Музика коју слушам...

Kako Fifti kida, još od Get rich or die tryin' i The Massacre nije ovako kidao... Moj ubedljivo omiljeni reper pored Tupaca i Eminema, ima mnogo tehnički boljih ali niko nema Fiftijev dar, marljivost i harizmu... Sve što u poslednje vreme izbacuje je vrhunski odradjeno, pesme, mikstejpovi, albumi, spotovi, serija koju radi... legenda, retko marljiv i posvećen čovek.

Jedva čekam ovaj novi album, samo mi je krivo što nema malo jaču promociju, on se odavno vratio jači nego ikad ali trebalo bi neka baš velika izdavačka kuća da ga izgura, nažalost napustio je Eminema i Shady records, a i Eminem se ulenjio pa ni Yelawolfa i Slaugtherhouse ne promoviše kako treba...

Poslednja izmena:
Poljski neofolk bend je u pitanju :)
Pesma je koncipirana kao nekakvo mantričko ponavljanje koje opisuje najkraću noć u godini, ono što bi se kod nas prevelo kao Ivanjska noć, govori otprilike o skupljanju devojki na vrhu brda gde se nalaze dva božanska drveta, i kod kojih se pravi vatra, potom slede orgije jer naravno, šta će sve to bez orgijanja :mrgreen:
Ima taj paganski šmek koji me baš loži u poslednje vreme.

Vidim da je neofolk pa zato pitam, jako volim to, mada nešto i ne volim paganizam da ti pravo kažem. Mislim pazi, ima ljudi koji smatraju da je hrišćanska dogma izmišljotina i kao zamenila je "našu pravu slovensku veru", al' ja bih se brate uvek pre opredelio za hrišćanstvo nego za one paganske slovenske bogove Svaroge, Perune, Triglave i slične. Mislim to je takva glupost da mi je smešno kad neki od tih neo-pagana krene da pljuje po hrišćanstvu, a ovamo veruje u Moranu i Jarovida :lol: A i celo to loženje mi ide na *****, deluje mi kao tinejdžerska pobuna u jednoj varijanti, pa imaš ono da neko postane goth, neko fenser, a neko neo-paganin. I stvarno kad prebrojim u glavi ove likove što ih znam da su neo-pagani, pa niko od njih nije sasvim normalan. Uvek su to ili neke polupane metalike ili neki kao pan-slovenski nacionalisti kojima u očima vidiš da nisu čitavi.

Mene ne zanima uopšte paganizam u kontekstu religije, to je danas svakako proseravanje i hipsteraj jer su ranije ljudi više personifikovali prirodne pojave dajući im ime i božanski značaj; ono što mene zanima jeste taj dionizijski zanos u koji su padali pri vršenju rituala i pevanju pesama, i mnogi bendovi danas to vrlo fino rekreiraju u nekom smislu.
Poslušaj bend Wardruna koji koristi autentične staronordijske instrumente i jezik, oni su mi sad glavna okupacija. Prave albume na osnovu nekih runa, pridajući im i takva imena, sad treba da izađe i poslednji album u tom setu runa

Beše vidjen u Kninskim bunama,
dopao je u lance dušmana
onom ko zna te užasne sate
kaže "zdravo, napaćeni brate!"

Ovaj Srbin gvozdenoga kova,
izbavi se ustaških okova
vri u njemu srpska krvca jarka
to je Željko Ražnatović Arkan!

Mora poći, njemu druge nema
u Vukovar, do Zapadnog Srema.
Čast, i slava, Arkanovoj vojski
svud po Sremu borila se svojski.

Vodja braću skuplja u celinu,
nosi svetlost braći u Bijeljinu
vri u njemu srpska krvca jarka

U crveno - plavo - bela platna
oblače ga sva područja ratna.
A i tamo gde rata još nema
zovu hrabre, boj se možda sprema.

Zato Arkan na Kosovo podje,
Kosmet treba proverene vodje.
Vri u njemu srpska krvca jarka

Poslednja izmena:

Iako negde cenim Marčela (mada ne kao pre) zbog liričkih sposobnosti i truda, ja ne mogu da verujem da je neko mogao ovo da snimi... hahahah najgora njegova pesma ubedljivo, klasično tinejdž loženje. Inače ova Nensi mi je išla uvek na ******, jednom sam je zajebavao na netu na nacionalističkog liniji čisto da proverim da l' je stvarno toliko nabedjena, glupa i nadmena ko što se priča, i ono ladno sam dobio potvrdu, prava ona utripovana kobila što izigrava revoluciju i alternativu. O onom Ministru Lingvisti da ne pričam, kad ga je Ajzea oteo i nabio mu pištolj u facu pokazao je ko je i šta je, a i iskreno ne volim njegove deonice, uvek upropasti i one iole dobre Marčelove pesme. A o onom Iskazu što se šlepa uz Marčela i da ne pričam, ja se sećam kad sam bio na koncertu smorio se živ, pola Marčelo peva, a pola Iskaz, pa jebemti ja taj koncert.

Poslednja izmena:

Back