Muzicki leksikon

1.Naj vrsta muzike. > ima raznih.
2.Naj pevac. > najbolji Maynard James Keenan, najdrazhi Eddie Vedder
3.Naj pevacica > ja sam shovinista.
4.Naj grupa > ima raznih.
5.Naj pesma(e) > ima raznih. evo npr. Be Quite & Drive (deftones), Schism (tool), Passenger (deftones), Patterns in thy Ivy (opeth)

6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...) > danashnji fensi rep hejtujem, stari rep - rispektaaaa.
7.V.M.O Pop muzici > sterilno.
8.V.M.O Metal muzici > ima chak i tu dobrih stvari. iako je puno uniformisanosti i smaranja, ipak je to najkreativniji i najraznovrsniji pravac danas.
9.V.M.O Rock muzici > smorio je vishe. dabogda crko kad ga svako svira.
10.Naj raper > djordje balashevicj.
11.Naj pop pevac(ica) > pffff.
12.Naj metalac > prljavi inspektor blazha.
13.Naj rocker > rambo amadeus. jedini chovek koji danas roka.
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe? > pink floyd. ko drugi?
15.Idete li cesto na koncerte? > jock. shta da gledam?
16.Rap vs. Pop > x
17.Pop vs. Rock > x
18.Rap vs. Rock > x
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? > sve redom koji misle da su zvezde.
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je... > x
21.Volite li latino ritam? > jock. nisam egzotichan.
22.Sta mislite o playback pevanju? > x
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) > nek me i jedni i drugi povuku za visuljak.
24.Da li biste ikad bili pevac(ica)? > jock.
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? >x

1.Naj vrsta muzike. PUNK, METAL, ROCK
2.Naj pevac. VILLE VALO, ZAK DE LA ROCHA, ANTHONY KIDDIES, SERJ TANKIAN
3.Naj pevacica MADONNA :) :)
4.Naj grupa RED HOT CHILI PEPPERS, RAGE AGAINST THE MACHINE, HIM, SERART, SYSTEM OF A DOWN
5.Naj pesma(e) OTHERSIDE, KNOW YOUR ENEMY, THIS VELVET GLOVE, TOXICITY
6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...) LOSHE
7.V.M.O Pop muzici SAD SVE ZIVI FENSERI
8.V.M.O Metal muzici COOL
9.V.M.O Rock muzici COOL
10.Naj raper MARCHELO ako mora iko, onda on
11.Naj pop pevac(ica) MADONNA :)
12.Naj metalac VILLE VALLO
13.Naj rocker SERJ TANKIAN
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe? RHCP
15.Idete li cesto na koncerte? NE
16.Rap vs. Pop POP
17.Pop vs. Rock ROCK
18.Rap vs. Rock ROCK
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? BRITNEY SPEARS
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je... STRONGER :)
21.Volite li latino ritam? NE
22.Sta mislite o playback pevanju? NO COMMENT
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) ...
24.Da li biste ikad bili pevac(ica)? NE
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? NE, SVIRAM GITARU

1.Naj vrsta muzike. Psychedelic Rock
2.Naj pevac. Hmm...Morrison i Lennon
3.Naj pevacica Janis Joplin
4.Naj grupa The Doors, The Beatles, Pink Floyd, Nirvana, EKV, Block Out, Brejkersi, Ortodoxi ...ima ih josh mnooogo...
5.Naj pesma(e)
The Doors - The end, People are strange, Unhappy girl, When the music's over, break on through [to the other side], Roadhouse Blues...

John Lennon - Working Class Hero, Imagine, Give Peace A Chance...

Janis Joplin - Me&Bobby McGee, Summertime, Kozmic Blues, Piece Of My Heart

Bob Dylan - Blowin'in the Wind, Maggie's Farm...

The Beatles - Something, While My Guitar Gently Weeps, Let it be, Hey Jude, Help!, The Long And Winding Road...

Pink Floyd - High hopes, Time, Confortably Numb, Shine on you crazy diamond, Wish you were here, Breathe, Arnold Layne, See Emily Play, Mudmen, One of these days..

Simon & Garfunkel- The Sound Of Silence

Nirvana - Pennyroyal tea, Heart-shaped box, Lounge act, Dumb, Sliver, Negative creep, Polly...

6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...) ne volim...
7.V.M.O Pop muzici ne volim...
8.V.M.O Metal muzici tja...uglavnom mi ne odgovara, mada...poneshto mi se i svidi
9.V.M.O Rock muzici
23.gif

10.Naj raper [none]
11.Naj pop pevac(ica) [none]
12.Naj metalac /
13.Naj rocker John Lennon
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe? Pink Floyd
15.Idete li cesto na koncerte? ne, nazalost...mada, na neke svirke chesto podjem.
16.Rap vs. Pop Pop
17.Pop vs. Rock Rock
18.Rap vs. Rock Rock
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? Hmm..uglavnom su to domace "zvezde"... cijela ekipa zvana Bijelo dugme...a tu je i Galija, onda Djule Van Gogh, Momchilo Bajagic...
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je... The Cranberries - Zombie
i vecina pjesama Bob Marley-a...ne volim rege uopshte...poshtujem, ali ne volim...

21.Volite li latino ritam? ne bash...
22.Sta mislite o playback pevanju? bezveze...mnogo bolje i iskrenije je uzivo...
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) Flamingosi nisu bili loshi...
No Name = No Brain...

24.Da li biste ikad bili pevac(ica)? mozda
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? u grupi

Znam da ste s nestrpljenjem ocekivali sta Liza ima da kaze ovim povodom. Uzivajte. Volim Vas. 8-)

1.Naj vrsta muzike: Country, Gothic rock, Blues, Jazz, Narodna (Juzni Vetar), Narodna (cigani), Narodna (trubaci), Narodna (novokomponovana), Narodna (Metal), Narodna (Gotich), Grunge, Rap, Hard Rock, Heavy Metal, RNB, Hip - Hop, Hop - Hip, Punk, Oi, Ska, Indie, Power, Black, New Wave, Noize, Ragge, Garage, Brit Pop, Narodna (violine), Narodna (hor), Indijska duhovna muzika, Salsa, Flamenco, Spanish gitar, Opera, Classica, Ambijentalna, Rock - and Roll, Psyhedelic Rock, Techno, Narodna (turbo folck), Narodna (zabavna), Zabavna, Cro Dance, Pop, Narodna (Gay), Narodna (folklor), Makedonska narodna, Bugarska, Vlaska, Bunjevacka, Sokacka, Narodna islamsa muzika, Sevdah, Turska, Narodna (zvuci sargije), Narodna (zvuci fujace), Jodlovanje itd. 8-)

2.Naj pevac: Tarkan, Ozzy Osborne, Fredy Mercury, Miroslav Ilic, Marinko Madzgalj (ne Ognjen), James Hatefied, John Lennon, Saban Bajramovic, Marinko Rokvic, Eric Clepton, Bob Marley, Deen, Azis bez Marte Savic, Ville Valo, Zak de la Rocha, Zoran Vanev, Ivan Kukolj - Kuki, Anthony Kiddies, Baja Mali Knindza, Serj Tankian, Jovan Perisic, Boy George, Maynard James Keenan, Kurt Cobain, Nesko Cage, Eddie Vedder, Kim Bendix Peterson, Prince, Michael Jackson, George Michael, Adolf Topic, Bora Corba, Milan Mladenovic, Edi Veder jos jednom, Ian Gilan, Milan Babic, Brus Dikinson, Nil Jang, Mitar Miric, Sinan Sakic - FOREVER, Darko Pavlovic, Kris Kornel, Mladjan Dinkic & Kebba i Petar Porobic (izvinjavam se ako sam nekog preskocila, ali zurila sam) 8-) P.S. Sorry Mick, I love Kebba more than you! 8-)

3.Naj pevacica: Ru Paul, Dana International, Ceca Raznatovic, Vasilija Radojcic, Dana Dawson, Mariah Carrey, Dragana Gaga Mirkovic, Whitney Houston, Violeta Miljkovic - Viki, Ana Bekuta, Madonna, Danny, Lepa Lukic & Naslednica, T' Seven, Barbara Streisand, Slavonka Bodiroza - Cana, Stojanka Pavlovic - Stoja, Morana, Janice Joplin, Tina Turner, Kylie Minogue, Dannii Minogue, Mery Minogoue, Cherry Minogue,Dara Bubamara, Courtney Love, Sanja Djordjevic, Tanja Savic, Slavica Cukteras, Jovana Pajic, Jovana Tipsin, Jellena (sa dva L), Leontina, Maja Nikolic itd. 8-)

4.Naj grupa: Spasitelkite, Queen, Metallica, Sonic Youth, Juzni vetar bend, Black Sabbath, Nirvana, Macak Misa Bend, Dara Bubamara bend, Pearl Jam, Overkill, Anthrax, Goblini, Disciplina Kichme, Las Ketchup, Medeni Mesec, Riblja Corba, EKV, Bajaga i Instruktori, Mecava, Magazin (stari i novi), ET bend, Srebrna Krila, Bijelo dugme, Alogia, Sepultura, Saht, Spasiteljke, Slatki greh, HIM, Iron Maiden, Nightwish, Depeche Mode, Apocalyptica, Guns N' roses, Rammstein, Tap 011, Pink Floyd, The Offspring, Children Of Bodom, Norther, Blind Guardian, Within Temptation, Lacuna Coil, Skid Row, Cruachan, Audioslave, John Frusciante, Xandria, Tool itd. 8-)

5.Naj pesma(e): Holokaust, You don't fool me, Druze Tito mi ti se kunemo, Zar za mene nema srece, Ti si Slobo podmetnuo glavu, Pictures of Home, Slobodane nase rosno cvece, Joj Marko, Marko sunce moje zarko, Working Class Hero, Mile voli disco, Imagine, Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine, Give Peace A Chance, Oluja, Something, While My Guitar Gently Weeps, Kosava sa Dunava, Lonely, Let it be, Njama, Hey Jude, Ne sme bezgresni, Help, Otisla si jednog dana, The Long And Winding Road, Vernost je prevara, Umri muski, Be Quite & Drive, Naslednica, Schism, Su, su, su, su Suma, Sumadija, Passenger, Odlican pet, Patterns in thy Ivy, Dacu dacu, Velika ti Srbija, trenutno PJ-In My Tree, Ukrstenica itd. 8-)

6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...) Super! 8-)
7.V.M.O Pop muzici Super! 8-)
8.V.M.O Metal muzici Super! 8-)
9.V.M.O Rock muzici Super! 8-)
10.Naj raper: Vanila Ice 8-)
11.Naj pop pevac(ica): Ru Paul 8-)
12.Naj metalac: Kuma Bana 8-)
13.Naj rocker: Kuma Bana 8-)
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe? Dijamnt band from Stara Pazova! 8-)
15.Idete li cesto na koncerte? Da! 8-)
16.Rap vs. Pop Neodlucna! 8-)
17.Pop vs. Rock Neodlucna! 8-)
18.Rap vs. Rock Neodlucna! 8-)
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? Znate, to vam je kao majku da pitate koje joj je dete najdraze! 8-)
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je...Ne postoji, sve su hitovi! 8-)
21.Volite li latino ritam? Obozavam! 8-)
22.Sta mislite o playback pevanju? Super! 8-)
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) Neodlucna! 8-)
24.Da li biste ikad bili pevac(ica)? To mi je profesija! 8-)
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? Solo u grupi! 8-)

8-)

Drugariiiiiiiiiiiiii kako vam se dopada moja lista!? Radujem se sto imamo toliko zajednickih tema. To je naprosto divno. Odusevljena sam jer slusamo slicnu, istu i razlicitu muziku. Sa vama i moj zivot ima smisao! 8)

Liza Dennis:
....HIM, Iron Maiden, Nightwish, Depeche Mode, Apocalyptica, Guns N' roses, Rammstein, Pink Floyd, The Offspring, Children Of Bodom, Norther, Blind Guardian, Within Temptation, Lacuna Coil....
vidim da si jednostavno kopirala moj izbor bendova.... mogla si barem da se potrudis da ne idu istim redom....
al' dobro, oprasta se, ipak je nasa Liza super-kul 8-)

1.Naj vrsta muzike.

Omiljeni pravci: Neo-psihodelija, shoegaze, post-rock, dream-pop

2.Naj pevac.

David Bowie, Peter Murphy (Bauhaus), David Byrne

3.Naj pevacica

Hope Sandoval (Mazzy Star), Rachel Goswell (Slowdive), Tania Donelly(Belly)

4.Naj grupa

Sonic Youth, Spacemen 3, My Bloody Valentine, Mogwai, Slint, Medicine, Ride, Joy Division, Radiohead…

5.Naj pesma(e)

Neil Young-Like a Hurricane, Pink Floyd-Astronomy Domine, The Rolling Stones-Jumping Jack Flash…

6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...)

Hip-Hop je nekada bio veoma bitna stvar, imali su sta da kazu, medjutim industrija ga je prilicno unistila. MTV Hip-Hop je bedan.

7.V.M.O Pop muzici

Pop je sirok pojam mada najcesce ljudi pod Pop misle na “hitice”. Nadje se nekada vremena i za njih mada retko.

8.V.M.O Metal muzici

Slusao sam i to, davno i vrlo kratko pa nisam kompetentan .

9.V.M.O Rock muzici

Citat
“Hey hey, my my
Rock and roll can never die
There’s more to the picture
Than meets the eye.
Hey hey, my my.”

10.Naj raper

Flavour Flave je bog.

11.Naj pop pevac(ica)

Nina Persson (The Cardigans)

12.Naj metalac

Ian Scott (Antrax)

13.Naj rocker

Iggy Pop

14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe?

Radiohead, da se najezis odmah za njima i Nick Cave, neverovatan emotivni naboj na njegovim koncertima.

15.Idete li cesto na koncerte?

Ne toliko cesto.

16.Rap vs. Pop

Moze li…

17.Pop vs. Rock

…se ovo…

18.Rap vs. Rock

…uopste porediti?

19.Koju muzicku zvezdu ne podnosite?

Madonu.

20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je...

UB 40-Red Red Wine, Toto-Africa

21.Volite li latino ritam?

Uspavljuje me.

22.Sta mislite o playback pevanju?

Nije to pevanje.

23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem)

Mogla si da ne pomenes.

24.Da li biste ikad bili pevac(ica)?

Bio sam kratko, ali sam uvek previse pio na probama ( doduse i van njih :):))

25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi?

Jedan duet sa Nick Cave_om bi bio super eh :)

1.Naj vrsta muzike.Nas folk
2.Naj pevac.Tarmi Ricmi
3.Naj pevacicaTina Niana ili tako nesto
4.Naj grupaOk band
5.Naj pesma(e)Bunda od nerca
6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...)cya
7.V.M.O Pop
8.V.M.O Metal muziciSvi su oni narkomani njima je sigurno najbolja pesma odem li u venu cu
9.V.M.O Rock muziciMama mi je zabranila da se druzim sa tim ljudima u crnom
10.Naj raper 50 cent on je tako lep
11.Naj pop pevac(ica) Beonce ona je tako lepa
12.Naj metalacNe smem da pricam na temu ovih narkosa
13.Naj rocker isto
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe?Zasigurno Jeca Karleusa ona se divno oblaci
15.Idete li cesto na koncerte?Da obozavam koncerte pogotovo kad Zlata Petrovic peva uzivo . Ima andjeoski glas
16.Rap vs. PopGenijalan spoj
17.Pop vs. Rock Strasno zar pop da se mesa sa tim matrixima
18.Rap vs. Rockno isto
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? Onog Villa valoa sta on misli da je dovoljno sto divno peva i ima prelepe pesme pa da ja otkinem na njega. Jedan je Baja
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je... Gone with the sin-Him
21.Volite li latino ritam? Da obozavam Iron Maidan
22.Sta mislite o playback pevanju?Pa postoje ljudi koji ne znaju da pevaju bas tako lepo kao Zlata Petrovic. Mislim da svima treba pruziti sansu
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) No name je bezveze flamingosi su mi idoli imaju tako lepe glavice
24.Da li biste ikad bili pevac(ica)?Kad porastem bicu lepa brena
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? Rekoh vec kao lepa brena

Nadam se da se u svemu slazete sa mnom. Meni je mama rekla da ne smem da se druzim sa ljudima koji se ne slazu sa mnom jer su oni sigurno metalci, a vec sam iznela moj stav o metalcima

1.Naj vrsta muzike - ROCK
2.Naj pevac - AXL ROSE
3.Naj pevacica - ma ne'am pokma, mozda.... ma ne znam, stwarno
4.Naj grupa - GUNS'N'ROSES - forever
5.Naj pesma(e) - DONT CRY, SWEET CHILD O'MINE, dosta pesama...
6.V.M.O. Rap muzici(V.M.O. znaci vase misljenje o...) - ma gotivno, wolim hard rap txtove
7.V.M.O Pop muzici - blah, ne zelim da imam misljenje
8.V.M.O Metal muzici - ok, kad nije death
9.V.M.O Rock muzici - YEAH! ROCK ROXXX
10.Naj raper - Marchelo
11.Naj pop pevac(ica) - ne'am pojma
12.Naj metalac - Ville Vallo
13.Naj rocker - AXL, SLASH... bore se za 1. mesto :)
14.Koja grupa(pevac,pevacica)ima najbolje nastupe? - G'n'R
15.Idete li cesto na koncerte? - ne, vishe idem na svirke noname tribute bendova
16.Rap vs. Pop - rap
17.Pop vs. Rock - rock
18.Rap vs. Rock - rock
19.Koju muzicku zvesdu ne podnosite? - zeljka joksimovica
20.Najdosadnija pesma koji ste ikad culi je... - neki narodnjak, verovatno
21.Volite li latino ritam? - e preterano
22.Sta mislite o playback pevanju? - ok je ako je uvezbano, ali nije bolje od divnog dranja uzivo
23.Sta mislite o Flamingosima,a sta o No Namu?(ne mogu a da ne pomenem) - flamingosi roxxx
24.Da li biste ikad bili pevac(ica)? - da
25.Ako bi bili da li biste voleli da pevate solo ili u grupi? - u grupi je gotiwnije

:)

dodala bih pitanje - KO JE GOTIVNIJI Jimmy Page ili Slash???

molim rockere i sve upucene da odgovore...
hwala!!!! :D

Toliko od mene.Ljubim vas sve.KISSSSSS[/QUOTE]

+SpookyGirl+:
vidim da si jednostavno kopirala moj izbor bendova.... mogla si barem da se potrudis da ne idu istim redom....
al' dobro, oprasta se, ipak je nasa Liza super-kul 8-)

Pa niko ne ume takvu listu da napravi. Ja sam cesto razmisljala, kako da tako jake i dobre bednode poredjam, ti si mi dala ideju. Bas ti hvala. Vidim da imamo isti ukus. To je dobro! 8-)

Back