Na Australian Open će ipak moći i nevakcinisani?

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
65.730

Na Australijan open će ipak moći i nevakcinisani?​

1635109719-GettyImages-1303283029-750x500.jpg


Na Australijan openu će izgleda moći da učestvuju i nevakcinisani igrači, iako su zvanični države Viktorije tvrdili da to neće biti moguće. Naravno moraće da budu u strogom dvonedeljnom karantinu po dolasku u zemlju.

Na adresu WTA stiglo je pismo u kojem se objašnjavaju pravila učešća za vakcinisane i nevakcinisane igrače.

Za one koji su primili dve doze vakcine, neće biti obavezan dvonedeljni karantin. Moraće samo da urade testove 72 sata pre ulaska u Australiju i 24 časa posle dolaska u Australiju. Imaće potpunu slobodu kretanja.


Za nevakcinisane važe potpuno drugačija pravila. Isto je samo što će uraditi test pre i po dolasku u Australiju. Kada uđu na tlo države, moraju odmah u strogi dvonedeljni karantin. Pored toga moraće redovno da se testiraju i imaće ograničeno kretanje.


Ove informacije su još uvek nezvanične i očekuje se da ih uskoro ozvaniče iz vlade države Viktorija.

https://sportklub.rs/tenis/grand-sl...ustralijan-open-ce-ipak-moci-i-nevakcinisani/
 

Premijer ne odustaje: Ko želi na AO, neka se vakciniše​

1634052750-Rod-Lejver-Arena-750x500.jpg


Premijer australijske države Viktorije Danijel Endrjuz i dalje insistira na tome da svi učesnici Australijan opena moraju da budu vakcinisani protiv virusa korona.

Prethodnih sedmica spekulisalo se o tome ko će i pod kojim uslovima moći da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Predstavnici vlasti sugerisali su da bi svi teniseri trebalo da budu vakcinisani protiv virusa korona, da bi se pre samo nekoliko dana u javnosti pojavile insajderske informacije da će na turniru moći da se takmiče i oni koji nisu primili vakcinu, ali pod posebnim uslovima.

„Pokušajte da uđete u Sjedinjene Države, većinu zemalja u Evropi ili Aziji, a da niste vakcinisani… Jednostavno, nećete dobiti vizu. Zašto bi ovde bilo drugačije? Ako želite da dođete, vakcinišite se. Svi ljudi koji će gledati tenis, svi oni koji rade na organizaciji i održavanju Australijan opena, biće vakcinisani. Ako želite da budete deo turnira i vi bi trebalo da primite vakicnu“, rekao je Endrjuz u utorak.

Teniski savez Australija u pregovorima je sa nadležnim telima da se nevakcinisanim igračima ipak dozvoli ulazak u Australiju.

Turnir u Melburnu trebalo bi da počne 18. januara. Aktuelni šampioni su Novak Đoković i Naomi Osaka.

Sport Klub
 

Back
Top