Музика коју слушам...

To je svakako kvalitetno, ja jako volim underground rep. Kačio sam od Ill Bill-a neke pesme ovde. Mada volim i mejnstrim, ne znam Direkt da li si čuo od Fiftija novu pesmu "9 shots"? Meni je ovo nešto najjače od svega što sam skoro čuo, a o spotu da ne pričam:

Dobra je i "I'm the man", spot je isto jak, pogotovu onaj kratki film.

Brate, kako ozbiljno da shvatim Fiftija kada lik bankrotira i onda kači ovakve slike
50-cent.jpg

I posle, pošto je bankrotirao, mora da daje izjavu na sudu da su novčanice bile lažne, da zapravo nema para
I ovaj detalj:

"In July, Jackson testified that his flashy lifestyle is largely an illusion, telling a courtroom that, after posing for pictures with flashy vehicles and accessories, “I take the jewelry and the cars back to the stores.”:

Fake ass nigga :lol:

Brate, kako ozbiljno da shvatim Fiftija kada lik bankrotira i onda kači ovakve slike
50-cent.jpg

I posle, pošto je bankrotirao, mora da daje izjavu na sudu da su novčanice bile lažne, da zapravo nema para
I ovaj detalj:

"In July, Jackson testified that his flashy lifestyle is largely an illusion, telling a courtroom that, after posing for pictures with flashy vehicles and accessories, “I take the jewelry and the cars back to the stores.”:

Fake ass nigga :lol:

Meni je to manje bitno, mislim cenim iskrenost u pesmama i dobro je kad neko proživi nešto pa o tome repuje (što je i Fiftijev slučaj, on jeste živeo taj život, upucan je devet puta itd...), ili recimo kod nas pokojni Moskri itd. Ali sa druge strane ja imam stav i da je ok lagati u pesmama ako će to da stvori željeni učinak, znači uopšte nešto nisam opterećen time da li je neko fejk ili ne sve dok ume da stvori tekstualno i muzički ono što ja želim da slušam. Recimo pokojni Big L kog neizmerno cenim nije bio nikakav gangster, slučajno je stradao zbog grehova svog brata, a pevao je o takvom životu i to je stvarno dobro zvučalo. Ili recimo Big Pun koji je tukao svoju ženu što i nije baš gangsterski, ali svejedno ga cenim, lik je bio genije. Nikad se ja nisam obazirao na to da li je neko fejker ili ne, meni je jedini kriterijum da li me pesma ili album radi, ili ne. Ako me radi, super, može to da bude i tema sa kojom umetnik nema mnogo veze ali je dobro izneo, ako me ne radi može on da bude iskren koliko hoće, nema te sile koja bi me naterala da to duže slušam.

I'll never loose my cool, it's the Iceman
I'm a always be fresh, it's the Iceman
The one you just can't phase, it's the Iceman
Everybody claiming John blazed on ice man
And I came through the storm, it's the Iceman
But I still remain strong, it's the Iceman
I got the right plan never can I can
Make everybody say Iceman

Our music's strong enough to stop a bomb
I'm putting pressure on you kids like I'm a soccer mom
Who you think idea that it was to stop Saddam?
Who you think idea that was to drop the bomb?
You get your shit rocked ma like Mustafa song
You blowing smoke you motherfucker, you should cop a bong
The nine Taurus jam a little bit, the Glock is strong
I move brutal and use voodoo like Papa Shango
Over a billion Muslims, you could never stop Islam
Over a billion bullets shooting from the chopper's arm
The backstage filled with liquor and a lot of traum'
Cause it's been hard on Vinnie since my father gone
I'm about to blow the ******* horns like it was Rosh Hashanah
This is the calm before the storm, Armageddon's on
Carry a motherfucker head that I shred in 'Nam
I speak literally, figuratively, the prophet gone

I'm the mastermind with the faster rhyme
it's work, not how I pass the time

Poslednja izmena:

Tmurno je i sivo nebo iznad grada
Dusmani ga silno napadose tada
Pocela je bitka lila sve u krvi
U Krajini pusku uzeo si prvi

Hej hej Kikore, Majevicki vihore
Krajina je hrabra s’tobom postala
I zauvijek ostala

Majevica zvala, semberija pjeva
Da ponovo branis svoja rodna sela
Orila se pesma, opet mnogo krvi
Brigada je htela da je vodis prvi

gangsta rap forever - slusaj ove rime
urezujem na metak sada tvoje ime
izvlacim lajnu, palim drolji sljagu
nervozan sam, panduri mi na tragu
drolji kazem kada se osvestila
"roknucu onu picku sto me namestila"
pregazicu lika valjkom, napravicu pire
sredio sam pasosh i ostale papire
u koferu neka kinta da se snadjem kada
zapalim odavde - Vankuver, Kanada
kada te nameste nema vishe spike
cistim 'kalasnjikov', punim redenike
ra ta ta tat - ovu rundu dobijam
roknucu te pederu, a necu da robijam
mnogo si se zajeb'o, kurcinu si posis'o
treb'o si da razmisljas kada si slavujis'o...

Pa Kendrik uzeo kilo Grammy nagrada, a pesma važi za himnu 2015, dosta su je skandirali po protestima ovi iz Black lives matter, a i čitav album 'To pimp a butterfly' je imao solidnu dozu političkih poruka da postane važan. Ja bih rekao, najvažniji album u prethodnih dvadeset godina što se repa tiče. Jedini koji mu parira jeste prethodni Kendrikov "Good kid maad city" al samo na narativnom nivou. GKMC je prosto film u muzici, kad skapiraš čitavu priču i povežeš sve fragmente pesama u celinu, mozak ti eksplodira :lol:
Malo je teže svariti Kendrika, meni je trebalo dugo, ali je TPAB najotvoreniji zbog dosta mešavina sa funk & soul zvukom.

Back