Muzika koja vam je obeležila 2015. godinu :)

Karen_Souza

Veoma poznat
Poruka
11.584
Kraj je godine i vreme je za sabiranje utisaka u svemu, pa i u muzici.

Ovo je tema predviđena za muziku koja vam je na bilo koji način obeležila ovu godinu. Može da bude nova, može da bude stara, nije važno. Ono što je važno je da je imala neku svoju ulogu za vas u ovoj godini, da je imala neki poseban značaj, da vas je ove godine dotakla na poseban način. Ne bi bilo loše da ostavite i neki komentar uz pesmu. Nije nužno, ali bi bilo jako poželjno.

Ja ću da počnem sa sledećom pesmom:

Ovu pesmu sam otkrila pre par dana. Legla mi je i dotakla me. Kada razmislim o celoj ovoj godini i šta se u njoj dešavalo i koja bi je to pesma najbolje opisala, bez puno dvoumljenja zaključujem da je to ova stvar. :heart:

A šta milsite da komentarišemo šta nam se svidelo ( ili nije) u mjuzi drugih , msm kako da budemo sigurni da je neko (iko) kliknuo na video koji smo okačili.... ako niko ne klikće, to znači da samo mi klikčemo na pesmu, koja nam je obeležila godinu, a to dalje vodi da svako kači svoje i boli ga pedu šta je onaj drugi kačio, i dobijamo još jednu zombi temu.... a to me uvek rastuži, i to naročito sada u praznična vremena, greota.

Karen, ovo je dosadna i ipak prevaziđena odavno budalaština od muzike , razočaran sam, nemoj da se ljutiš...

Eto i kolega Šime se rastužio, de, de, okači nešto, a ja ću te ispoštovati staro momče. :znamiguje:

Ja ću da počnem sa sledećom pesmom:

Evo, meni se dopala što je ovu pesmu kačila Karen, a to ima smisla, jer ona kači dosta od proga ( mnogo dobar mix) i ovoga puta ona je okačila prog i to mnogo dobar.... naročito onaj deo posle 3.33 , vredi čuti.

Ova pemsa od Kygo.... dopada mi se frizura tog momčića , baš onako mangupska, zavodljiva, podvodljiva, ovih dana puštam istu takvu .... i devojka mu je lepa, ko vila, i svo to veselo društvo, lepo , maldo, fino utegnuto , čudo kako se svi nađoše na jednom mestu ... e u jednom delu ovom miomćiču ode devojka na koju baca oko , i on šta će, ode de se emotivno hladi u svome otvorenom bazenu, onda upadne sa palicom u stan svog dede, i počne da lomi invetar , uglavnom neka starudija ( nije mu žao dede, iako su to uspomene) , i onda naiđe ona, on se ostavlja iživljavanja nad neživim stvarima, kreće za njom i heppy end..... pesme se i ne sećam nešto najbolje, ali je zato video VRH!

U pesmi "Love me like you do" sve pršti od sjaja, da se udaviš u zlatu, tu su kristalni lampioni, sale za prijem milion ljudi, obilazak grada u GTA fazonu ( heliš bre) , izjava njanjavih osećanja na vrh nebodera, a zatim seksanje na vrhu nebodera, uz dosta seksualnih fetiši, grebanje , režanje i još mnogo toga što se moglo videti u 50 nijansi sive, znači pišaj po sirotinji uz stihove....

Love me like you do , touch me like you do, what are you waiting for ???

Na kraju Indila, prava idlila za oči, peva nešto na francuskom, spot tipa Pepeljuge, nema kinte, zbog čega je gazdarica izbaci napolje (bukvalno) , svi je iz nekog razloga kače ramenom , nema gde glavu skloniti pred nadolazeću apokalipsu... ostala je živa je do kraja videa ( ako koga zanima), sa koferom u ruci, gladna šeta pustim ulicama Pariza i čita sveže neđeno ceduljče na kome piše adresa od zakopanog blaga, naiđe vetar, odnese ceduljče, a ona zaboravila mesto.... e baksuza.

sam otkrio ove godine, stara stvar, pesam o Isusu pred stradanje, znači drama, vapaj i pričanje sa sobom, nabrajanje razloga zašto da gine za nezahvalne ljude, oće li izdržati muke, šta će biti posle, kako će svet misliti o njegovoj žrtvi itd.... ovo nije ljubavna pesma, i nije spot, video spot, samo muzika i čovek koji glumi , puzi, suzi, i peva ..... i to još kako, oduvao me!

Poslednja izmena:
Prvo pohvale za temu koleginice z:kiss:

A muzika... cele godine sam manje više u nekoj deep house fazi...mnogo napora u RL ove godine me je povuklo u taj neki opušteniji zvuk,... valjda kao potreba za odmorom, pa krećem sa:
Hvala, kolega. :cmok2:

Još jedna od mene:

Ova je došla kao podrška. Preslušala sam je nebrojeno puta. :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Karen, ovo je dosadna i ipak prevaziđena odavno budalaština od muzike , razočaran sam, nemoj da se ljutiš...:z;:
Ne ljutim se, Šime. :cmok2: Samo ne znam kako može biti prevaziđeno nešto što je novo i izuzetno, ali ajde, sve je stvar ukusa. Znam ja da prog retko ko sluša, još ređe razume. Nije to muzika za svakoga.

- - - - - - - - - -

Odličan izbor, Barbara. :ok:

Mnogo volim ovu stvar. :heart:

Kao prvo, saka ti čast za ovaj post, Zlajo. :heart:

Kao drugo, snormalan?! Znaš koliko sad imam da citiram?! :zeek:

A šta milsite da komentarišemo šta nam se svidelo ( ili nije) u mjuzi drugih , msm kako da budemo sigurni da je neko (iko) kliknuo na video koji smo okačili.... ako niko ne klikće, to znači da samo mi klikčemo na pesmu, koja nam je obeležila godinu, a to dalje vodi da svako kači svoje i boli ga pedu šta je onaj drugi kačio, i dobijamo još jednu zombi temu.... a to me uvek rastuži, i to naročito sada u praznična vremena, greota.
Može i to! Odličan predlog! Ne volim ni ja kada se to desi sa temama. Ali, ljudi valjda ovde dođu da se samo opuste uz svoju muziku. Mada, ne mogu da kažem da ne klikću na linkove i klipove. Repke mi govore da ima dosta onih koji preslušavaju ono što ja postavim.

Eto i kolega Šime se rastužio, de, de, okači nešto, a ja ću te ispoštovati staro momče. :znamiguje:
Ma, pusti Šimeta. On je stari provokator.

Evo, meni se dopala što je ovu pesmu kačila Karen, a to ima smisla, jer ona kači dosta od proga ( mnogo dobar mix) i ovoga puta ona je okačila prog i to mnogo dobar.... naročito onaj deo posle 3.33 , vredi čuti.
Hvala ti, Zlajo. Baš mi je drago da ti se dopala ova prva pesma koju sam postavila. A jeste predivna prog stvar. :zaljubljena:

sam otkrio ove godine, stara stvar, pesam o Isusu pred stradanje, znači drama, vapaj i pričanje sa sobom, nabrajanje razloga zašto da gine za nezahvalne ljude, oće li izdržati muke, šta će biti posle, kako će svet misliti o njegovoj žrtvi itd.... ovo nije ljubavna pesma, i nije spot, video spot, samo muzika i čovek koji glumi , puzi, suzi, i peva ..... i to još kako, oduvao me!
Pustih ovu tvoju pesmu. Početak je agresivan, pa onda prelazi u divno pevanje zanimljivog muškog vokala uz tihu pratnju muzike. Volim varijacije, posebno kada se radi o tako naglim prelazima. Jako zanimljivo, Zlajo. Bravo. Od sredine opet kreće haos.

Ogromnim delom si u pravu... ali zbog onih 5% ljudi koji ipak overi klik vredi se potruditi... Znaš, nije lako nekome predstaviti muziku koju čovek nije slušao... uvek je potreban trud. E sada, ako se pitaš zašto se truditi i koji je smisao toga? Pa zato što je muzika mnogo lepša kada se sluša u društvu ili kad se ima društvo za muziku... osim toga, u prirodi ljudi je da nameću svoje...mišljenje, muziku, viđenje stvari i td...

Poslednja izmena:

užas komercijalne muzike...ne samo da nema glasčinu, već je njena boja glasa prilično ružna...i nema neku svoju osobenost...sve u svemu, nije ni vrijedna komentara, ali me mnogo nervira...pa evo gubim vrijeme pišući o njenom smješnom i iritantnom piskavom glasiću, koji uglavnom kroz nos izlazi, a ne iz dubine stomaka..

Poslednja izmena:

Back