Музика и борилачки спортови

gost 214153

Poznat
Poruka
7.802
Музика и борилачке вештине су уско повезане. Негде се борбе изводе уз традиционалну музику и стиче се утисак да музика диктира темпо борбе, кретања и чини покрете течним и атрактивним.
Која Вам се 'борбена' музика највише допада? Небитно да ли уз њу тренирате или
сте је чули или видели негде...

Капоера (порт. Capoeira) је борилачка вештина, настала међу афричким робовима у колонијалном Бразилу. Опасне борбене технике су камуфлиране у леп, моћан акробатски плес, подржан типичном капуера музиком и песмама, од безопасних размена техника до опасних, снажних удараца.
Капуера је била забрањена у Бразилу, и током времена постојала је стална борба да се та забрана одржи, као и да се одржи контрола над сиромашнима и криминалцима који су је највише практиковали. За њих капуера није била само игра, већ и начин самоодбране и преживљавања. Све до 1937. капуера је била забрањена у Бразилу. Од тада, капуера се брзо ширила и данас је практикује хиљаде људи свих годишта и оба пола. За неке она је хоби, за друге она је стил живота.
Капуеру можете срести широм Бразила, али је данас све више људи у остатку света привучено овој вештини захваљујући њеној виталности, ритму и магији.

Сматра се да је због безконтактног карактера капуера неефикасна. Трик је да они свог противника не 'завршавају' него само демонстрирају своју надмоћ у кругу.

Ja sam vec napravio ovakvu temu i ti bi kao supermoderator trebalo da pretrazis to.....

I otkuda da ova tema bude lepljiva?

Ja bas nisam nesto za to, a verujem ni vecina.... Ni kao supermod ne bi trebalo da radis kako se tebi nesto prohte nego da osluskujes vecinu jer forum je zbog njih a ne zbog moderatora,nije to njihova licna svojina!

Dalje, mod i supermod ne znaci sad imati neku moc i izigravati tiranina vec izigravati SLUGU ostalim standardnim korisnicima....

Ako volis taj sport koji treniras u bilo kojoj muzici ti ces uzivati dok treniras

Слажем се. Мислио сам да је другачији филинг кад радиш спаринг уз Продиџи или кад радиш вежбе уз неку лагану амбијенталну музику.

Ja sam vec napravio ovakvu temu i ti bi kao supermoderator trebalo da pretrazis to.....

Ja bas nisam nesto za to, a verujem ni vecina.... Ni kao supermod ne bi trebalo da radis kako se tebi nesto prohte nego da osluskujes vecinu jer forum je zbog njih a ne zbog moderatora,nije to njihova licna svojina!

Dalje, mod i supermod ne znaci sad imati neku moc i izigravati tiranina vec izigravati SLUGU ostalim standardnim korisnicima....

Нисам видео тему али ваљда и ја имам нека права осим дужности? Наравно, ако се корисници не слажу склонићемо тему. Ево, добили сте и модератора а ја не бих да се мешам колегама у посао.

Tako je bRu!Samo napusavaj! :D

Uz muziku je svakako lakse trenirati, daje ritam i nekako nosi...
Vrsta muzike....naravno zavisi od same vestine i njenog ritma kao i prirodnih sklonosti i ukusa pojedinca....

Za rad na vrecama , sparing i drilove treba nesto zesce , tezi zvuk sa jacim ritmom, za meditaciju i lagano ucenje i analiziranje svakako tiha lagana muzika...sve je relativno

Back