mi one Amere na onoj temi http://forum.krstarica.com/threads/145420. Nemoj baš mnogo ni van ovog foruma. Mislim, to da si zlonameran znamo mi ovde, mnogi drugi bi pomislili da si...

nesha taxista:
...i svi su ti katastrofalno neutemeljeni. Kad bi tako nekome pričao van ove zemlje gledali bi te kao mi one Amere na onoj temi http://forum.krstarica.com/threads/145420. Nemoj baš mnogo ni van ovog foruma. Mislim, to da si zlonameran znamo mi ovde, mnogi drugi bi pomislili da si...

Ахам......сада сам и "злонамеран" - нови "комплимент", уместо добар аргумент???

Ја само за разлику од тебе, нисам мазохиста и нисам слугерања.

А о рестаурацији хитлеризма у свету пишу и отворено говоре далеко умнији и паметнији људи и од тебе и од мене. Као и многи и ти си заборавио да је данас тешко држати већу групу људи у незнању или му ускратити праве информације - ово је ера лаког размењивања вести, тако да те твоје етикете можеш слободно да окачиш мачку о реп.

Restauracija Hitlerizma postoji, kako u svetu, tako i kod nas, šta tu ima novo? Partije krajnje desnice osvajaju i po nekoliko procenata glasova, negde i po više od 10%, kod nas recimo miting je nedavno držao čovek koji voli da ga zovu ''Firer'', iz okoline Novog Sada čini mi se da je.Neki ga simpatišu i na ovom forumu. Šta tu ima novo?
Upoređivati međutim EU, koja naravno nije savršena s zločinačkim režimom nacista jeste zlonamerno.

nesha taxista:
Restauracija Hitlerizma postoji, kako u svetu, tako i kod nas, šta tu ima novo? Partije krajnje desnice osvajaju i po nekoliko procenata glasova, negde i po više od 10%, kod nas recimo miting je nedavno držao čovek koji voli da ga zovu ''Firer'', iz okoline Novog Sada čini mi se da je.Neki ga simpatišu i na ovom forumu. Šta tu ima novo?
Upoređivati međutim EU, koja naravno nije savršena s zločinačkim režimom nacista jeste zlonamerno.

А ти би хтео да те маргиналне групице циркузаната прогласиш стварним нацистима - а за оне стварне који дрмају планетом да се "направиш Тоша"... :lol: :lol: :lol:

Неће да може, Нешо......

п.с. Само ми недостаје Шваба - па да употпуним наци-тројку........

Нема ничег злонамерног у упоређивању - једино мораш да будеш довољно присебан и да упоређујеш ДЕЛА а не РЕЧИ.......

Nacizam je ideologija, razumi to Mito, i to nema veze s tim što recimo o tipovima koje si postavio, a ja s zadovoljstvom usnimio, nemam lepše mišljenje od tebe. Inače ti cirkusanti,kako ih ti zoveš sami sebe zovu nacistima, pa zašto onda ne bih i ja.
Vidi, ideologija krvi i tla je jedno, a želja za nametanjem svoje politike po celom svetu je nešto sasvim drugo.

nesha taxista:
Nacizam je ideologija, razumi to Mito, i to nema veze s tim što recimo o tipovima koje si postavio, a ja s zadovoljstvom usnimio, nemam lepše mišljenje od tebe. Inače ti cirkusanti,kako ih ti zoveš sami sebe zovu nacistima, pa zašto onda ne bih i ja.
Vidi, ideologija krvi i tla je jedno, a želja za nametanjem svoje politike po celom svetu je nešto sasvim drugo.

Али та нацистичка идеологија не живи заиста у главама тих маргиналаца који себе тако зову - она је постала рафинирана и постоји на сасвим другој страни. Исто као што демократе НИСУ они који себе тако називају, нити су НВО заиста невладине, нити су нека хуманитарна друштва заиста то (него шпијунска легла за догурање оружја)... итд.итд. да не набрајам...

Иначе је код нас(и не само код нас) велики проблем ЈАВНО МНЕЊЕ, тј. неки плаћени или наручени медији те извичу да си ово или оно - и после те ни Сава ни Дунав "не могу опрати" - и ти хтео-не хтео постајеш оно шта су о теби написали.

За мене тој групи тзв.нациста се само на овај начин даје значај, затим се ствара ореол херојства и мучеништва оног који је ухапшен и онда ће млади људи који иначе у себи имају потребу да показују незадовољство, да буду "противници власти", "главни" или "познати" да листом заиста почну да уважавају ту групу тзв.нациста. Моје мишљење је да МЕДИЈИ стварају нацисте - а да они у реал животу НЕ ПОСТОЈЕ. Јер да би био заиста нациста - пре свега мораш имати власт, моћ и силу - а не интернет.......без везе.....

А ово друго што ти тако благонаклоно називаш "жеља за наметањем своје политике" је и по делима и по резултатима и по намерама - прави нацизам, тј. они остварују "идеале" нациста у правом смислу те речи. То је очигледно.

eremita:
Али та нацистичка идеологија не живи заиста у главама тих маргиналаца који себе тако зову - она је постала рафинирана и постоји на сасвим другој страни. Исто као што демократе НИСУ они који себе тако називају, нити су НВО заиста невладине, нити су нека хуманитарна друштва заиста то (него шпијунска легла за догурање оружја)... итд.итд. да не набрајам...

Иначе је код нас(и не само код нас) велики проблем ЈАВНО МНЕЊЕ, тј. неки плаћени или наручени медији те извичу да си ово или оно - и после те ни Сава ни Дунав "не могу опрати" - и ти хтео-не хтео постајеш оно шта су о теби написали.

За мене тој групи тзв.нациста се само на овај начин даје значај, затим се ствара ореол херојства и мучеништва оног који је ухапшен и онда ће млади људи који иначе у себи имају потребу да показују незадовољство, да буду "противници власти", "главни" или "познати" да листом заиста почну да уважавају ту групу тзв.нациста. Моје мишљење је да МЕДИЈИ стварају нацисте - а да они у реал животу НЕ ПОСТОЈЕ. Јер да би био заиста нациста - пре свега мораш имати власт, моћ и силу - а не интернет.......без везе.....
Rekoh ti već, to je ideologija i nema veze s tim da li su na vlasti ili ne. Jedino što ako su na vlasti imaju više mogućnosti da svoje zamisli ostvare. Nijednog nacistu nisu stvorili mediji, nego su samo u većoj ili manjoj meri doprineli njegovoj promociji.
eremita:
А ово друго што ти тако благонаклоно називаш "жеља за наметањем своје политике" је и по делима и по резултатима и по намерама - прави нацизам, тј. они остварују "идеале" нациста у правом смислу те речи. То је очигледно.
Nisam blagonaklon prema bilo kakvom nametanju. Ali priča tvoja gde ti EU izjednačavaš s nacistima, a neće biti da ne znaš da su im ciljevi upravo suprotni. Znači, EU u principu umanjuje pojedinačne suverenitete država, dok se baš svi evropski nacisti bore protiv toga, pa hajde sad ti njima objasni da su ustvari na istoj strani s EU.

nesha taxista:
Taj prolaz smo već raspravili, ključni argument ljudi koji se slažu s odbijanjem Rambujea je što je njime bio predviđen prolaz, pa šta onda? Mogli su na Kosovu ostati naši vojnici i policajci (4000), naši organi vlasti, i što je najvažnije, ne bi imali izgubljen rat. A kad to imaš, svi te gledaju drugačije.

Upoređivanje EU s nacistima je krajnje neumesno iz mnogo razloga, promoteri toga izgleda ne razumeju prirodu zločinačkog Hitlerovog režima, te svesno ili ne upadaju u zamku relativizacije istog.

Ko je raspravio taj prolaz???

Ja se nikad necu pomiriti sa tim prolazom i to bas zato sto ne smatram "neumesnim upoređivanje EU s nacistima" . Au contrair!

Back