Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inspirisana jednom emisijom na VH1-u, resih da otvorim ovu temu.
Zanima me, koja je po vama najbolja strana pesma 80-tih, najbolji muzicar i bend koji je "delovao" tih 80-tih, i zbog cega tako mislite...

Ja sam sada videla temu....Msm da je na osamdesete uticao pop i rock...TO SU BILE PESME...A najvise volim Michael Jacksona...!!!

Sto se mene tice, tada je bilo kreativno vreme. Mnogo dobrih pesama je bilo 80-tih godina, stvarno.. A, ovo sad sto prave (generalno) ne moze da se uporedjuje sa dobrim starijim pesmama (pri tom mislim na rok i pop).. :D
Naravno, meni je omiljen MJ, ali, opet kazem, ima mnogo njih... :whistling:

i ove srede, tj. sutra, 10.03 u malom klubu Akademije BACK TO THE 80's night, ortak i ja pushtamo muziku, pochetak od 22h! Pushtace se bukvalno sva muzika 80ih, pop, rock, synth pop, glam rock, aor, darkwave, new wave, post-punk, gothic-rock, muzika iz filmova 80ih, domace, strano, shta god da vam padne na pamet a da nije mnogo bezobrazno :per:! Upad = konzumacija (kupi se pice na shanku i sidje se u mali klub)

Nekadašnja jugoslovenska,tačnije slovenačka grupa koja je u to vreme bila jedina grupa sa ovih prostora iz ovog žanra muzike tada 80-ih godina koja je imala puštane svoje hitove po diskotekama širom sveta.
Svoj uspeh su izgradili i bili najprepoznatljiviji u tzv.italo disko vodama.
Grupu su činili:Alenka Šmid i Matjaž Kosi.

Back