Na današnji dan pre 23 godine desio se Černobil

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rusi ko rusi.........zatrovali pola planete, a cute kao mule........:roll:

Ахаааа....
А у том филму се види као су Французи лагали свој народ.
Пустили су у позадини да се чује глас метеоролога те 1986 који каже као "Француску је мимоишао радиоактивни облак и нема опасности" а симултано пуштају сателитске снимке облака како покривају целу Француску са све Паризом!

Ja se ne secam ni da li je juce padala kisa a ne pre 20 i nesto godina :)

Сећаш се оно када ниси имао две главе него само једну и кад ниси ноктима могао да отвориш конзерву месног нареска? Е, киша претходног дана...

(сарказам, црни хумор)

Igrom slucaja sam tih dana mnogo vremena proveo napolju. Ne secam se nekih posebnih kisa, naprotiv, mislim da je bilo lepo vreme. Primetio sam da sve moje komsije drze spustene roletne na strani zgrade gde nije bilo sunca i to mi je bilo cudno. Inace, u zgradi su tada ziveli skoro iskljucivo visoki oficiri JNA. Kada je konacno objavljeno, bilo mi je jasno zasto su to radili i zasto su parkinzi bili pusti, zasto nije bilo dece po igralistima.

Posle nesto vise od deset godina morao sam da se podvrgnem hirurskom zahvatu na Institutu za onkologiju u Beogradu. Bile su velike guzve. Svaki sledeci put kada sam odlazio na kontrolu guzve su bivale sve vece, da bi stvar kulminirala negde 1999, kada vise nsam mogao da prodjem kroz hodnike zbog broja ljudi koji su dolazili na preglede ili kontrole....kada sam to video, prestao sam da odlazim i do danas vise nisam zavirio tamo.

Gledao sam negde putanju radioaktivnog oblaka koji se najduze zadrzao iznad Srbije (narocito severoistocnog dela), kao i dela Rumunije i Bugarske. Secam se da sam citao da je taj deo Srbije bio (ili je cak jos uvek) na prvom mestu po brzini porasta broja nekih vrsta malignih oboljenja u svetu.

Back